Έκθεση σπάνιων αρχαιοτήτων από την πόλη του Δίου στον Όλυμπο, αναθέσεις εικαστικών εγκαταστάσεων, περιηγήσεις στον εκθεσιακό χώρο με τον φιλόσοφο Simon Critchley, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, βιντεοπαιχνίδι με τίτλο Secrets of the Past (Μυστικά του παρελθόντος).
Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, στην παρουσίαση της πρώτης του ολοκληρωμένης σεζόν από την ανακαίνιση του εκθεσιακού του χώρου στην καρδιά του Μανχάταν, προσφέρει στο κοινό μια σπάνια αρχαιολογική έκθεση, εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης και μια ποικιλία εκδηλώσεων και υλικού, τόσο στον εκθεσιακό του χώρο όσο και διαδικτυακά, για ανθρώπους κάθε ηλικίας, στη διάρκεια ενός τριμήνου αφιερωμένου στη θεματική Θεοί και Θνητοί. Ο Όλυμπος, η κορυφή του οποίου ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως η κατοικία των θεών, παρέχει την πραγματική και συμβολική τοποθεσία για αυτό το ευρείας κλίμακας πρόγραμμα.
Από τις 24 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου, οι επισκέπτες του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης έχουν τη δυνατότητα:
• να εξερευνήσουν τα τοπία και τους ήχους του Ολύμπου
• να μάθουν για τη ζωή των ανθρώπων που έχουν κατοικήσει και κατοικούν στις πλαγιές του
• να βιώσουν αποκρίσεις σύγχρονων καλλιτεχνών σε αυτόν τον διαποτισμένο με ιστορία και μυθολογία τόπο
• να συζητήσουν για την έκθεση και τα ζητήματα που αυτή θέτει για το σήμερα, με τον φιλόσοφο Σάιμον Κρίτσλεϋ
• να παίξουν το ρόλο του αρχαιολόγου σε ένα βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση, με τίτλο Secrets of the Past – Excavating the City of Zeus (Μυστικά του παρελθόντος – Ανασκαφή στην πόλη του Δία)
• και να δουν μια αποκλειστική έκθεση σπάνιων αρχαιοτήτων από την πόλη του Δίου στον Όλυμπο -ορισμένα από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο παρελθόν στο κοινό, υπό την επιμέλεια του Δρα Δημήτριου Παντερμαλή, Προέδρου του Μουσείου Ακρόπολης και Υπευθύνου Ανασκαφών στο Δίον.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Όλες οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης είναι ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό.
Ο Δρ Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, δήλωσε σχετικά: «Λέγεται ότι η ιστορία είναι αυτό που νομίζουμε ότι συνέβη πραγματικά, με βάση κυρίως τα ιστορικά στοιχεία που έχουν διασωθεί. Αυτή η έκθεση αποτελεί ένα “ζωντανό” παράδειγμα αυτής της ρήσης. Κατά τ’ άλλα, εννοείται ότι ο καθένας από εμάς επιλέγει τους δικούς τους θεούς και τη διαδρομή του προς το δικό του “ιερό βουνό”. Αυτή η μεγάλη έκθεση, πραγματικά σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του εκθεσιακού χώρου στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, μετά από τριετή ανακαίνιση. Αδημονούμε να καλωσορίσουμε επισκέπτες από την Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο στο νέο μας χώρο, που πλέον είναι έτοιμος να φιλοξενήσει μια νέα σειρά από εκθέσεις Τέχνης και Πολιτισμού, οι οποίες, ακολουθώντας την καθιερωμένη παράδοση του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης, θα συνεχίσουν να διερευνούν και να παρουσιάζουν την ελληνική κληρονομιά, «αμφισβητώντας» όμως τα δεδομένα στερεότυπα περί των αρχαίων κοινωνιών και των πολιτισμών τους».
Αναφερόμενος στην έκθεση, ο Δημήτρης Παντερμαλής δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 45 ετών, με τις εργασίες στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης του Δίου, καταφέραμε όχι μόνο να εντοπίσουμε αρχαία κτίσματα και αντικείμενα, αλλά και να χαρτογραφήσουμε τις ζωές πολλών μεμονωμένων ανθρώπων ανά τους αιώνες. Η έκθεση “Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία”, στόχο έχει να προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση του Δίου, μέσω της παρουσίασης ορισμένων από τα σημαντικότερα ευρήματα, καθώς και να τους συστήσει στο θαύμα του φυσικού περιβάλλοντος που ενέπνευσε τους αρχαίους να διαμορφώσουν ένα ιερό κέντρο στους πρόποδες του Ολύμπου».
Η Αμάλια Κοσμετάτου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Πολιτιστικού Προγράμματος του Θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Αυτή την άνοιξη, παρουσιάζουμε μια μεγάλη έκθεση και προγράμματα για το κοινό, που αντλούν έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και μεταφέρουν τη συζήτηση στο παρόν. Εισερχόμαστε σε ένα διάλογο με την αρχαία και σύγχρονη τέχνη, τις αρχαίες και σύγχρονες ιδέες, εμπνεόμενοι από τη ζωή στην αρχαία πόλη του Δίου και το φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου, στοχαζόμενοι πάνω στη θεία και την ανθρώπινη κατάσταση, πάνω στο αιώνιο και το εφήμερο. Προσφέροντας προγράμματα για όλες τις ηλικίες, παρέχουμε ένα φόρουμ για δημιουργική, πρωτότυπη σκέψη σχετικά με την κλασική πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση της με το σήμερα».
ΕΚΘΕΣΗ: ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ: ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ
Η έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία», που θα παραμείνει ανοιχτή από τις 24 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου 2016, διερευνά τη σχέση μεταξύ της καθημερινής ζωής στην αρχαία πόλη, που ήταν χτισμένη στις υπώρειες του Ολύμπου, και της μυθολογικής κατοικίας των θεών στην κορυφή του. Μέσα σε ένα σαγηνευτικό σκηνικό περιλαμβάνονται περισσότερα από 90 εκθέματα –ανάμεσά τους, ψηφιδωτά, γλυπτά, κοσμήματα, κεραμικά, νομίσματα, γυάλινα αντικείμενα και εργαλεία, τα οποία χρονολογούνται από το 10ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν έχει εκτεθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα είναι τα μαρμάρινα αγάλματα των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, που αναπαριστούν θεότητες όπως ο Δίας, η Δήμητρα και η Αφροδίτη, διακοσμητικά αντικείμενα και σκεύη που ανάγονται στο 1000 π.Χ., καθώς και ένα εντυπωσιακό σύνολο ψηφιδωτών από την «Οικία του Διονύσου», οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των οποίων πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
Α. Κατάλογος της Έκθεσης
Το Ίδρυμα Ωνάση ΗΠΑ έχει εκδώσει κατάλογο 160 σελίδων, με μαλακό εξώφυλλο, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και πληροφορίες για όλα τα αντικείμενα της έκθεσης Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία, μαζί με δοκίμια από τους: Δημήτριο Παντερμαλή, για την ιστορία του αρχαίου Δίου και της ανασκαφής του· Μαρία Κατσακιώρη, για τον Όλυμπο και το φυσικό του περιβάλλον· Fritz Graf, για τον Ολύμπιο Δία και τη λατρεία του στην Ελλάδα· Richard P. Martin, για τη θεία οικογένεια στο ανθρώπινο τοπίο του Δίου· Σεμέλη Πινγιάτογλου, για τη λατρεία της Δήμητρας στο Δίον· Άγγελο Χανιώτη, για την καθημερινή ζωή στο ρωμαϊκό Δίον· και Σοφία Κρεμύδη, για τη χρήση του νομίσματος στην αρχαία Βόρεια Ελλάδα.
Β. Αναθέσεις Σύγχρονης Τέχνης
Στο Art Wall του Αιθρίου του Olympic Tower, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης παρουσιάζει εγκατάσταση-βίντεο, ανάθεση στην εικαστικό Μαρία Ζερβού, το οποίο τιτλοφορείται My Half of the Sky, My Half of the Earth (Το δικό μου μισό του Ουρανού, το δικό μου μισό της Γης). Αυτή η εικαστική εγκατάσταση συνδυάζει εικόνες από το φυσικό τοπίο του Ολύμπου με κείμενα, όπου η Ζερβού φέρνει ένα από τα δικά της ποιήματα σε διάλογο με έργο της ποιήτριας των ελληνιστικών χρόνων Τελέσιλλας. Διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους ο σύγχρονος άνθρωπος παλεύει με τα αρχαία ιδανικά της τελειότητας και της αθανασίας, το έργο παρέχει επίσης ένα θηλυκό αντίβαρο απέναντι στην καταλυτική παρουσία του Ολυμπίου Διός μέσα στον εκθεσιακό χώρο.
Κατά τη διάρκεια της εαρινής σεζόν, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει, επίσης, δύο νέες ηχητικές εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη Κώστα Ιωαννίδη που πραγματοποιήθηκαν μετά από ειδική ανάθεση. Στο φουαγιέ του εκθεσιακού χώρου, το έργο In memory of, memory of, memory of (Στη μνήμη τού, μνήμη τού, μνήμη τού) συνιστά έναν προβληματισμό για το πώς θέτουμε στρώματα ερμηνειας πάνω στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας κείμενα ποιητών, όπως ο Οβίδιος και ο W.B. Yeats, σχετικά με τον έρωτα της νύμφης Ηχούς για τον Νάρκισσο, μεταφρασμένα στην ασυνήθιστη, πανάρχαια «γλώσσα των βουνών» – ένα ρεπερτόριο σφυριγμάτων με πλήρως ανεπτυγμένο λεξιλόγιο, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους ορεσίβιους σήμερα. Μέσα στον εκθεσιακό χώρο, η εγκατάσταση με τίτλο O rocky voice, shall we in that great night rejoice? (Ω, βραχώδη φωνή, σε αυτή την υπέροχη νύχτα θα ευφρανθούμε;) θα πλαισιώνει τα εκθέματα του Δίου με το φυσικό ηχητικό τοπίο του βουνού, προσομοιώνοντας συγχρόνως ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, εν μέρει εμπνευσμένο από το ποίημα του Γέητς, The Man and the Echo.
Γ. Προγράμματα για το κοινό
Κατά τη διάρκεια της εαρινής σεζόν, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης θα προσφέρει το πρόγραμμα Let’s Walk: A Peripatetic Conversation Series with Simon Critchley (Ας περπατήσουμε: Μια σειρά περιπατητικών συζητήσεων με τον φιλόσοφο Σάιμον Κρίτσλεϋ). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τον φιλόσοφο και συγγραφέα Σάιμον Κρίτσλεϋ, καθηγητή στην έδρα Hans Jonas του New School for Social Research, και τον εκάστοτε καλεσμένο του για τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς εκείνοι θα περιδιαβαίνουν τους χώρους της έκθεσης «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο» και θα κουβεντιάζουν σχετικά με τα ζητήματα που θίγει η έκθεση για εμάς, σήμερα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.onassisusa.org. Απαιτείται κράτηση.
Σπουδαστές Αρχαιολογίας θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις της έκθεσης για το κοινό στη 1:00 μ.μ., κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Δεν απαιτείται κράτηση για αυτές τις ξεναγήσεις. Θα προσφέρονται επίσης ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες, μετά από προηγούμενη κράτηση.
Δύο φορές το μήνα –1 και 15 Απριλίου, 6 και 20 Μαΐου και 3 και 17 Ιουνίου– το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης προσφέρει ειδικές ξεναγήσεις της έκθεσης Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο, στις 6:00 και 7:00 μ.μ., με τους εναλλακτικούς ξεναγούς του διασημου Museum Hack. Οι ξεναγήσεις του Museum Hack, καλά τεκμηριωμένες και πλούσιες σε πληροφορίες, αλλά συγχρόνως εξόχως διαδραστικές και προκλητικές, διαμορφώνονται ανάλογα με το χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντα της εκάστοτε μικρής ομάδας επισκεπτών. Για κρατήσεις, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.onassisusa.org.
Δ. Οικογενειακές Κυριακές στο Ωνάσειο
Για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και την οικογένειά τους, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης θα προσφέρει οικογενειακά προγράμματα (Family Sundays at Onassis) που αποτελούν διαδραστική εισαγωγή στους θεούς και τους θνητούς του Ολύμπου και του αρχαίου Δίου και στους αρχαιολόγους που ανασκάπτουν τον αρχαιολογικό χώρο σήμερα. Την υλοποίηση του κάθε προγράμματος, διάρκειας 75 λεπτών, αναλαμβάνουν κορυφαίοι αφηγητές και εκπαιδευτές. Τα οικογενειακά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις 17 Απριλίου, 15 Μαΐου και 5 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., 12:30 μ.μ. και 2:00 μ.μ. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.
Ε. Διαδικτυακό υλικό
Ι. Ειδικά σχεδιασμένο βιντεοπαιχνίδι
Σε σύνδεση με την έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο», το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης ανέθεσε στην ελληνική εταιρεία λογισμικού Culturplay (Λήδα Μαντζουράνη και Άλεξ Γιαννακίδης) να δημιουργήσει το βιντεοπαιχνίδι Secrets of the Past – Excavating the City of Zeus (Μυστικά του παρελθόντος – Ανασκαφή στην πόλη του Δία). Το παιχνίδι καλεί τον παίκτη να αναλάβει το ρόλο του Υπευθύνου των Ανασκαφών στο Δίον, ο οποίος αποφασίζει πού και πώς θα κάνει την έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεθάψει τους θησαυρούς, εξετάζει τα ευρήματα σε εργαστήριο και παρουσιάζει τα αντικείμενα της ανασκαφής σε έκθεση. Οι επισκέπτες του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν το βιντεοπαιχνίδι επί τόπου σε iPad, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα να το κατεβάσει κανείς δωρεάν, μέσω ενός link στο Apple App Store. Ηλικίες: 10-12.
ΙΙ. Υλικό στην ιστοσελίδα
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης θα ανακαλύψουν μια ξεχωριστή σελίδα με τίτλο Olympus Now, η οποία περιλαμβάνει πρόσφατες εικόνες του Ολύμπου και των ανθρώπων που ζουν στους πρόποδες του βουνού, ένα ιστορικό των αποστολών προς την κορυφή του, ένα βίντεο με συνέντευξη του Καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή, ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη συντήρηση και αποκατάσταση των ψηφιδωτών της «Οικίας του Διονύσου», έναν «τοίχο» κοινωνικών δικτύων (social media wall) και πολλά άλλα.
ΣΤ. Σχετικά με τη διοργάνωση της έκθεσης
Η έκθεση Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία (Gods and Mortals at Olympus: Ancient Dion, City of Zeus) διοργανώνεται από το Θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ και την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δίου, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.
ΘΥΓΑΤΡΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ:
16 χρόνια προσφοράς στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού στο Αμερικανικό και Διεθνές κοινό.
Το θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ έχει ως αποστολή την προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Αμερικής, προάγει τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, μέσω δύο βασικών αξόνων:
Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, που εγκαινιάστηκε το 2000, αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως σήμερα, μέσω ενός πλούσιου και ποικίλου προγράμματος εκθέσεων, εκδηλώσεων και διαδικτυακής παρουσίας. Στεγάζεται στο κέντρο του Μανχάταν, στον Ολυμπιακό Πύργο (Olympic Tower), σε έναν πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο δημιουργίας. Τα προγράμματά του προσφέρουν εμπειρίες που εμπνέουν και υποστηρίζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού, καλλιτεχνών και στοχαστών σε όλα τα πεδία του ελληνικού πολιτισμού, από τις εικαστικές τέχνες, το χορό, τον κινηματογράφο, τη μουσική και το θέατρο έως τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα προγράμματα και οι εκθέσεις –από ακαδημαϊκού επιπέδου πρωτοβουλίες έως αυτές που σχεδιάζονται για οικογένειες, φοιτητές και ευρύ κοινό– παρουσιάζονται δωρεάν έτσι ώστε να είναι προσιτά σε όλους.
Σε συνεργασία με μουσεία, επιμελητές, και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης υλοποιεί αξιομνημόνευτες αρχαιολογικές εκθέσεις, που παρουσιάζουν συχνά θησαυρούς που ποτέ άλλοτε δεν έχουν εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δίνοντας όμως έμφαση και στο σύγχρονο πολιτισμό, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει παράλληλα και το έργο καθιερωμένων, αναδυόμενων και νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Παράλληλα, εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με το ετήσιο Φεστιβάλ των Τεχνών και των Ιδεών, το οποίο διερευνά τη σύγχρονη σημασία της κλασικής παράδοσης μέσω καινοτόμων και προχωρημένων προγραμμάτων, με αναθέσεις έργων και σπουδαίων συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συνεργασιών μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών καλλιτεχνών.
Στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού προγράμματος, το Θυγατρικό Ίδρυμα μετακαλεί κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο, κορυφαίους επιστήμονες και καθηγητές από όλο τον κόσμο για μια σειρά μαθημάτων σε πανεπιστήμια και μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Από το 2000 που λειτουργεί το Πρόγραμμα έως σήμερα, άνω των 200 καθηγητών, επιστημόνων και προσωπικοτήτων έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, διαλέξεις και μαθήματα σε περισσότερα από 500 Πανεπιστημιακά τμήματα, Μουσεία και άλλα σημαντικά Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Κέντρα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κεντρική και Νότια Αμερική.
Τα σεμινάρια και τις διαλέξεις έχουν παρακολουθήσει περί τους 85.000 φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές, και ευρύτερο κοινό. Στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερα διεθνή Συνέδρια στις Η.Π.Α, τον Καναδά, και την Λατινική Αμερική με θεματολογία τις Ελληνικές Σπουδές.
Το Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ σε αριθμούς (2000-2016):
• 1 εκατομμύριο επισκέπτες & 1.000 σχολικές μονάδες έχουν επισκεφθεί το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης
• Εκθέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
• 300 πολιτιστικές δράσεις
• 15 καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις
• 20 επιστημονικές εκδόσεις
• Πολυάριθμες μόνιμες συνεργασίες με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς
• 200 προσωπικότητες των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών έχουν διδάξει σε πάνω από 500 τμήματα πανεπιστημίων, ερευνητικά κέντρα, μουσεία και άλλους μορφωτικούς οργανισμούς στη Βόρεια και Νότια Αμερική.
• 85.000 φοιτητές έχουν παρακολουθήσει το πανεπιστημιακό πρόγραμμα επισκεπτών καθηγητών
Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., από Δευτέρα έως και Σάββατο, ενώ τις Πέμπτες παρατείνεται η λειτουργία του έως τις 9 μ.μ. Ο εκθεσιακός χώρος θα είναι επίσης ανοιχτός για τις Οικογενειακές Κυριακές (Family Sundays at Onassis), στις 17 Απριλίου, στις 15 Μαΐου και στις 5 Ιουνίου. Η είσοδος είναι δωρεάν όλες τις ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ και το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα www.onassisusa.org
Φωτ.: Αγάλματα φιλοσόφων που κοσμούσαν την οικία του Διονύσου