Μέχρι τις 25 Μαΐου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας της Μέλιννας Καμινάρη που φιλοξενείται στους

χώρους διδασκαλίας της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, έχει τίτλο Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων και εγκαινιάστηκε στις 10 Μαΐου. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και συνεντεύξεις ατόμων που η φωτογράφος συνάντησε στη διάρκεια της έρευνάς της στις περιοχές που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των  αρχαιολογικών χώρων και των σύγχρονων πόλεων της Αθήνας και της Ελευσίνας.

Στα όρια των αρχαιολογικών τους χώρων, εκεί όπου η αρχαία και η σύγχρονη πόλη συναντώνται, διακρίνει κανείς την πολυπλοκότητα της αστικής ζωής.

Οι επισκέπτες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μπορούν να παρακολουθήσουν την έρευνα περίπου 5 ετών (2003-2008), η οποία αποκαλύπτει την δυνατότητα της δημιουργικής φωτογραφίας να λειτουργήσει ως εργαλείο εθνογραφικής έρευνας.

Η έκθεση εστιάζει από την μια πλευρά στο πώς οριοθετούνται, φυλάσσονται και προστατεύονται αυτοί οι χώροι από το κράτος και από την άλλη στο πώς αντιμετωπίζονται από τους Νεοέλληνες, πώς δηλαδή εμείς συμπεριφερόμαστε προς τα εναπομείναντα ερείπια του παρελθόντος.
  
Η Μέλιννα Καμινάρη (1968) πραγματοποίησε σπουδές γραφιστικής στη σχολή Βακαλό και Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κατόπιν ακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (MA), με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Goldsmiths (University of London) στο Λονδίνο, με τίτλο Εικόνα και Επικοινωνία.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στον χώρο της φωτογραφίας πάνω από 10 χρόνια ως φωτογράφος, αρθρογράφος και δοκιμιογράφος και ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα φωτογραφίας.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις (Μήνας Φωτογραφίας, Φωτοσυγκυρία κλπ.) και σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (μεταξύ των οποίων η έκθεση Περι(γε)γραμμένοι Κόσμοι του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κ.ά.) ενώ η δουλειά της έχει διακριθεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα της βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης και σε συλλογές ιδιωτών.