Το Σάββατο 7 Αυγούστου οι τρεις χαρισματικές μουσικοί συμπράττουν με το μουσικό συγκρότημα Αρμανιάκ σε μία συναυλία που θα προκύψει από τα μουσικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από 4 έως 8 Αυγούστου.

Σε μία πραγματική γιορτή της παραδοσιακή μουσικής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σκοπούς από όλη την Ελλάδα και να ταξιδέψει από το Αιγαίο έως τη Θράκη και από την Ήπειρο έως την Κρήτη.

Λίγα λόγια για τις συμμετέχουσες μουσικούς

Καίτη Κουλλιά

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρόνη Αηδονίδη, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία κ.α. σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Το 2001 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Ουρανία Λαμπροπούλου

Από τους πλέον πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς της, η Ουρανία Λαμπροπούλου ξεχώρισε από πολύ νεαρή ηλικία για τη δεξιοτεχνία της στο σαντούρι και συνεχίζει την κληρονομιά του δασκάλου της και μεγάλης προσωπικότητας του συγκεκριμένου οργάνου, Τάσου Διακογιώργη. Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει συνεργασίες με σχήματα και πολύ γνωστούς εκπροσώπους της παραδοσιακής, παλαιάς και σύγχρονης μουσικής, παράλληλα με τις εμφανίσεις της με συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ιδιαίτερο στυλ στη μουσική ερμηνεία, η ευρεία γνώση της ως μουσικός και μουσικολόγος (Phd-The Rebetiko of Piraeus : implications of the Makam during the interwar period – Université Paris VIII), καθώς και η διπλή μουσική της κουλτούρα, τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης.

Μαρία Πλουμή

Η Μαρία Πλουμή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και στα 9 της έτη ξεκίνησε τη σπουδή της στο παραδοσιακό ελληνικό λαούτο με πρώτο δάσκαλο τον Κωστή Καλαϊτζάκη. Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Μέσα από τη μελέτη των διαφορετικών τρόπων και τεχνικών παιξίματος του οργάνου ανά περιοχή της Ελλάδας, την κατά καιρούς ενασχόληση της με άλλες μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και με τον πειραματισμό της με διάφορα ήδη μουσικής εκτός της παραδοσιακής, εξερευνά το ρόλο του λαούτου στο σήμερα.

Αρμανιάκ

Οι Αρμανιάκ είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί την ένωση τεσσάρων μουσικών (Νίκος Βενετάκης, Μαίρη Δεναξά, Γεωργία Μαρίνη, Αγγέλικα Παπανικολάου) με ετερόκλητες καταβολές. Ενώθηκαν με στόχο να μας ταξιδέψουν από την Σμύρνη ως την Κρήτη, από τα νησιά του Αιγαίου ως τη Θράκη, από τον Τούντα και τον Μουντάκη, ως τους Χαΐνηδες και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, σμίγοντας το χτες με το σήμερα. Όπως λένε και οι ίδιοι: «Ο άνθρωπος δίνει ζωή στα όργανα κι αυτά του δίνουν φωνή για να πει όσα δε λέγονται». Έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Οι Αρμανιάκ είναι:

Νίκος Βενετάκης, τραγούδι-λαούτο
Μαίρη Δεναξά τραγούδι
Γεωργία Μαρίνη βιολί
Αγγέλικα Παπανικολάου ακορντεόν