Ο Γεράσιμος Καππάτος είχε σπουδάσει Ναυπηγική Μηχανολογία στα Πανεπιστήμια του Southampton και του Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας και είναι Διπλωματούχος Μουσικός και Πιανίστας. Είχε εργαστεί στην Αγγλία ως επιθεωρητής σε ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στον χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και του θεάτρου, ως συνθέτης σύγχρονης μουσικής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών σύγχρονης μουσικής. Διετέλεσε σύμβουλος για θέματα Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εσωτερικών (1997).

Το 1991 ίδρυσε την “Αίθουσα Τέχνης Καππάτος”. Εμπνεύστηκε και παρουσιάζει για πρώτη φορά το 1999 την έκθεση “Rooms” που είχε σαν στόχο την προώθηση νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

Παράλληλα, ίδρυσε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Πάνθεον” (2007), της οποίας είναι Πρόεδρος. Μέσα από εκείνην, ίδρυσε το “Kappatos Athens Art Residency” (2013), στο πλαίσιο του οποίου φιλοξένησε και προέβαλε μια σειρά διακεκριμένων ξένων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων της Τέχνης.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα χρόνων είχε επιμεληθεί και είχε παρουσιάσει περισσότερους από τριακόσιους Έλληνες και Ξένους Καλλιτέχνες, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Γεράσιμος Καππάτος μέσα από τα λόγια του

Για το ROOMS 2017

Ο διάσημος γκαλερίστας το 2017 είχε γράψει ένα άρθρο στο CultureNow.gr, με αφορμή τη διοργάνωση ROOMS 2017, στο οποίο σημείωνε: «Στο επίκεντρο μας τίθεται η στοιχειοθέτηση ενός χώρου έρευνας και στοχασμού, όπου η ελεύθερη δημιουργική σκέψη βρίσκει έδαφος να παράξει δημόσιο λόγο και να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό πολιτών που αναζητά την επαφή με τη δημιουργία».

Δείτε όλο το άρθρο εδώ.

Απόσπασμα από συνέντευξη που είχε δώσει στο Culturenow.gr στις 6 Φεβρουαρίου του 2013

C.N.: Ποιοι ήταν οι στόχοι σας για την γκαλερί «Αίθουσα Τέχνης Καππάτος» το 1991 και ποιοι είναι σήμερα;

Γεράσιμος Καππάτος: Όταν ξεκίνησα την ιδέα μου να ασχοληθώ με την σύγχρονη τέχνη, ήθελα να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία της εξερεύνησης και κοινής πορείας. Αυτοί ήταν και οι στόχοι μου και αυτοί παραμένουν μέχρι σήμερα. Όπως όλες οι ενδιαφέρουσες διαδρομές έτσι και αυτή της τέχνης είναι δύσκολη αλλά σε ανταμείβει με τις πνευματικές παροχές που λαμβάνεις.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του εδώ.