Ο Τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ένα δωρεάν 3ωρο hands-on σεμινάριο με θέμα: «Food Blogging & Social Media» με την αγαπημένη Food Blogger Madame Ginger, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9.

 

Η Madame Ginger , είναι Chef και Food Blogger. Έφερε το brunch στην Ελλάδα μέσα από την κουζίνα του Mama Roux, σέρβιρε αυθεντικό αμερικάνικο brunch από την κουζίνα του New York Sandwiches για περίπου 3 χρόνια, ενώ πλέον κάνει guest εμφανίσεις σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα το 2012, ξεκίνησε το Food Blog της MadameGinger.com, ένα online γαστρονομικό magazino,  όπου μέσα από συνταγές, άρθρα, φωτογραφία και video, μοιράζεται ότι την κάνει να χαμογελά. Τον Μάιο του 2015, το Madame Ginger, βραβεύτηκε ως το «Best Lifestyle Blog» της Ελλάδας από τα βραβεία του Marie Claire. 

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Το Food Blogging σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο

  • Εισαγωγή στα soial media / Βασικές αρχές

  • Δημιουργώντας ένα blog post / Βασικά βήματα (θεωρία) 

  • Δημιουργία ενός blog post μαζί με τους σπουδαστές (πράξη)


Το σεμινάριο έχει στόχο να μας εισαγάγει στο λαχταριστό κόσμο του Food Blogging ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες από πρώτο χέρι την θεωρία αλλά και την πράξη σχετικά με: το μαγείρεμα, το στήσιμο πιάτου/food styling, το γράψιμο κειμένου και τη δημοσίευση στα social media.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε : σπουδαστές και φοιτητές επισιτισμού, Chef και Pastry Chef, ελεύθερους επαγγελματίες από τον τομέα του Marketing και σε όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά του Food Blogging.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

 

ΠληροφορίεςΙΕΚ ΑΛΦΑ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310552406
www.iekalfa.gr