Η μουσική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ», περιοδεύει στην Ελλάδα! Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις sold out παραστάσεις με περισσότερους από

60.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση της χρονιάς που αγάπησαν κοινό και κριτικοί, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία.

ΙΟΥΝΙΟΣ
25 & 26 Πάτρα
29 & 30 Παπάγου

ΙΟΥΛΙΟΣ
4 & 5 Πετρούπολη
6 Σπάρτη
8 & 9 Βεάκειο
10 Λάρισα
11 Ιωάννινα
12 & 13 Φίλιπποι
15 Αλεξανδρούπολη
16, 17 & 18 Θεσσαλονίκη

19 Σέρρες
20 Βέροια

21 Δίον
22 & 23 Βόλος
25 & 26 Χανιά
28 & 29 Ηράκλειο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
4 Σιβήρη
8 Νεμέα
26 Φλώρινα

28 Ελευσίνα

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια μεγάλη µουσικοθεατρική παραγωγή, φόρο τιµής στον ΑΤΤΙΚ, γεννήτορα όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων.
Ένας 20µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές «αναζητούν τον ΑΤΤΙΚ», το ύφος και το ήθος µιας ολόκληρης εποχής, µέσα από µνήµες και αισθήσεις, κείµενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία µας.

Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής.

Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του. Ξεκινά από την  Αλεξάνδρεια και την Αθήνα του 1900, με τους περίπατους στο Ζάππειο, τις καντάδες και τις μουσικές βραδιές στο αρχοντικό της οικογένειας Τριανταφύλλου. Περνάει στο Παρίσι της Μπελ-επόκ, με την περίφημη Μιστενγκέ να μεσουρανεί στα Follies Bergères και τον νεαρό Κλέωνα στο Ωδείο, τα μουσικά θέατρα και τα καμπαρέ να αρχίζει την καριέρα του ως «Αττίκ» – τραγουδοποιός. Τον ακολουθούμε στις γεμάτες περιπέτειες περιοδείες του σ’ όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι και τη Ρωσία της επανάστασης των Μπολσεβίκων!

Για να καταλήξουμε στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα «βαριετέ» και την περίφημη «Μάντρα»! Η «Μάντρα» υπήρξε ο ναός της τέχνης του Αττίκ και λειτούργησε για μιαν ολόκληρη δεκαετία (1930-1940), συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία από την παρισινή μπουάτ, την αθηναϊκή επιθεώρηση, το βαριετέ, την ταβέρνα και τη μουσικο-φιλολογική στοά! Υπήρξε φυτώριο πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς και ορισμένων από τους σημαντικότερους στιχουργούς και κονφερανσιέ.

Mουσική έρευνα – κείµενα: Λάµπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – µουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούµια: Λίλη Πεζανού
Σχεδιασμός Φωτισµού: Γιώργος Τέλλος
Σχεδιασμός Ήχου: Simon Honywill
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάµ

 
Στον 20μελή θίασο πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά):

Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Άγγελος Παπαδηµητρίου, Άκης Σακελλαρίου

Ιδιαίτερα τιµητική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη
 

Μαζί τους ζωντανή ορχήστρα και μπαλέτο.