Απόστολος Ρίζος & Ευτυχία Μητρίτσα για τέσσερις βραδιές στον Σταυρό του Νότου

Ο Απόστολος Ρίζος, συναντάει την Ευτυχία Μητρίτσα στο Σταυρό του Νότου Club και μας καλούν να είμαστε μαζί τους, από 6 Νοεμβρίου 2014 και όλες τις Πέμπτες του Νοεμβρίου!

Ο Απόστολος Ρίζος, συναντάει την Ευτυχία Μητρίτσα στο Σταυρό του Νότου Club και μας καλούν να είμαστε μαζί τους, από 6 Νοεμβρίου 2014 και όλες τις Πέμπτες του Νοεμβρίου!

Μέσα από το ‘μαζί’, οι δύο ερμηνευτές και τραγουδοποιοί πιάνουν το μουσικό νήμα από την αρχή, γίνονται συγκοινωνούντα δοχεία, ανακατεύουν τα όνειρα τους, εξομολογούνται τους έρωτές τους, αναρωτιούνται για το σήμερα, ανησυχούν για το αύριο, πεισμώνουν, γελάνε και επιμένουν ότι όσα μας ενώνουν είναι πιο δυνατά από όσα μας χωρίζουν.

Με διαφορετικές μουσικές αφετηρίες αλλά κοινό άξονα τη μουσική τους καταγωγή και την ερμηνευτική τους δεινότητα, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, δίνουν στίγμα για αυτά που ετοιμάζουν, επιλέγουν τραγούδια που τους δονούν μέσα από το αστείρευτο ρεπερτόριο των μεγάλων δημιουργών και ανακαλύπτουν μικρά ‘διαμάντια’ που εκφράζουν το σήμερα καλύτερα από ότι στην εποχή τους.  

Με τρεις ακόμα δεξιοτέχνες μουσικούς να συμπληρώνουν την μπάντα,  τολμούν να παίζουν με τους ήχους και τις φωνές, να αντιστρέφουν τους ρόλους, να αποδομούν, να ηλεκτρίζουν ή και να ανατρέπουν ενορχηστρωτικά τραγούδια που έχουμε αγαπήσει,  φλερτάροντας πότε με τον σύγχρονο ήχο και πότε με την παράδοση.

Παίζουν:

Νίκος Κασσαβέτης / τύμπανα

Θοδωρής Κουέλης / ηλεκτρικό κοντραμπάσο

Κώστας Μιχαλός / κιθάρες

Ευτυχία Μητρίτσα / πιάνο, ακορντεόν

Απόστολος Ρίζος / κιθάρα, φυσαρμόνικα

Συντελεστές:

Ήχος: Σωτήρης Παπάκος

Φώτα: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφίες: Yiannis Margetousakis Photography

Promo Video: Exposeprod, Τάμμυ Τσέκου, Χριστίνα Κατσούλη

Οργάνωση Παραγωγής: Wide Angle PR & Events 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Απόστολος Ρίζος

Γεννήθηκε στην ΛΑΜΙΑ το 1977. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier, Χρόνη Αηδονίδη.

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ» (cd album,P+C 2000,Minos-EΜΙ). Ένα χρόνο μετά η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το cd single «ΦΥΣΑΛΙΔΑ» (P+C 2001, Minos-EMI).

Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ” του Νίκου Ζούδιαρη, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. 

Πρόσφατα στοιχεία:

• Το 2010 παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, με τίτλο «Τι είδες που δεν είδα εγώ;»(Lyra).

• To 2012, πραγματοποιεί ένα μουσικό concept παραστάσεων με θεματικό άξονα τη Γυναίκα. Τραγούδια γραμμένα για τη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί από κορυφαίες ερμηνεύτριες.

• Τον ίδιο χρόνο, (2012) συμμετέχει στο album «Σε τόπους που δεν ξέρω» του Γρηγόρη Πολύζου, σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη.

• Το καλοκαίρι του 2012, συμμετέχει στο εξαιρετικό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη – «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο και στο Φεστιβάλ Σάνη στη Χαλκιδική, με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.

• Το χειμώνα 2012-13, πραγματοποιεί στο Σταυρό του Νότου μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τίτλο “Καρέ στης Ντάμας”, με καλεσμένες διακεκριμένες ελληνίδες δημιουργούς.

• Την άνοιξη του 2013, παρουσιάζει το μουσικό project “Στα στέκια της Πόλης” και παράλληλα συμμετέχει στη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη, με τη Μελίνα Κανά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με τίτλο “Αγάπη σ’ αγαπάω”.

• Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με τις εμφανίσεις του “Στους κήπους της πόλης”, και τις προσωπικές του συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια, συμμετέχει στις μουσικές παραστάσεις με τίτλο «Χειρολαβές», της Λίνας Νικολακοπούλου.

• Τον Ιούλιο του 2013, πραγματοποιεί στο Θέατρο Badminton μια παθιασμένη μουσική  συνεύρεση με τον Γιάννη Κούτρα, και ερμηνεύει μαζί του, Νίκο Καββαδία.

• Τον Αύγουστο του 2013, συμμετέχει στο αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Λοΐζο, που διοργάνωσε η Ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χίου «Κοραής».

• Το Χειμώνα του 2013-14, συναντιέται ξανά με τον Γιάννη Κούτρα, και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Όλο τον Κόσμο γύρισες», ερμηνεύοντας όλα τη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθιερώνοντας αυτό το μουσικό project στις καρδιές του κοινού. 

• Το καλοκαίρι του 2014, συμμετέχει στη μουσική παράσταση «Η Τετράς του Πειραιά» που επιμελήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, προς τιμήν των τεσσάρων μεγάλων δημιουργών του ρεμπέτικου.

• Ο Απόστολος Ρίζος ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις ζωντανές μουσικές εμφανίσεις του, εντός και εκτός των τειχών της Αθήνας.

Η Ευτυχία Μητρίτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, πρώτα στην Καρδίτσα και έπειτα στην Αθήνα. Ωστόσο αυτό που τροφοδοτούσε πάντα τη σχέση της με τη μουσική, ήταν το τραγούδι. Έτσι όταν ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Το πρώτο βήμα τής δόθηκε μέσα από τη σχολή, όπου συμμετείχε στην ορχήστρα αστικής- λαϊκής μουσικής του πανεπιστημίου. Η αγάπη της για το παραδοσιακό, σμυρνέικο και λαϊκό τραγούδι, σε συνδιασμό με τη «δυτική» μουσική της παιδεία, αποτυπώνονται στο χρώμα της φωνής της και στα εκφραστικά της μέσα. 

Έχει συνεργαστεί με τους: Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Ανδρέου, Χρ. Θηβαίο, Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Πασχαλίδη, Σ. Γιαννάτου, Στ. Γαδέδη, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τον Μ. Λογιάδη, αλλά και με τους σκηνοθέτες Μ. Μαρμαρινό και Lee Brower (κορυφαία στις «Χοηφόρους» του Αισχύλου). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους-θέατρα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Sciene Nationale της Ορλεάνης, Εργοστάσιο Τέχνης της Πάτρας, θέατρο Βράχων Βύρωνα, Κατράκειο θέατρο κ.α.), όπως και σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Η πρώτη γνωριμία της με το ευρύτερο μουσικό κοινό έγινε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, με το τραγούδι Λίγο πριν ξημερώσει (Στ. Γαδέδη- Π. Κυριάκου), ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Awards 2008 με τους Α/Ε (Αρτέμης-Ευθύμης), τραγουδώντας τον Εφιάλτη της Περσεφόνης (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσος).

Η Ευτυχία εξελίσσοντας τις δημιουργικές της αναζητήσεις, δημοσιοποίησε την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μυστικός Προορισμός» (2010), ένα album 7 τραγουδιών σε στίχους και μουσικές δικές της, με παραγωγό τον Γιώργο Ανδρέου. Έτσι δίπλα στην ιδιότητα της τραγουδίστριας–μουσικού έρχεται να προστεθεί αυτή της τραγουδοποιού. Τραγούδια που φανερώνουν μια ιδιαίτερη δημιουργό, που αφηγείται με αποκαλυπτικό τρόπο προσωπικές της ιστορίες, με έντονο ρομαντικό και θηλυκό τρόπο, τόσο στη μουσική όσο και στους στίχους.

Αυτό τον καιρό ετοιμάζει την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ