Πασίγνωστα έργα του κλασικού ρεπερτορίου έχουν γραφτεί πάνω σε αυτή τη φόρμα ή αποτελούν μέρη κάποιας σονάτας – από τα Κοντσέρτα και τις Συμφωνίες των μεγάλων μουσουργών μέχρι το Alla Turca του Mozart. Στο ρεσιτάλ “Forma musicale” γίνεται μία πρώτη μύηση στη φόρμα ξεκινώντας από την προκλασική εποχή στην Ισπανία και φτάνοντας μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα στη Γαλλία.

Πιάνο: Λευκή Καρποδίνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
    Σονάτα Έρ.13 σε ντο ελάσσονα (“Παθητική”)
    Ι. Grave-Allegro di molto e con brio
    II. Adagio cantabile
    III. Rondo – Allegro
  • JEAN SIBELIUS (1865-1957)
    Σονάτα Έρ.12 σα φα μείζονα
    I Allegro molto
    II Andantino
    III Presto
  • ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
  • DOMENICO SCARLATTI (1685-1757)
    Σονάτα σε ρε μείζονα K.145
    Σονάτα σε σολ μείζονα K.144
    Σονάτα σε ντο ελάσσονα K. 84
  • ALBAN BERG (1885-1935)
    Σονάτα Έρ.1
  • MAURICE RAVEL (1875-1937)
    Σονατίνα
    I Modéré
    II Mouvement de menuet
    III Animé

ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη έχει εμφανιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στο Ισραήλ, τον Καναδά, την Αμερική και στα νησιά Μπαρμπέιντος στις αίθουσες Wigmore Hall, Purcell Room, Bolivar Hall, St. Martin-in-the-fields, St. John’s Smith Square, Meistersaal, ZKM, Rolston Hall, Παρνασσός, Ίδρυμα Θεοχαράκη και διεθνή φεστιβάλ μουσικής όπως το Mecklenburg Vorpommern Musikfestival, Schleswig Holstein, Dresdner Musikfestspiele, Banff, Cheltenham, Kalamata International Music Days, Cully Classique, Musique Printaniere a Beaucaire, Aegean Festival, Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, Σύμης, Κορώνης, Παξών κ.ά. Έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες και μουσικά σύνολα όπως το Ensemble Modern, το Trio Fibonacci,το Trioskop, το Stenhammar Quartet, Pan European Philharmonia Orchestra, Guildhall Symphony Orchestra, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.ά. Από το 2013 με τον πιανίστα Michael Brownlee Walker εμφανίζονται ως πιανιστικό ντούο. Τα ενδιαφέροντα προγράμματά τους και οι συναυλίες τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο και το κοινό. Έχει ηχογραφήσει για το BBC3, την Philharmonic Orchestra, την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Deutscher Musikrat σε συνεργασία με το Ensemble Modern. Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες εκ των οποίων οι Dai Fujikura, Jens Joneleit, Xingzimin Pan, Χριστίνα Αθηνοδώρου, Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Αντώνιος Αντωνόπουλος, Χρήστος Σαμαράς, Nestor Taylor, κ.ά. και έχει παρουσιάσει έργα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αριστούχος Διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών, απόφοιτος του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου (Bmus, Mmus, PGDip) και της Ακαδημίας ΙΕΜΑ του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης. Έχει λάβει υποτροφίες από το ΙΚΥ, την ΙΕΜΑ, το Belgais Centre της Πορτογαλίας – όπου πήρε μαθήματα πιάνου από την διάσημη Maria Joao Pires – και από πολλές μουσικές καλοκαιρινές ακαδημίες. Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο και τιμητικό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Φίλων”, Πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Schubert (GSMD, Λονδίνο) και τον τίτλο „Sir Henry Richardson Award” (MBF, Λονδίνο). Πέραν της πιανιστικής της καριέρας, η Λευκή Καρποδίνη έχει μία πολύχρονη πείρα στην διδασκαλία. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση και παρακολουθεί μαθήματα τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή. Μουσική της έχει παρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα, στο Procorda της Αγγλίας και σε ελληνικά φεστιβάλ. Έχει διδάξει στο GSMD του Λονδίνου, το BBIS του Βερολίνου και τη Σχολή Μωραΐτη. Έχει δώσει σεμινάρια πιάνου στην Αγγλία και την Ελλάδα. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Athenaeum Ωδείο.