Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από δύο ενότητες δουλειάς.

Τα έργα της ενότητας “Ελαίης σκιήUmbra oleae”, που αντλούν την έμπνευσή τους από το ελαιόδεντρο, περιλαμβάνουν λάδια και μικτή τεχνική σε καμβά, έργα σε χαρτί με μελάνι, σανγκίνα και μολύβι, καθώς και γλυπτά σε μάρμαρο. Όπως σημειώνει η τεχνοκριτικός, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, “η ιδιωματική, τρισδιάστατη, αντιμετώπιση του θέματος στις συνθέσεις με μεικτή τεχνική υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μες από το χρώμα: την πλαστικότητα-οντότητα του πολύπλευρα υποβλητικού δέντρου ενώ στα σχέδια με σέπια και με σινική, η εξαιρετική κινητικότητα του ίχνους προικίζει με έναν ιδιαίτερο παλμό το έργο”.

Η ζωγραφική της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στην άλλη ενότητα, με τίτλο “Μνήμες”, στρέφεται στην ανθρώπινη μορφή. Η ζωγράφος, Μερόπη Πρέκα, σημειώνει πως “το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, σε ένα και μόνο αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό σημείο, του προσώπου, τα μάτια, ή καλύτερα, το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου-δημιουργού; Παράδοξη ανατομία ψυχής, χαρακτήρα. Η έκφραση του βλέμματος που καταγράφει […] τη μοναξιά, το θυμό, την απογοήτευση, τις επιθυμίες, την αναζήτηση του ονείρου…”.

Η έκθεση συνοδεύεται από κάρτες, αριθμημένα prints και πολλαπλά της Βάσως Γκιώνη Ζ.

Βιογραφικό

Η Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Academie de la Grande Chaumiere στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα σπούδασε ιστορία Τέχνης στην Σχολή του Λούβρου. Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε Αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία. Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.