Arch Points 2016: Νέοι αρχιτέκτονες μας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διαφυγής

Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή. Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας!

17 Αρχιτεκτονικά Γραφεία

51 Νέοι Αρχιτέκτονες

3 Ημέρες Παρουσίασης

5 Αρχιτεκτονικές Ξεναγήσεις

Εκθέσεις

Συζητήσεις

 

Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή.

 

Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική;

 

Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας!

 

Για τρεις ημέρες, οι χώροι εργασίας των αρχιτεκτόνων γίνονται σημεία συνάντησης της αρχιτεκτονικής με το κοινό. Δεκαεπτά διαφορετικά γραφεία, καθένα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, μας υποδέχονται σε διαφορετικές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και παρουσιάζουν το έργο τους στο χώρο δημιουργίας και γέννησης της κάθε ιδέας!

 

Κτίρια, συγκροτήματα κατοικιών, έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, σχεδιασμός επίπλων και αντικειμένων, πειραματικές εφαρμογές νέας τεχνολογίας, καθώς και προτάσεις που παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας, συνθέτουν τη δυναμική των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, που δημιουργούν σήμερα σε πείσμα της κρίσης. Οι αρχιτέκτονες προτείνουν μία άλλη διαχείριση της αρχιτεκτονικής και παρουσιάζουν υλοποιημένες ή ουτοπικές προτάσεις ως οάσεις και σχέδια #διαφυγής από το γενικευμένο περιβάλλον της κρίσης, ιδιαίτερα αισθητό στην πόλη της Αθήνας.

 

Ταυτόχρονα, 5 νέοι αρχιτέκτονες και θεωρητικοί μας ξεναγούν σε αρχιτεκτονικά προσανατολισμένους περιπάτους, αποκαλύπτοντάς μας μυστικές γωνιές και νέες αστικές αναγνώσεις της πόλης που ζούμε. Μαζί τους, εξερευνούμε το εμπορικό τρίγωνο και γνωρίζουμε τους νέους κατοίκους του, αναζητούμε τον ορίζοντα από τους λόφους της Αθήνας και ανακαλύπτουμε τα υπόγειά της, επαναπροσεγγίζοντας έτσι την πόλη που ζούμε καθημερινά, μέσα από μία σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά.

 

 

Ξενώνες στην Αντίπαρο 2013, 4Κ work

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Την Παρασκευή 13/5 το Arch Points υποδέχεται το κοινό στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) και παρουσιάζει το πρόγραμμα και τη θεματική του τριημέρου: τη #διαφυγή. Το κοινό θα έρθει σε πρώτη επαφή με τους συμμετέχοντες αρχιτέκτονες και θα πληροφορηθεί αναλυτικά από τους ξεναγούς σχετικά με τις αρχιτεκτονικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν τις δύο επόμενες ημέρες.

 

Το Σάββατο 14/5 και την Κυριακή 15/5, από τις 11:00 έως τις 19:00 όλα τα γραφεία που συμμετέχουν στο Arch Points 2016 θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους και θα υποδέχονται το κοινό. Οι επισκέπτες των γραφείων θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε προσωπική επαφή με τους δημιουργούς, να συζητήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν τη δουλειά τους στον χώρο όπου παράγεται. Παράλληλα, οι αρχιτέκτονες θα παρουσιάζουν το δικό τους πρωτότυπο έργο που δημιουργήθηκε για το Arch Points με θέμα τη #διαφυγή.

 

Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθούν 5 αρχιτεκτονικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας. Η κάθε μία έχει το δικό της θέμα, το οποίο βασίζεται στη #διαφυγή. Το κοινό θα ακολουθήσει μαζί με τους αρχιτέκτονες-ξεναγούς τις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές και θα ξαναγνωρίσει την πόλη που ζούμε, τις κρυφές της γωνιές και τα σημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που έχει επιλέξει ο κάθε ξεναγός.

 

Το τριήμερο θα κλείσει το βράδυ της Κυριακής με ένα closing party που θα πραγματοποιηθεί στην Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή) στις 20:00.

 

hiboux work | suspended garage – Φιλοθέη


ΠΡOΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5

20:00                     Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο)

Επίσημη έναρξη & Παρουσίαση του Arch Points

                               

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5

11:00 – 19:00       Ανοιχτά Γραφεία

11:00                     Διαδρομή 1: Εμπορικό Τρίγωνο

14:00                     Διαδρομή 2: Εξάρχεια

17:00                     Διαδρομή 3: Κολωνάκι-Λυκαβηττός

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/4

11:00 – 19:00       Ανοιχτά Γραφεία

12:00                     Διαδρομή 4: Μετς-Κουκάκι

16:00                     Διαδρομή 5: Σύνταγμα-Παγκράτι

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με ένα closing party στο Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή) το βράδυ της Κυριακής στις 20:00.

Διοφάντου 6 work

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ:

Κανάρη 14

 

STUDIO ARCO

Ζίννη 9, Κουκάκι

 

AUDO ARCHITECTS

Δεινοκράτους 22-24, Κολωνάκι


CADU

Ύδρας 7, Αθήνα

 

ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ 6

Διοφάντου 6, Παγκράτι

 

HIBOUX

Πλ. Κυνοσάργους 6, Νέος Κόσμος

 

HOMO URBANUS Atelier

Θεσπρωτέος 1, Εξάρχεια

 

HOMO URBANUS Atelier work

 

In.CITU architects

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΗΣ

Σκουζέ 5, Αγία Ειρήνη

 

LOG WORKSHOP

Ματρώζου 37Α, Κουκάκι

 

MICROMEGA

Ξενοφώντος 10, Σύνταγμα

 

ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΣΚΟΣ

Πρωτογένους 1, Μοναστηράκι

 

NEAR ARCHITECTURE | Fabiano Micocci

Ξενοφώντος 10, Σύνταγμα

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΒΡΟΣ

Πραξιτέλους 33, Αγία Ειρήνη

 

Βασίλης Ντόβρος work – Πιττάκη, Φωτογραφία Νίκος Λυμπερτάς 


ΜΠΕΤΥ ΤΣΑΟΥΣΗ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Αναξαγόρα 3, (Ρομάντσο)

 

SPACE UNDER

Σολωμού 10, Εξάρχεια

 

VM ARCHITECTS

Στίλπωνος 11, Παγκράτι 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

“Το Αθηναϊκό κέντρο σε μετάβαση: από το φαντασιακό των επενδυτών στην “εκδίκηση” των πληβείων”

Ξεναγός: Ελένη Πατατούκα

Αφετηρία: Πλατεία Αυδή, Λεωνίδου & Μυλλιέρου, Μεταξουργείο

Έναρξη: Σάββατο 14/5, 11:00

Διάρκεια: 2 ώρες

Γραφεία Διαδρομής 1:

–       ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΗΣ

–       ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΒΡΟΣ

–       ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΣΚΟΣ

–       ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΑΟΥΣΗ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 

Η Διαδρομή1 ξεκινά από το Μεταξουργείο, συνεχίζει στην περιοχή του Ψυρρή και καταλήγει στην Ομόνοια. Ανιχνεύει τα διάσπαρτα κενά κτίρια και άδεια καταστήματα που χαρακτηρίζουν το αθηναϊκό κέντρο, φαινόμενο που ξεκίνησε κιόλας από τη δεκαετία του ‘70, συνέχισε το ‘90 και εντάθηκε κατά την τρέχουσα οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, αναλύονται οι νέες δυναμικές που επιδιώκουν να αντιστρέψουν τη διαφυγή των κατοίκων, της οικονομικής ζωής και των αξιών ακινήτων στις περιοχές αυτές. Οι τάσεις αυτές είναι πολλαπλές και, συχνά, αντίρροπες. Αφενός, σκιαγραφώνται οι διαδρομές του μεταναστευτικού πληθυσμού: Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο μεταναστευτικός πληθυσμός εγκαθίσταται στο κενό απόθεμα, ξαναζωντανεύοντας διαμερίσματα χαμηλών αξιών και ισόγεια καταστήματα. Αφετέρου, αναδεικνύονται οι κινήσεις των επενδυτών στο realestate: Με καταλύτη τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ίδιες περιοχές υποδέχονται επενδυτικά σχέδια που αναμένουν τη μελλοντική άνοδο των αξιών των ακινήτων. Ιδιοκτησίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, «κάθονται» περιμένοντας τις ιδανικές συνθήκες μεταπώλησης ή μίσθωσής τους.

Ελένη Πατατούκα

Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Paris 8 (υπότροφος ΙΚΥ) σε συνεργασία με το ΕΜΠ με θέμα τις τάσεις χρηματιστικοποίησης της κατοικίας στην Ελλάδα.Σπούδασε Αρχιτεκτονική (ΑΠΘ) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία-Χωροταξία (ΕΜΠ). Είναι ερευνήτρια στο εργαστήριο Laboratoire Dynamiques sociales et recomposition des espaces (LADYSS) και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα (ΕΜΠ, KULeuven). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αγορά ακινήτων, σε φαινόμενα gentrification, στη διασύνδεση κατοικίας-χρέους, και στον τραπεζικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

 

 ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΣΚΟΣ work

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2: ΕΞΑΡΧΕΙΑ

“Τόπος προσωπικής και συλλογικής διαφυγής”

Ξεναγοί: Κώστας Ηπειρώτης, Δημήτρης Πέττας

Αφετηρία: Πάρκο Ναυαρίνου, Ναυαρίνου & Χαριλάου Τρικούπη, Εξάρχεια

Έναρξη: Σάββατο 14/5, 14:00

Διάρκεια: 1:40

Γραφεία Διαδρομής 2:

–       In.CITU architects

–       SPACE UNDER

–       HOMO URBANUS Atelier

Τα Εξάρχεια αποτελούν τόπο προσωπικής και συλλογικής διαφυγής: διαφυγής από τις κυρίαρχες αστικές συνθήκες και κοινωνικές σχέσεις της υπόλοιπης κεντρικής Αθήνας, από τις καταναλωτικές μορφές ψυχαγωγίας και συνύπαρξης, για τους ανθρώπους του “υπογείου” από τις επικρίσεις και τη καταπίεση της προσωπικότητας τους και, πρόσφατα, της διαφυγής από τον πόλεμο και την φτώχια. Οι παραπάνω ανάγκες διαφυγής που ικανοποιεί η συγκεκριμένη γειτονιά δεν είναι προφανώς ισοβαρείς, ενώ στα Εξάρχεια εμφανίζονται επίσης πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν τις λειτουργίες αυτές. Με περιορισμένες αναφορές στις πρακτικές αυτές, η ξενάγηση θα επικεντρωθεί στις δημιουργικές δομές της περιοχής, φυσικής και κοινωνικής υπόστασης, όπως απόπειρες αυτοργανωμένης διαχείρισης του χώρου, δράσεις και δομές αλληλεγγύης και συλλογικές πρακτικές ενάντια στις επιχειρούμενες προσπάθειες υποβάθμισης της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Κώστας Ηπειρώτης

Ο Κώστας είναι απόφοιτος αρχιτεκτονικής (BA Hons) του Plymouth University με μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Architecture) στον αστικό σχεδιασμό και την πολεοδομία. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική του στο Λονδίνο και είναι διεθνής σύμβουλος και συνεργάτης της ομάδας Architeam/Arhitravel. Ενδιαφέροντα του το αστικό τοπίο και τα κοινωνικά, πολιτικό-οικονομικά χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην διαμόρφωση αυτού, όπως επίσης και η ενασχόληση με την διδασκαλία αρχιτεκτονικής, design και οπτικής επικοινωνίας σε φοιτητές και μαθητές.

Δημήτρης Πέτας

Ο Δημήτρης είναι διδάκτορας αστικής κοινωνιολογίας (ΕΜΠ), ενώ οι προηγούμενες σπουδές του πραγματοποιήθηκαν στον τομέα του πολεοδομικού και περιφερειακού σχεδιασμού (London School of Economics και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη του δημόσιου χώρου, μορφών αστικής διακυβέρνησης, αστικών και ευρύτερων κοινωνικών κινημάτων, καθώς και φαντασιακών/ συμβολικών κατασκευών και προεκτάσεων του αστικού χώρου.

 

 In.CITU architects work

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3: ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

“Αθηναϊκή πολυκατοικία: Μια άλλη ματιά”

Ξεναγοί: Αναστασία Κουτουμάνου, Αγγελική Λατάνη

Αφετηρία: Αγιος Διονύσιος, Σκουφά και Δημοκρίτου, Κολωνάκι

Έναρξη: Σάββατο 14/5, 17:00

Διάρκεια: 1:45

Γραφεία Διαδρομής 3:

–       4Κ ARCHITECTS

–       CADU (Construction Architecture Design Urbanism)

–       AUDO ARCHITECTS

Η συγκεκριμένη ξενάγηση εστιάζει στο κτήριο που κατά κύριο λόγο συνθέτει αυτό που σήμερα ονομάζουμε Αθήνα: την πολυκατοικία. Η διαφυγή για εμάς είναι διαφυγή από τον τρόπο που έχουμε μάθει να βλέπουμε την πολυκατοικία: με απαξίωση, με θλίψη, με αποστροφή. Υπάρχει και άλλος τρόπος να δεις αυτό το κτήριο που φιλοξενεί τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια και θα συνεχίσει, κανείς δεν ξέρει για πόσο. Υπάρχουν δυναμικές και δυνατότητες που εάν σε πρώτο βαθμό τις αντιληφθούμε και σε δεύτερο τις αξιοποιήσουμε, η πολυκατοικία θα αποκτήσει νέα υπόσταση. Σκοπός της ξενάγησης αυτής είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κτήρια που μέσα στην καθημερινότητα περνούν απαρατήρητα και να σχολιάσουμε τις ιδιαιτερότητές τους.

Αναστασία Κουτουμάνου, Αγγελική Λατάνη

Οι αρχιτέκτονες Κουτουμάνου Αναστασία και Λατάνη Αγγελική ακολουθούν κοινή πορεία τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας από τις σπουδές στο ΕΜΠ, στη συνέχεια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολεοδομίας-Χωροταξίας του ΕΜΠ,  το κοινό ερευνητικό ενδιαφέρον γύρω από την πολυκατοικία αλλά και οι συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς οδήγησαν στη δημιουργία της ομάδας με σκοπό τη συνέχιση αυτής της πορείας. Πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας αποτελεί ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

 

AUDO ARCHITECTS work


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4: ΚΟΥΚΑΚΙ – ΜΕΤΣ

“Η σχεδιασμένη διαφυγή της ψευδ-αίσθησης στην πόλη”

Ξεναγός: Μάρα Μπήτρου

Αφετηρία: Είσοδος Α’ Νεκροταφείου

Έναρξη: Κυριακή 15/4, 12:00

Διάρκεια: 2:30

Γραφεία Διαδρομής 4:

–       LOG WORKSHOP

–       STUDIO ARCO

–       HIBOUX

Ένας αρχιτεκτονικός περίπατος που ξεκινάει από τον εσωτερικό κήπο του πρώτου Νεκροταφείου, περνά από τις οικίες της οδού Συγγρού, διέρχεται τον λόφο των Μουσών- Φιλοπάππου και φτάνει μέχρι το σχεδιασμένο από τον Πικιώνη πλακόστρωτο του Άγιου Δημήτριου Λουμπαρδιάρη. Μια ανάγνωση της πόλης ως παλίμψηστο, εντοπίζοντας άλλες γραφές της, έχοντας μόνο ως πρόσχημα την ιδέα του Ηράκλειτου ότι ο θάνατος και η ηδονή είναι τόσο κοντά κάποιες στιγμές. Μια περιδιάβαση υπό την διερεύνηση της έννοιας της σωματικότητας, της απόλαυσης και της ελευθερίας στην πόλη.

Μάρα Μπήτρου

Αρχιτέκτονας Μηχανικός Π.Πατρών [Άριστα,2009]. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ [υπότροφος ΙΚΥ]. Επιλέγει στα 41 Greek ArchitecturalTalent 2013. Συμμετείχε σε εκθέσεις [Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1 =η Biennale Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης]. ΠρώτηδιάκρισηFirst International Workshop ″Energy Performance and Environmental Quality of Buildings″. Έχει εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κ.Τσιαμπάου και του Α.Αντονά. Διετέλεσε διδάσκων στο ΙΕΚ Δέλτα στον τομέα Art&Design και είναι επικουρικό διδακτικό προσωπικό στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ.

 

NEAR ARCHITECTURE work

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5: ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ

“Αντικατοπτρισμοί: Αναζητώντας τον θαλασσινό ορίζοντα στην πόλη”

Ξεναγός: Φάνης Καφαντάρης

Αφετηρία: Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος και Φιλελλήνων

Έναρξη: Κυριακή 15/4, 16:00

Διάρκεια: 1:45

Γραφεία Διαδρομής 5:

–       MICROMEGA

–       NEAR ARCHITECTURE

–       ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ 6

–       VM ARCHITECTS

Looming / Ανώτερος αντικατοπτρισμός: Οπτικό φαινόμενο κατά το οποίο οι ακτίνες του φωτός με την κάμψη τους παράγουν μία μετατοπισμένη εικόνα απόμακρων αντικειμένων τα οποία φαίνεται να υψώνονται πάνω από τις πραγματικές θέσεις τους. Κινούμενοι μεταξύ του Εθνικού κήπου και της γέφυρας του Ιλισού, ψηλά πρώτα και χαμηλά έπειτα στην άνυδρη κοίτη του ποταμού, η πορεία μας γυροφέρνει αναζητώντας τον ορίζοντα της θάλασσας ‘αλλού’ καθώς η διαδρομή παρεκκλίνει από τους δρόμους της Αθήνας διασχίζοντας δύο χώρους εσωστρεφείς: αντικατοπτρισμοί ενός τόπου σε απόσταση που σταθερά διαφεύγει. Ο Εθνικός κήπος αποτελεί πέρασμα στάση μετά τα πρώτα δύο γραφεία και ο Ιλισός χαμηλά κατάληξη μετά τα δύο επόμενα. Η εσωστρέφεια του κήπου στην αρχή ως έναυσμα αναζήτησης του ‘ορίζοντα’, απομονωμένοι από το κτισμένο περιβάλλον και ο άνυδρος Ιλισός ως κατάληξη μίας άλλης αρχής που οδηγεί ως ροή στη θάλασσα.

Φάνης Καφαντάρης

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ όπου και συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία της αρχιτεκτονικής. Οι μετασχηματισμοί του κτισμένου περιβάλλοντος και οι μεταβολές της καθημερινής εμπειρίας στην πόλη αποτελούν βασικό πεδίο εστίασης στη δουλειά του. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά πολεοδομικά προγράμματα για την Αθήνα και το κέντρο της και έργα ατομικά και σε συνεργασίες έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις αρχιτεκτονικής και εικαστικών (ΔΟΜΕΣ-Πανόραμα/2014, Athens-Biennale 4/Agora & Omonoia/5to6). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Δείτε τον χάρτη με τις διαδρομές εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες & δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.archpoints.gr  

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ