Άγριος Σπόρος, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Θέατρο Ακροπόλ

Από την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 το Θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, «Άγριος Σπόρος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Από την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 το Θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, «Άγριος Σπόρος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ανατρεπτικό και πικρά κωμικό κείμενο, που μετουσιώνεται στα χέρια του σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και ήδη σημειώνει επιτυχία.

Λίγα λόγια για το έργο

Μία αυθαίρετη καντίνα τοποθετημένη σε μια απόμερη επαρχιακή παραλία, συρτάρια γεμάτα απλήρωτους λογαριασμούς, κλήσεις και χρέη. Ένας πατέρας, που προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην ελληνική πραγματικότητα του 2014 και να επιβιώσει μαζί με τη νεαρή κόρη του, μια παραλία, ένα μυστήριο το οποίο ψάχνει τη λύση του…

Η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα και στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11) από τις 14 Μαρτίου και για μόλις εννιά παραστάσεις. Παίζουν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Κίμωνας Κουρής και η Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου.

O συγγραφέας Γιάννης Τσίρος σημειώνει: «Με μισές αλήθειες οι λαοί καλλιεργούν και θρέφουν τις εθνικές τους προκαταλήψεις. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον εθνικής αυταρέσκειας, οι εθνικές προκαταλήψεις, απαλλαγμένες από ατομική συνείδηση και συναισθήματα, αποκτούν τη σκληρότητα ενός λαϊκού κατηγόρου. Κανένα ελαφρυντικό δεν γίνεται δεκτό. Έτσι η απλούστευση των κατηγοριών αποκτά μια ιδιαίτερη τεχνική, και η γενίκευση γενικεύεται ως κανόνας. Φταίχτες είναι οι άλλοι. »Από αντίδραση λοιπόν στις κατηγορίες αυτών των προκαταλήψεων, ίσως προκατειλημμένος κι εγώ, τοποθετώ συνειδητά τα πρόσωπα του έργου μου σ’ ένα οριακό μεταίχμιο ελληνικής παρακμής. Σ’ ένα επαρχιακό τοπίο, όπου η αγωνία της επιβίωσης προηγείται από την εφαρμογή των οικονομικών διατάξεων, και η ανυποταξία στους νόμους γίνεται καθημερινή άσκηση επιβίωσης. Σ’ αυτό το τοπίο οι κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται. Η απολογία τους είναι πάντα αδύναμη, γιατί το κατηγορητήριο βασίζεται πάντα σε μισές αλήθειες. Αλλά όταν η μισή αλήθεια συμπληρώνεται από προκατάληψη είναι αρκετή για καταδίκη»

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά- Κουστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κίμωνας Κουρής, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου

Παραγωγή: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ