Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες

Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.

Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.

Τα έργα της ζωγράφου γεμάτα χρώματα και αρώματα από την Ελλάδα, μας οδηγούν σε μια εικονική επιστροφή στις ρίζες μας. Δοσμένα στο γνωστό, αναγνωρίσιμο «ναΐφ» ύφος της, που υπηρετεί με συνέπεια η Σοφία Καλογεροπούλου, αυθόρμητα λαϊκό και ανεπιτήδευτο, τα έργα της εικαστικού αναμοχλεύουν τη μνήμη, προκαλούν ευχάριστους συνειρμούς και μας καλούν να αποδράσουμε από το γκρίζο της σημερινής πραγματικότητας.

Η καλλιτέχνης κινείται με μαεστρία ανάμεσα στις «καλλιτεχνικές εμμονές» της όπως ονομάζει η ίδια την αέναη επιστροφή της στον ελληνικό πολιτισμό της Ανατολής, αλλά και της μουσικής. Πάντα μέσα από οργιαστικούς χρωματικούς συνδυασμούς μας ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς, καταθέτοντας το δικό της αισιόδοξο μήνυμα. Θαλασσινές περιηγήσεις στον Βόσπορο, αποδράσεις  στο Ιόνιο, με τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου να ταξιδεύουν ως τα Χανιά, αλλά και ως την μακρινή Αμερική μαζί με τον Κολόμβο. Η Σοφία Καλογεροπούλου καταδύεται στις μνήμες και προσπαθεί να τις αναβιώσει με το δικό της τρόπο, όπως το γκρεμισμένο από τους σεισμούς του ’53 θέατρο του Ούγο Νικόλαου Φώσκολου στη Ζάκυνθο.  

«Με πανταχού παρούσες την ελληνική μυθολογία και την ελληνική φύση, κάνω προσπάθεια να διατηρηθούν ζωντανά στοιχεία που έχω την αίσθηση ότι χάνονται, παραδόσεις, ιστορία, περιβάλλον», λέει η Σοφία Καλογεροπούλου. «Με όχημα το χιούμορ και μέσα από την αρμονική συνύπαρξη των έντονων χρωμάτων επιδιώκω να ξορκίσω το κακό. Η Ανατολή μου ασκούσε πάντα ιδιαίτερη έλξη. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός ανέτειλε στην Ανατολή και οφείλουμε να φροντίσουμε να μην δύσει στη Δύση», σημειώνει η ίδια, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της Ανατολής. «Προβάλω χαρούμενους κόσμους γεμάτους χρώμα, γιατί θέλω να αναδείξω την ελπίδα και γιατί έτσι θα ήθελα να ήταν η ζωή μας. Η ζωγραφική είναι η λύτρωση και η αντίσταση μου».

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ