Την έκθεση προλογίζει-παρουσιάζει ο καθηγητής της ΑΣΚΤ, ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης ο οποίος σημειώνει: Η ροή του χρόνου, το φώς και ο σκιές, το αισθαντικό, δραματικό, αλλά και ψυχρό μαύρο-άσπρο, η καταιγιστική πολυχρωμία, οι τελετουργίες των χειρονομιών και των σωμάτων, τα κρυφά και φανερά βλέμματα, οι εσωτερικές διαδρομές στον ανθρώπινο ψυχισμό, τα ανθρώπινα πάθη και λάθη είναι μόνο μερικές από τις αφορμές και τις αφετηρίες για τους νέους δημιουργούς για να εμβαθύνουν σε ανοιχτούς, γόνιμους, πλαστικούς διαλόγους μεταξύ των εικαστικών τεχνών και του κινηματογράφου.
Μέσα στο φιλικό πλαίσιο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη οι νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες – απόφοιτοι όλοι του Ζ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών- αποτολμούν δυνατές, εκφραστικές και αιφνίδιες συναντήσεις των αδελφών τεχνών και καλλιεργούν νέα δημιουργικά επίπεδα στην γλώσσα της τέχνης τους.
Αναζητώντας την εσωτερική κίνηση στην φαινομενική ακινησία του εικαστικού έργου συνδιαλέγονται με τον κινηματογράφο και το λεξιλόγιό του, ανασκάπτουν το υλικό της μνήμης του, οικειοποιούνται τις φόρμες του και εμπνέονται από τους χαρακτήρες του, ανατρέπουν τη γραμμική αφήγηση χρόνου και χώρου και πειραματίζονται με το εικαστικό μοντάζ σε νέες εννοιακές και αισθητικές συνευρέσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ένας φόρος τιμής στον κινηματογράφο μέσα από ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κατασκευές, αλλά και ειδικότερα ένας φόρος τιμής στον Μ. Κακογιάννη, που σημάδεψε με το έργο του, την ευαισθησία και το ιδιαίτερο κινηματογραφικό βλέμμα του, την ευαισθησία και το βλέμμα προηγούμενων αλλά και τωρινών γενεών.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Έργα τους εκθέτουν οι: Βασιλική Αναστασίου, Σταμάτης Ζέρβας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Canuto Kallan, Άννα Καρατζά, Αιμιλία Παλογιαννίδου, Μπάμπης Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ελένη Πεχλιβάνη, Νίκος Σεπετζόγλου, Γιάννης Σινιόρογλου, Μαρήλια Σταγκουράκη, Σοφία Τούμπουρα, Δήμητρα Χανιώτη.