Με κοινά τον τόπο καταγωγής τους, την αγάπη για τη φωτογραφία και το μεράκι της δημιουργίας, τρεις φίλοι εκθέτουν τα

έργα τους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Καλύμνου Πολιτεία».    

 
Ο Στάθης Κλήμης, ο Γιάννης Κουλλιάς, και ο Νικόλας Σμαλιός, γνήσιοι εραστές της φωτογραφικής τέχνης, παρουσιάζουν την Κάλυμνο της εποχής τους, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τη δική τους ματιά. Τοπία, άνθρωποι, στιγμές, χρώματα, λεπτομέρειες, συνθέτουν μια τριφωνία οπτικού λόγου, ύπαρξης και συνύπαρξης. 

 
Βιωματική εκφραστική, με βασικά στοιχεία το κάλλος της μικρής πατρίδας και τη γοητεία που αυτή ασκεί στα τέκνα της. Βιωματική εκφραστική ως εργαλείο σύγχρονης αναζήτησης της έσω Ιθάκης.     

  
 
Ένα μικρό ταξίδι με το καράβι «Φωτογραφία» στο νησί της ζωής τους, με άγκυρα την συγκίνηση και τους ίδιους σε ρόλο  καραβοκύρη και νοικοκύρη.
 

Χορηγός της εκδήλωσης, ο επιχειρηματίας κ.Δ. Πενταφράγκας, ενώ η ιδέα και η οργάνωσή της είναι του Παναγιώτη Καλαντζή.                

                 
  
Στάθης Κλήμης

Ο Στάθης Κλήμης γεννήθηκε στην Ρόδο το 1967. Ζει στη Κάλυμνο με την οικογένειά του. Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, από το 1992 διδάσκει στο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου.

Ασχολείται με την φωτογραφία από το 1992. Το 2006  μετά από μια μεγάλη διαδρομή προσωπικής αναζήτησης  εκδίδει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Κάλυμνος το Νησί των Σφουγγαράδων».
Το 2007, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αμόνι» και με την χορηγία της Eurobank EFG, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με έργα τυπωμένα σε καμβά και  τίτλο «Κάλυμνος Τοπία και Άνθρωποι».
Το 2008 έργα του εκτίθενται  στο Darwin της Αυστραλίας, με την συνεργασία του Δήμου και της εκεί Ομογένειας.

Παρακολουθεί μαθήματα κινηματογραφίας και μεταφέρει τις φωτογραφικές του εμπειρίες  σε μαθητές του σχολείου του. 
 

Γιάννης Κουλλιάς
 

Ο Γιάννης Κουλλιάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1964, όπου ζει και εργάζεται ως  
ιατρός – παθολόγος  από το 2002.

Υπήρξε μέλος του Φωτογραφικού τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988-1992), συμμετέχοντας στις ετήσιες φωτογραφικές εκθέσεις του. Έχει γράψει στίχους και μουσική για το cd  «Ηχογραφίες», που κυκλοφόρησε το 2006, με ερμηνευτές τους: Καίτη Κουλλιά, Ιωάννα Φόρτη, Μαρία Φωτίου, Κωσταντίνα Πουτκάρη, Στάθη Ραφτόπουλο, Ανδρέα Σίκκη, Παναγιώτη Δρίζο  και Τιμόθεο Γεωργίου, ενώ το 2007 έγραψε τους στίχους σε επτά τραγούδια για το το cd «Τραπέζι Γιορτινό» του Μανώλη Καρπάθιου, με ερμηνεύτρια την Μαρίνα Μανωλάκου.

Από το 2005 έως το 2009 συμμετέχει με φωτογραφίες του στις ετήσιες εκθέσεις του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καλύμνου.

Έχει παρουσιαστεί από την Θεατρική Ομάδα Καλύμνου το έργο του «Το Μιρμιζέλλι» και από την Θεατρική Ομάδα «Έκφρασις» η επιθεώρηση «Σάνταλα – Μάνταλα», ενώ ο Σύλλογος Καλυμνίων Ρόδου, ανέβασε, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, δύο θεατρικά του μονόπρακτα. Το 2009 κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή  Φωτογραφικό Διαγωνισμό Trierenberg Super Circuitt που εδρεύει στην Αυστρία.

Το 2010 συμμετείχε ως στιχουργός, με δύο τραγούδια, στο cd  «Στρογγυλομηλοπρόσωπη» του Μανώλη Καρπάθιου, με ερμηνεύτρια την Μαρίνα Μανωλάκου.

 
Νικόλας Σμαλιός

Ο Νικόλαος Σμαλιός γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1972 και ασχολείται με την φωτογραφία αρκετά χρόνια.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, ξένο Τύπο, αφίσες, ημερολόγια, ιστοσελίδες κ.τ.λ. Σχεδόν σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται φωτογραφίες του σε μορφή slideshow στα τοπικά κανάλια «Αιγαίο TV» και «TV 12».

Επίσης συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καλύμνου, στον οποίο υπήρξε πρόεδρος από το 2006 έως το 2009.  Το 2007 εκδίδει το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Οι ομορφιές της Καλύμνου». Το 2008 κυκλοφορεί μια σειρά από 30 καρτποστάλ της Καλύμνου.