Τα αφρώδη κρασιά έχουν μια διαφορετική χάρη. Είναι το “σπινθίρισμα” των φυσαλίδων τους που “γαργαλά” ουρανίσκο και μύτη που τους δίνει ένα elegance, μια φινέτσα, μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Είναι οι μικρές, διακριτικές εκρήξεις γεύσης που τα κάνουν ιδανικά για όλες τις ώρες, από ένα χαλαρό απεριτίφ μέχρι τη συνοδεία σε ιδιαίτερες και γιορτινές στιγμές.
Εδώ και χρόνια τα ελληνικά αφρώδη όχι μόνο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά “τρέχουν” πια με μεγάλες ταχύτητες, προσφέροντας σαγηνευτικές γεύσεις που εκφράζουν εξαιρετικά το terroir της κάθε περιοχής. Αυτά τα κρασιά, με τον μοναδικό τους χαρακτήρα, στέκονται επάξια δίπλα σε κορυφαίες πασίγνωστες ετικέτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, κερδίζοντας τις προτιμήσεις των φίλων του κρασιού. Η κατηγορία αυτή σίγουρα δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον, με ετικέτες που συνδυάζουν παράδοση και σύγχρονη οινοποίηση, διεκδικώντας τη θέση τους στην παγκόσμια σκηνή.
Για να κλείσεις εισιτήριο για την εκδήλωση “Αφρός και Νέκταρ” πάτησε εδώ
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Μια Μοναδική Εμπειρία Γευσιγνωσίας στο ΚΠΙΣΝ
Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε περισσότερες από 200 ετικέτες με τα καλύτερα αφρώδη και επιδόρπια-γλυκά κρασιά της Ελλάδας θα έχουμε στην ημερήσια εκδήλωση “Αφρός και Νέκταρ” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 24 Νοεμβρίου – μια ανάσα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου η κατανάλωση αυτών των κρασιών φτάνει στο απόγειο. Όχι άδικα, αφού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανοίξει κάποιος ένα γεύμα από ένα ποτήρι δροσιστικό, αφρώδες κρασί, ή να το ολοκληρώσει με ένα βελούδινο γλυκό επιδόρπιο κρασί.
Θα υπάρχουν δύο εισιτήρια, ένα εισιτήριο γενικής εισόδου με πρόσβαση σε όλες τις ετικέτες από την Ελλάδα και στο corner του Moscato D’Asti, καθώς και ένα limited PREMIUM εισιτήριο, το οποίο δίνει πρόσβαση και σε 60 βραβευμένες ετικέτες από το εξωτερικό.
Πρόλαβε το εισιτήριό σου εδώ
Αυτή η ιδιαίτερη εκδήλωση των πιο εκλεκτών αφρωδών και γλυκών οίνων διοργανώνεται για 4η χρονιά σε αυτή τη μορφή -παρόλο που έχει μακρά ιστορία που ξεκινά από το 2005- και θα πραγματοποιηθεί στον “Φάρο” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με φόντο την εντυπωσιακή πανοραμική θέα της θάλασσας και της Αθήνας. Από τις 12:00 έως τις 20:30, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, η οποία έχει χωριστεί σε δύο χρονικές περιόδους, από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 16:30 έως τις 20:30, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να δοκιμάσουμε άνετα και χαλαρά τις ετικέτες που μας ενδιαφέρουν.
Ελληνικά γλυκά κρασιά παλαιωμένα από το 1963, σπάνια διαμάντια με βαθιά αρώματα και πολυπλοκότητα φτιαγμένα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, και κρασιά από κάθε γωνιά της χώρας – από τη Ρόδο, τη Λήμνο και τη Σάμο μέχρι την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία – θα βρεθούν εκεί για να μας μυήσουν στον κόσμο τους. Οι παραγωγοί, γεμάτοι αγάπη για την τέχνη της οινοποίησης, θα είναι παρόντες για να μας γνωρίσουν τις ετικέτες τους και να μοιραστούν μαζί μας τη φλόγα τους για κάθε στάδιο της δημιουργίας αυτών των μοναδικών κρασιών.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον “Φάρο” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Κλείσε εισιτήριο εδώ
Moscato d’Asti: Ο Θρύλος της Ιταλίας στην Αθήνα
Φυσικά, από μια εκδήλωση όπως αυτή δε θα μπορούσε να λείπει και ένα corner αφιερωμένο στο Moscato d’Asti, το αφρώδες κρασί-φαινόμενο που παράγεται στους αμπελώνες της πόλης Asti, στη βόρεια Ιταλία, και που με την ιδιαίτερη γεύση, τις ντελικάτες φυσαλίδες του και τη μοναδική του γοητεία κατάφερε όχι μόνο να γίνει γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να γίνει η πρώτη επιλογή για αμέτρητους ανθρώπους, γράφοντας μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του κρασιού. Σε αυτό το corner της “Αφρός και Νέκταρ” θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και αξιόλογες ετικέτες Moscato d’Asti που ήρθαν κατευθείαν από τους αμπελώνες της ιταλικής πόλης μαζί με τους παραγωγούς τους.
Μαζί με το εισιτήριο δίνεται δώρο ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας από την εκδήλωση.
Κλείσε εισιτήριο εδώ
60 βραβευμένες ετικέτες του εξωτερικού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Πέρα από τους Έλληνες παραγωγούς, που έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι των φυσαλίδων και της παραγωγής γλυκών κρασιών, καθώς και τo Moscato D’Asti corner, η εκδήλωση “Αφρός και Νέκταρ” θα φιλοξενήσει και 60 βραβευμένες -και μεταξύ τους και κάποιες εξαιρετικά σπάνιες- ετικέτες από το εξωτερικό. Αυτοί οι προδόρπιοι και επιδόρπιοι οίνοι, αστέρια της παγκόσμιας αγοράς του κρασιού, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχουν βραβευθεί στην πιο πρόσφατη διοργάνωση ενός από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς κρασιού του κόσμου, τον Concours Mondial de Bruxelles και θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση με γεύσεις και αρώματα μοναδικά. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τον οινικό πλούτο τόσο της Ελλάδας, όσο και άλλων χωρών που φημίζονται για τους γλυκούς και αφρώδεις οίνους αμπελώνες τους, ανάμεσά τους και η θρυλική Σαμπάνια, το πλέον εμβληματικό αφρώδες κρασί που παράγεται αποκλειστικά στη Γαλλία, στην ομώνυμη περιοχή, Champagne. (Πρόσβαση στις 60 βραβευμένες ετικέτες του εξωτερικού θα έχουν μόνο όσοι προμηθευτούν ένα από τα PREMIUM και limited εισιτήρια της εκδήλωσης ―κάθε τέτοιο εισιτήριο για κάθε χρονική περίοδο προβλέπει τη δοκιμή 30 από αυτά τα κρασιά).
Τα αφρώδη κρασιά έχουν μια διαφορετική χάρη. Και θα έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε σε κάθε έκφανσή της στην “Αφρός και Νέκταρ”.
Πρόλαβε το εισιτήριό σου εδώ
Η εκδήλωση “Αφρός και Νέκταρ” δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους φίλους του κρασιού, αλλά σε κάθε ανήσυχο ουρανίσκο που θέλει να δοκιμάσει και να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο του αφρώδους και γλυκού οίνου. Είναι μια μοναδική εμπειρία που θυμίζει πως το καλό κρασί δεν είναι για λίγους, αλλά για όλους όσοι έχουν την περιέργεια να το γνωρίσουν.
More Info
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος
Κλείσε εισιτήριο εδώ
Δώρα: μαζί με το εισιτήριο δίνεται δώρο ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας από την εκδήλωση
Τοποθεσία:
Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Ώρες λειτουργίας:
από τις 12:00 έως τις 16:00
και από τις 16:30 έως τις 20:30