Θεατρικό εργαστήρι “Δουλεύοντας με έναν ρόλο”: Πως δουλεύεις με έναν ρόλο; Πως τον μεταφέρεις από το χαρτί στο σανίδι. Πως από απλές λέξεις πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί παίρνει σάρκα και οστά ένας χαρακτήρας; Πως φτιάχνεις το ψυχολογικό προφίλ ενός ήρωα; Και πόσο αυτό σε απασχολει στην καθημερινή σου ζωή; Πόσο οι δοσμένες συνθήκες, η φαντασία, η αυτοσυγκέντρωση, η αλήθεια, η πίστη, η επικοινωνία, η προσαρμογή, ο ρυθμός, η συγκινησιακή μνήμη βοηθάνε να βρεθούμε κοντά στον χαρακτήρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε; Δημιουργούμε έναν ρόλο, αναζητώντας πάντα την βαθύτερη αλήθεια που πρέπει να φέρει ένας ηθοποιός πάνω στην σκηνή ή είναι θέμα τεχνικής;
Εργαστήριο για ερασιτέχνες: Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Στόχος του εργαστηρίου η επαφή με τον κόσμο του θεάτρου και η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης*, στο τέλος των μαθημάτων.
Εργαστήριο για νέους ηθοποιούς: Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ηθοποιούς ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνέντευξη.
Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στο 2130356472 ή στο 6949534889 ή να στείλετε τα στοιχεία σας ή το βιογραφικό σας στο Vaultvotanikos@gmail.com μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ ανά μήνα (πέντε ώρες την εβδομάδα)
Έναρξη 1 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαΐου
Θα δημιουργηθούν επτά διαφορετικά τμήματα.
Επιλογή Ημέρας: Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή 18:00 – 23:00
Σάββατο ή Κυριακή 12:00 – 17:00
*Την πρώτη χρονιά λειτουργίας των εργαστηρίων, οι σπουδαστές ανέβασαν δύο παραστάσεις (Ιανουάριο και Ιούνιο):
1.“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”, βασισμένες σε χριστουγεννιάτικα κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι, και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων, που περασαν τα Χριστούγεννα τους μακριά από τα σπίτια τους. Τα έσοδα των 10 παραστάσεων δόθηκαν στην «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.)» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».
2. “Αι δύο Ορφαναί” των Αδόλφου ντ’ Ενερί και Ευγένιου Κορμόν, σε διασκευή Τάκη Χρυσικάκου.
Και την δεύτερη χρονιά, την περασμένη σεζόν, παρουσιάστηκαν έξι παραστάσεις από τις 5 έως τις 24 Ιουνίου. Πέντε διαφορετικές εκδοχές για τις “Μικρές Ιστορίες Φόνων” του Παναγιώτη Μπρατάκου, ένα έργο για την καταστροφική δύναμη της αγάπης, τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τον κόσμο της κίτρινης δημοσιογραφίας, και το “Μαμά μη!”, ένα έργο γεμάτο αφηγήσεις από κόρες κι από μάνες, στο οποίο εναλλάσσονται διαρκώς η συγκίνηση με το χιούμορ.
Σύντομο Βιογραφικό Δημήτρη Καρατζιά
Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Δημοσιογραφία & Δημόσιες σχέσεις ενώ παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό εργαστήρι Παράθλαση. Τελείωσε τη Δραμματική Σχολή Αθηνών του. Γ. Θεοδοσιάδη (1998) και παρακολούθησε μαθήματα Συγγραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο με τον Στάθη Βαλούκο. Από το 2000 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια σαν σκηνοθέτης θεάτρου (Elizadeth, Bent, H μαμά μου πoτέ δεν πεθαίνει, Πνιγμονή, Μικρές Ιστορίες Φόνων, Marvins Room, The Curing Room, Φυλακισμένες κλπ), ενώ ταυτόχρονα κάνει και τις πρώτες του συγγραφικές απόπειρες (Elizadeth, Πνιγμονή, Αρκετά Πια με την Αντέλα).
Από το 2012 είναι ιδρυτικό μέλος (μαζί με το Μάνο Αντωνιάδη του VAULT theatre plus) και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πολυχώρου Vault (ένας εναλλακτικός Πολυχώρος στο Βοτανικό με πυρήνα του το θέατρο, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στις δύο σκηνές του, εκθέσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ κλπ).