Η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς που παρουσιάστηκε στο θέατρο Badminton και …
περιοδεύει όλο το καλοκαίρι ολοκληρώνει τις παραστάσεις της. Όσοι δεν έχουν δει και απολαύσει ακόμα το αφιέρωμα «Αναζητώντας τον Αττίκ» έχουν άλλες τρεις ευκαιρίες την Κυριακή 26 Αυγούστου στα «Πρέσπεια» στη Φλώρινα την Κυριακή 26 Αυγούστου, στα «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα την Τρίτη 28 Αυγούστου και στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα στις 3 Σεπτεμβρίου.
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
«Πρέσπεια» ΦλώριναΕίσοδος δωρεάν
Τρίτη 28 Αυγούστου στις 20:30
«Αισχύλεια 2012»Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας
Πληροφορίες: 210-5565612, 210-5565607
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00
«Στη σκιά των βράχων 2012»Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Πληροφορίες: 210-7609340, 210-7609350
Στον 20μελή θίασο πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά):
Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Άγγελος Παπαδηµητρίου, Άκης ΣακελλαρίουΙδιαίτερα τιµητική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη
Μαζί τους ζωντανή ορχήστρα και μπαλέτο.
Μουσική έρευνα – κείµενα: Λάµπρος ΛιάβαςΣκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία ΣπυράτουΣτιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης ΞανθούληςΕνορχήστρωση – µουσική διεύθυνση: Θόδωρος ΚοτεπάνοςΣκηνικά – κοστούµια: Λίλη ΠεζανούΣχεδιασμός Φωτισµού: Γιώργος ΤέλλοςΣχεδιασμός Ήχου: Simon HonywillΠαραγωγή: Μιχάλης Αδάµ
Λίγα λόγια για την παράσταση
Μια μεγάλη µουσικοθεατρική παραγωγή, φόρο τιµής στον ΑΤΤΙΚ, γεννήτορα όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων.
Ένας 20µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές «αναζητούν τον ΑΤΤΙΚ», το ύφος και το ήθος µιας ολόκληρης εποχής, µέσα από µνήµες και αισθήσεις, κείµενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία µας.
Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής.
Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του. Ξεκινά από την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα του 1900, με τους περίπατους στο Ζάππειο, τις καντάδες και τις μουσικές βραδιές στο αρχοντικό της οικογένειας Τριανταφύλλου. Περνάει στο Παρίσι της Μπελ-επόκ, με την περίφημη Μιστενγκέ να μεσουρανεί στα Follies Bergères και τον νεαρό Κλέωνα στο Ωδείο, τα μουσικά θέατρα και τα καμπαρέ να αρχίζει την καριέρα του ως «Αττίκ» – τραγουδοποιός. Τον ακολουθούμε στις γεμάτες περιπέτειες περιοδείες του σ’ όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι και τη Ρωσία της επανάστασης των Μπολσεβίκων!
Για να καταλήξουμε στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα «βαριετέ» και την περίφημη «Μάντρα»! Η «Μάντρα» υπήρξε ο ναός της τέχνης του Αττίκ και λειτούργησε για μιαν ολόκληρη δεκαετία (1930-1940), συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία από την παρισινή μπουάτ, την αθηναϊκή επιθεώρηση, το βαριετέ, την ταβέρνα και τη μουσικο-φιλολογική στοά! Υπήρξε φυτώριο πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς και ορισμένων από τους σημαντικότερους στιχουργούς και κονφερανσιέ.