Διαγένεση: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Η ομαδική εικαστική έκθεση “Διαγένεση” παρουσιάζεται στην Chili Art Gallery.

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Διαγένεση» σε σύλληψη και επιμέλεια της Επιμελήτριας Τέχνης Βέρας Κατρανίδου. Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιακής τέχνης, φωτογραφίας, κολλάζ, και ψηφιδογραφίας 23 εικαστικών καλλιτεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Αρίστος Παναγιώτου, Χριστόφορος Μπότσης, Εύα Κατσιαούνη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Γεώργιος Μώρης, Constantine Saifoyntinov, Αλεξάνδρα Σερέτη, Νανά Τοκατλή, Θανάσης Ζήσης, Χρυσούλα Δεμάγκου, Λένα Σπάνια, Δέσποινα Παπανδρέου, Κατερίνα Βασιλείου, Ελένη Λαπαντζή, Χρήστος Γκιώνης, Νίκη Κριστίνα Ελέζι, Μυρτώ Λεοντίδου, Niko Luccianni, Λία Κοντεκά, Εύα Αναστοπούλου, Μαρίτα Τσελεκίδη, Κάθριν Τσιριγκούλη, Foti Kllogjeri

Σημειώνει η κα. Κατρανίδου στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: «Διαγένεση είναι το σύνολο των φυσικών και χημικών διαδικασιών, οι οποίες μετατρέπουν το ασύνδετο ίζημα σε πέτρωμα. Καθώς τα ιζήματα θάβονται βαθύτερα, η πίεση και η θερμοκρασία αυξάνονται και τα ιζήματα συμπιέζονται και συμπυκνώνονται μέσω των γεωλογικών διαδικασιών. Στη διαγένεση οφείλεται ο σχηματισμός του 75% της επιφάνειας της γης, και, με ένα μοναδικό τρόπο, οι διεργασίες που τη συνιστούν μοιάζουν εξαιρετικά με αυτές που διέρχεται ο ανθρώπινος πολιτισμός στην ιστορική πορεία του.

Χριστόφορος Μπότσης

Οι αποθέσεις πολιτισμικών αξιών των περασμένων γενεών, τροφοδοτούν τις κοινωνικές διεργασίες σε μεγάλη κλίμακα, όταν πιεστούν από τις νέες προκλήσεις. Η πολυπολιτισμικότητα και ο διασυνδεδεμένος κόσμος των τελευταίων δεκαετιών συμπληρώνει τα κενά του παρωχημένου. Με τη πίεση που προκαλείται από κάθε δυσκολία και αντίσταση που συναντάμε σα κοινωνία, προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης της συνοχής, διαρκούς βελτίωσης και της ενδυνάμωσης της κοινωνίας· οι διαδικασίες προάγουν τη δημιουργία κοινών ταυτοτήτων και κοινωνικών αξιών. Ο παραλληλισμός υποδηλώνει αλληλεπιδράσεις μέσα στον ανθρώπινο πολιτισμό, που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός αρμονικού και συνεκτικού κοινωνικού ιστού. Η Τέχνη καλείται να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον, μέσα στη δυστοπία του παρόντος. Ίσως είναι η φωνή ενός βραχνού προφήτη ή η πίεση που χρειαζόμαστε σα κοινωνία για να πάμε παρακάτω».

Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

Κεντρική εικόνα θέματος: Νίκη Κριστίνα Ελέζι

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ