To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων Ό, τι μπορείς με ό, τι έχεις όπου είσαι με δύο ακόμη εργαστήρια.
Γιώργος Βαλαής, Υποκριτική -Σκηνική γραφή- Δραματουργία
Δευτέρα 16 Μαΐου έως Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 – 17:00
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
κόστος συμμετοχής: 180 ευρώ
*Δήλωση συμμετοχών μέχρι τις 10 Μαΐου*
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο seminars@bios.gr
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξερεύνηση της υποκριτικής και της σκηνικής γραφής μέσα από τους όρους και τις πρακτικές του devised theatre. Η αντιμετώπιση του λόγου σαν σώμα, σαν μουσική παρτιτούρα και όχι σαν ψυχολογικό αποτέλεσμα, η προφορικότητα, η σκηνική παρουσία, η εξάσκηση στο ρυθμό, συνολικό και ατομικό, η διαπραγμάτευση με το κοινό, και η αφηγηματικότητα είναι τα στοιχεία που θα διερευνηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης η εκπαίδευση πάνω στην έννοια της δραματουργίας ως ένα βασικό στοιχείο που δομεί μια ιστορία και αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους για να συνθέσει κανείς μια θεατρική αφήγηση.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες καθώς και σε σπουδαστές δραματικών σχολών.
Γιώργος Βαλαής
Απόφοιτος της δραματικής σχολής Αρχή. Σαν ηθοποιός στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μ.Μαρμαρινό, Ρ.Πατεράκη, Δ.Κουρτάκη, Β.Μαυρογεωργίου, Κ.Παπαβασιλείου.
Το 2004 μαζί με την Αγγελική Παπούλια και τον Χρήστο Πασσαλή σχημάτισαν τη θεατρική ομάδα blitz, στην οποία από κοινού ασχολούνται με την σκηνοθεσία, την δραματουργία, την υποκριτική και την συγγραφή κειμένων. Η θεατρική ομάδα blitz ήταν υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες 2012. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα blitz περιοδεύει στην Ευρώπη και έχει παρουσιάσει παραστάσεις της στο Βερολίνο (Schaubuhne Theater), στο Παρίσι (Theatre de la ville, Theatre de Montreuil), στο Αμβούργο (Thalia Theater), στις Βρυξέλλες (Bozar) και σε πάνω από 25 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με τις παραστάσεις Late Night, Γαλαξίας, GunsGunsGuns, Δον Κιχώτης, Βάνια 10 χρόνια μετά, 6.00 a.m. How to disappear completely.
Επίσης έχει διδάξει σε θεατρικά σεμινάρια στο Βέλγιο (La Bellone), την Γαλλία (La Comedie de Reims) και το Λίβανο ( Home 7 Works) και στη σχολή θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες:
Για το όνομα του Σπουργιτιού σκηνοθεσία Κ.Παπαβασιλείου Φεστιβάλ Καννών 2007,
Χώρα προέλευσης σκηνοθεσία Σ. Τζουμέρκας Φεστιβάλ Βενετίας 2010, Ανεμιστήρας σκηνοθεσία Δ.Μπήτος
Άρης Ασπρούλης, Η επικοινωνία μιας παράστασης
Σάββατο 21 Μαΐου και Κυριακή 22 Μαΐου, 12:00 – 16:00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
*Δήλωση συμμετοχών μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαΐου*
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο seminars@bios.gr
Σάββατο 21 Μαΐου: guest ομιλητής Πάνος Μιχαήλ (Φωτογράφος)
Κυριακή 22 Μαΐου: guest ομιλήτρια Μαρία Κρύου (Δημοσιογράφος, περιοδικό Αθηνόραμα)
Πώς κατασκευάζουμε μια είδηση;
Πως δημιουργούμε την εικόνα μιας παράστασης στα Media;
Πώς συντάσσουμε ένα Δελτίο Τύπου;
Πώς στήνουμε το σώμα ενός Mail ώστε να είναι ελκυστικό στον παραλήπτη;
Πως κλείνονται οι συνεντεύξεις;
Πώς στήνουμε μια πετυχημένη φωτογράφιση;
Ποια η διαφορά μεταξύ video teaser και video trailer;
Τι προσέχουμε στην εγγραφή ενός ραδιοφωνικού σποτ;
Πότε υπάρχει και πότε πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου το target group μιας παράστασης;
Το Σάββατο 21 Μαΐου και την Κυριακή 22 Μαΐου ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης, Άρης Ασπρούλης, θα παραδώσει masterclass με θέμα την Επικοινωνία μιας Παράστασης. Το masterclass θα επικεντρωθεί σε πρακτικά ζητήματα, εργαλεία εργασίας και τεχνικές επικοινωνίας, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους τα κατάλληλα εμπειρικά κλειδιά για να κατανοήσουν το πώς επικοινωνείτε μια θεατρική παράσταση και ένα πολιτιστικό γεγονός εν γένει. Μέσα από το, συνολικά 8 ωρών, masterclass, στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για το πώς χτίζεται από την αρχή έως το τέλος η επικοινωνία μιας παράστασης: κατασκευή είδησης, δημιουργία εικόνας – ταυτότητας, σύνταξη δελτίου τύπου, στήσιμο φωτογράφισης και επεξεργασία εικόνων, εύρεση χορηγών επικοινωνίας, κλείσιμο συνεντεύξεων κ.ο.κ. Το Σάββατο 21 Μαΐου, στο τελευταίο μισάωρο του μαθήματος θα φιλοξενηθεί ως guest ομιλητής ο φωτογράφος Πάνος Μιχαήλ, ενώ αντίστοιχα την Κυριακή 22 Μαΐου φιλοξενείται η δημοσιογράφος του Περιοδικού Αθηνόραμα, Μαρία Κρύου.
Το masterclass απευθύνεται σε καλλιτεχνικές ομάδες παραστατικών τεχνών, επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, υπεύθυνους επικοινωνίας, θεατρικούς παραγωγούς, όπως και σε απόφοιτους και σπουδαστές τμημάτων ΜΜΕ, Πολιτισμού, Θεατρικών Σπουδών, Επικοινωνίας, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτιστικής Διαχείρισης. Η επιλογή θα γίνει κατόπιν εξέτασης των βιογραφικών σημειωμάτων. Μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να παραδώσουν εργασία.
Άρης Ασπρούλης
Ο Άρης Ασπρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι αριστούχος Κοινωνιολογίας με Master στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Πολιτική και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ερευνητικό αντικείμενο την Κοινωνιολογία της Εργασίας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΚΜΟΚΟΠ), έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, την Επιστημονική Θεώρηση: Κοινωνική Συνοχή & Ανάπτυξη, την Κάπα Εκδοτική και τις εκδόσεις Σοκόλη. Από το 2006 εργάζεται ως Freelance Publicist δημιουργώντας τη δημόσια εικόνα καλλιτεχνικών δράσεων (παραστάσεις / συναυλίες / βιβλία / φεστιβάλ / εκθέσεις) προσώπων και οργανισμών, μέσα από έναν επικοινωνιακό σχεδιασμό που λειτουργεί ως προέκταση του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη ή του οργανισμού που προβάλλεται, με υψηλή αισθητική συνέπεια και εξειδικευμένη αντιμετώπιση βάσει της ιδιαιτερότητας που απαιτεί η εκάστοτε καλλιτεχνική πρόταση. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Φεστιβάλ Φιλίππων, την εταιρεία παραγωγής Λυκόφως και με τους περισσότερος θεατρικούς χώρους της Αθήνας. Τη σεζόν 2012-2013 συμμετείχε στη δημιουργική ομάδα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του νεοσύστατου πολυχώρου, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Bijoux de kant. Από το 2014 διατελεί Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
Υπεύθυνος εργαστηρίων: Κώστας Κουτσολέλος
Διοργάνωση: BIOS