Η έκθεση “Ιn the Zone” αποτελείται από 15 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ένα video art, τα οποία έχουν επιλεχθεί από ένα ευρύτερο σύνολο δουλειάς, με την οποία ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια χρησιμοποιώντας ψηφιακές αλλά και αναλογικές μηχανές διαφόρων ειδών κάνοντας πειραματισμούς με διπλοεκθέσεις, υφές και φόρμες.
Κύριο θέμα του Φάνη Λογοθέτη αποτελεί πάντα το αστικό περιβάλλον σε όλες του τις εκφάνσεις και κατ’επέκταση ο άνθρωπος που ενυπάρχει σε αυτό.
Εδώ, στην έκθεση “Ιn the Zone”, η θεματολογία του είναι τα ‘απομεινάρια’ μιας πόλης, μια industrial ζώνη εγκαταλελειμμένη με έντονα σημάδια φθοράς, που στέκεται κουρασμένη σα φάντασμα, χωρίς την έκδηλη ανθρώπινη παρουσία, σημάδι ότι εδώ κάποτε μπορεί να υπήρχε δραστηριότητα, που στο παρόν φαντάζει μη οικεία και εξωπραγματική.
O διακεκριμένος φωτογράφος Άλεξ Παπαϊωάννου αναφέρει για το έργο του Φάνη Λογοθέτη: “Τοπία, παλιά σπίτια, εργοστάσια, ξενοδοχεία εγκαταλελειμμένα, μισοκατεστραμμένα από το ανελέητο πέρασμα του χρόνου και από την απουσία ζωής, αγάπης και φροντίδας ίσως… Βρίσκεσαι εκεί, ακάλεστος, μα δε φεύγεις, μένεις εκεί που γεννιούνται συναισθήματα, εικόνες και ήχοι μέσα στην απέραντη σιωπή.” Πρόκειται για μια ακατοίκητη ζώνη που αγγίζει το απόκοσμα πνευματικό και που ο άνθρωπος καλείται να διανύσει, ανακαλώντας μνήμες, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη μη-αναστρέψιμη κατάληξη του αστικού ιστού.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Φάνης Λογοθέτης – Βιογραφικά στοιχεία:
Ο Φάνης Λογοθέτης σπούδασε φωτογραφία και Visual Arts στην Focus και την ESP. Επιμελήθηκε καλλιτεχνικά workshops και έχει συμμετάσχει σε περίπου 60 ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει επίσης πραγματοποιήσει μια διατομική και 4 ατομικές εκθέσεις. Φωτογραφίες του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε εκδόσεις όπως πχ το λεύκωμα 35χ35 Art Project του Μουσείου Κοπελούζου.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετά φεστιβάλ τέχνης και σε art fair καθώς και στην Φουάρ Σύγxρονης Τέχνης Art Athina. Video art και video-performances του έχουν εκτεθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού και το 2012 σκηνοθέτησε το πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ όπου και προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, σε φεστιβάλ στο εξωτερικό αλλά και σε κινηματογράφους της Αθήνας.