Την περασμένη άνοιξη το TAF/ the art foundation διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης, καθώς και την οικονομική στήριξη να την υλοποιήσουν στους εκθεσιακούς του χώρους.
Σε επιμέλεια της Ισμήνης Κινγκ και της Αμαλίας Χαρικιοπούλου, η ομαδική έκθεση A Field Guide To Getting Lost που αναδύθηκε μέσα από το φετινό επιμελητικό κάλεσμα παρουσιάζει έργα των Yarli Allison, Jocelyn McGregor, Minyoung Choi, Γιώτας Παπακυριακού, Έρης Δημητριάδη, Anna Reading, Catriona Gallagher, Βασιλικής Σηφοστρατουδάκη, Μαρίας Νικηφοράκη, Σοφίας Σιμάκη, Eom Jeongwon, Δημήτρη Σκύλλα, Νίκου Σταθόπουλου.
Η έκθεση είναι μια ευκαιρία για εικαστικούς, επιμελητές, συνθέτες, συγγραφείς και θεατές να συνυπάρξουν στο χώρο, και να αναλογιστούν τις μετέωρες αυτές στιγμές του «να μη γνωρίζεις» ή του «να χάνεσαι». Αποτελεί έρευνα και μεθοδολογία συλλογής υλικού, το οποίο αποσαθρώνει τις έννοιες της απολυτότητας και της σιγουριάς και ενθαρρύνει την εξερεύνηση της αβεβαιότητας.
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, η έκθεση ‘A Field Guide to Getting Lost’ φτάνει στο τέλος της. Οι επιμελήτριες θέλοντας να ενεργοποιήσουν το χώρο της έκθεσης, μαζί με τους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του finissage, ανοίγουν μια συζήτηση γύρω από την ιδέα του ΄να χάνεσαι΄ και το αίσθημα της λαχτάρας.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο της Rebecca Solnit που έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη θεματολογία της έκθεσης καθώς και το ‘Picnic’, της Jocelyn McGregor, ημί-φανταστικό ημερολόγιο παραλλαγών του ΄να χάνεσαι΄. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από την Catriona Gallagher, την Έρη Δημητριάδη, τη Σοφία Σιμάκη, τον Δημήτρη Σκύλλα, και τον Νίκο Σταθόπουλο, γύρω από τη δουλειά τους και θα υπάρξει η δυνατότητα για ερωτήσεις.
Επιμέλεια: Ισμήνη Κινγκ, Αμαλία Χαρικιοπούλου
Διαβάστε επίσης:
A Field Guide to Getting Lost: Ομαδική έκθεση στο T.A.F.