Η διαδικασία δημόσιας έκθεσης του ιδιωτικού εαυτού βρίσκει την πιο ισχυρή έκφρασή της στο διαδίκτυο, «Μια τεχνολογία που προϋποθέτει και υλοποιεί έναν δημόσιο συναισθηματικό εαυτό και μάλιστα κάνει τον δημόσιο συναισθηματικό εαυτό να προηγείται των ιδιωτικών αλληλεπιδράσεων και να τις συνθέτει», αναφέρει η Eva Illouz.

Ο ψηφιακός κόσμος και οι εφαρμογές κυριαρχούν αλλάζοντας άρδην την αντίληψη του εαυτού και του κόσμου.

Πώς βιώνεται σήμερα ο έρωτας; Στην εποχή των social media και της ψηφιακής διασύνδεσης. Στην εποχή που προηγείται και κυριαρχεί πολλές φορές η ψηφιακή ταυτότητα και εικόνα; Η φυσική επαφή σε ποιο στάδιο επιρροής των σχέσεων υπάρχει και πόσο επηρεάζει ή καθορίζει την σχέση; Έχει επαναπροσδιοριστεί η δόμηση των σχέσεων και η αντίληψη του εαυτού στα ψηφιακά περιβάλλοντα; Εν τέλει η σύγχρονη αγάπη πόσο ψηφιακή είναι στα χρόνια της ψηφιακής καθημερινότητας;

Η performance “Digital Love” σχολιάζει τη σύγχρονη διαδικασία σχέσεων /μη σχέσεων, εγγύτητας και απόστασης που προκύπτει στα ψηφιακά περιβάλλοντα. Σχολιάζει την ανάγκη για επαφή αλλά και την απομόνωση πίσω από τις οθόνες. Δύο πρόσωπα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, επιθυμούν να επικοινωνήσουν, να ερωτευτούν. Υπάρχει πράγματι επιθυμία που να οδηγεί προς τον «άλλο» ή προτιμούν την ασφάλεια του ψηφιακού «σελοφάν»;

Η performance θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, στις 11 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια/concept: Ευγενία Γραμμένου
Performers: Έρη Πολυζωγoπούλου, Νίκος Βλαχογιάννης
Σχεδιασμός ήχου/μουσικής: Σταύρος Κατσούλης

Διάρκεια: 40′

Ευγενία Γραμμένου

Η Ευγενία Γραμμένου σπούδασε ζωγραφική, performance και θέατρο.

Αποφοίτησε από το Εικαστικό Τμήμα της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Μεταπτυχιακές σπουδές cultural management με έμφαση στον κοινωνικό ρόλο του μουσείου (2017). Υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (2019).

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως το 2022 Bronx River Art Center Nέα Yόρκη, Open Home Performance Festival Ελσίνκι, Momentum Gallery Kρακοβία, Videoaction#3 Bερολίνο, Cine Performance International Festival Μπουένος Άιρες.

Την απασχολούν ζητήματα ανθρώπινης κατάστασης και εσωτερικών αντιφάσεων, ταυτότητας και αυτοπροσδιορισμού, θέματα απεικόνισης, χρόνου, ατομικής και συλλογικής μνήμης, που τα ερευνά με σχέδιο, performance, video, γραφή.

Διαβάστε επίσης:

Το Athens City Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!