Η άγνωστη Μικρά Ασία στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

Το βιβλίο του Γιάννη Α. Πίκουλα, Η άγνωστη Μικρά Ασία.Ταξιδιωτικές σημειώσεις που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάβαση, θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το βιβλίο του Γιάννη Α. Πίκουλα, Η άγνωστη Μικρά Ασία.Ταξιδιωτικές σημειώσεις που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάβαση, θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016.

 

Θα μιλήσουν:

ο Βασίλης Κατσαρός, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ,

η Αλίκη Μουστάκα, Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ

και ο Γιάννης Πίκουλας, συγγραφέας του βιβλίου.

Για το βιβλίο

Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για τη δυτική Μικρά Ασία κατά την αρχαιότητα, από τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα έως τη ΝΑ Μεσόγειο, τα όρια Παμφυλίας και Κιλικίας στα ανατολικά της Alanya/Αλάγια, έναν χώρο που κατείχαν 500 ελληνικές πόλεις.

Υπόβαθρο του βιβλίου είναι τα ταξίδια μιας δωδεκαετίας. Βιβλιογραφικά ενήμερο έως την άνοιξη του 2016, μπορεί να αποτελέσει πανεπιστημιακό εγχειρίδιο και, παράλληλα, έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό. Η διάρθρωση, το γράψιμο και η εικονογράφηση το καθιστούν εύχρηστο και εύληπτο σε κάθε τύπο ταξιδιώτη: 592 σελίδες, 1148 έγχρωμες φωτογραφίες (στην πλειονότητά τους είναι του συγγραφέα), σχέδια και νέοι χάρτες, αναλυτική εισαγωγή (γεωγραφία και ιστορία), περισσότερες από 120 πόλεις και θέσεις (οι πλέον άγνωστοι και αξιοθέατοι ερειπιώνες), 15 μουσεία, στέμματα δυναστειών, πλήρης βιβλιογραφία, λεξιλόγιο και ευρετήριο.

Ο Γιάννης Αντ. Πίκουλας είναι καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (2000κε.). Γέννημα και θρέμμα της Αθήνας (1956) με ισχυρές πελοποννησιακές και προσφυγικές καταβολές.

Έχει εκδώσει αρκετές μονογραφίες , υπήρξε Επιμελητής πολλών τόμων Συνεδρίων, ενώ πολυάριθμες είναι οι δημοσιεύσεις του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων.

Ασχολείται κυρίως με θέματα Ιστορικής Τοπογραφίας και Επιγραφικής, σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά του επικεντρώνεται πρωτίστως στη μελέτη του αρχαίου οδικού δικτύου, μάλιστα της Λακωνίας, καθώς και σε θέματα υλικού πολιτισμού των αρχαίων, λ.χ. την αμπελοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή. Ο ελεύθερος χρόνος του κατανέμεται σε κτήματα, ψάρεμα, ταξίδια και περιηγήσεις.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ