Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο κτήριο της Σχολής (Ιπποκράτους 70), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12μμ-6μμ.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
α) Πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
β) 2 έγχρωμες φωτογραφίες.
γ) Εξέταστρα 30 ευρώ.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στην α’ φάση των εξετάσεων σε ένα θεατρικό μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι, όλα δικής τους επιλογής.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι καθημερινή & υποχρεωτική (ώρες διδασκαλίας 2μμ-8μμ)
Το επίσημο πρόγραμμα, των 32 ωρών εβδομαδιαία, συμπληρώνεται με πρόσθετα σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων για την αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών.
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της από το 1941, ακολουθώντας πάντα το όραμα και τη διδασκαλία του Καρόλου Κουν, με στόχο τη δημιουργία άξιων στελεχών του θεάτρου, που, στηριζόμενα στην παράδοση, να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του μέλλοντος.
Διευθυντής της Σχολής είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωστής Καπελώνης και Διευθύντρια Σπουδών η ηθοποιός Κάτια Γέρου.
Στο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 διδάσκουν οι: Κωστής Καπελώνης, Κάτια Γέρου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μυρτώ Αλικάκη, Φώτης Μακρής, Κίμων Φιορέτος, Περικλής Μουστάκης, Αντέλα Μέρμηγκα, Μαρίζα Τσίγκα, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Ελένη Τριανταφυλλοπούλου Γιάννης Λιγνάδης, Κατερίνα Σωτηρίου, Τώνης Λυκουρέσης, Μαρίνα Χρονοπούλου, Θοδωρής Οικονόμου.
Μαθητές της Σχολής, κατά παράδοση, συμμετέχουν σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στην υποστήριξη των παραστάσεων, καθώς και στη λειτουργία του Θεάτρου, στις σκηνές του Υπογείου και της Φρυνίχου.
Παράλληλα, οι μαθητές συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις, που συνδιοργανώνει η Σχολή με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη 2015-2017:
Παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στο έργο του Φώτη Κόντογλου, με τίτλο «Ταξίδι με Άνθη Μυστικά», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Συμμετείχαν στο αφιέρωμα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με την παράσταση ««Για πάντα και … μία νύχτα», ερμηνεύοντας σονέτα κι αποσπάσματα από τα έργα του Σαίξπηρ.
Σε μια συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας και την Ελληνική Ραδιοφωνία, παρουσίασαν την περίοδο 2015-2016 ραδιοφωνικά παραμύθια που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν οι μαθητές της Σχολής. Μάλιστα για την αφιλοκερδή τους προσφορά βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών ως παράδειγμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Παρουσίασαν μια παράσταση με παραδοσιακά παραμύθια στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και στο Christmas Factory.