Πρόκειται για μια επίκαιρη multimedia δράση με τίτλο Geo Philosophy και περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, in situ installations και performances, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που 13 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, ο αντιπρύτανης και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και νέοι εμπνευσμένοι και ταλαντούχοι δημιουργοί φιλοξενούνται στο Αλσος Νέας Σμύρνης, σε μια έκθεση ανοιχτού χώρου (open museum), σε έναν φυσικό περιβάλλον που νοηματοδοτεί με ιδιαίτερο τρόπο κάθε έργο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για εμάς να διοργανώνουμε μια πολυμεσική έκθεση ανάλογης κλίμακας, με σπουδαίους δημιουργούς που εκθέτουν τα έργα τους για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη».

Το Geo Philosophy θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ πλαισιώνεται από live performances που θα γίνουν από την ομάδα «The Greek Story» και θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες. Σημειώνεται ότι την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τζέννυ Τσουμπρή.

Η έκθεση Geo Philosophy πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που διοργάνωνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 23 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα.

Εδώ και δύο δεκαετίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας το Αλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 120.000 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Συντελεστές:
Mαρία Αντωνάτου, Αμαλία Αντωνιάδου, Θωμάς Γαλάτος, Xαράλαμπος Δερμάτης Geo-Gong(+), Aνθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά, Λουκάς Λουκίδης, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Γεωργία Μπλιάτσου, Νίκος Ποδιάς, Χριστίνα – Σύλβια Σημαντήρα, Μαρία Σχινά

Performing Arts / The Greek Story: “Ο ρυθμός της γης από την αρχαιότητα στο σήμερα