Στις 13 Αυγούστου 2014 το μουσικό ταξίδι του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται με την Ερωφίλη, που με παρέα την Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο, τον Δημήτρη Παπαλάμπρου στην κιθάρα και τον Νίκο Παπαναστασίου στο ακορντεόν, μας ταξιδεύει σε ό,τι αγαπάει αληθινά, με την απλότητα και την ελευθερία στην έκφραση που δίνει η ερμηνεία επί σκηνής μόνο με ένα πιάνο, μια κιθάρα και ένα ακορντεόν.

Η Ερωφίλη, σ’ ένα διαφορετικό live, ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, καθώς και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, που παρουσιάζονται με μια διαφορετική ματιά, με τρόπο αλλιώτικο, που κατέκτησε μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια, εντός και εκτός του Τρίφωνου.
 

Η Ερωφίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών και πήρε πτυχίο από την ανώτατη επαγγελματική σχολή χορού “Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλού Μάνου”. Παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Άννα Διαμαντοπούλου.
     
Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά από το 1991. Καθοριστική στιγμή για την καριέρα της ήταν η γνωριμία της με τον Γιάννη Σπανό, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς νέους και παλιούς δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως είναι οι: Νίκος Παπάζογλου, Χάρις Αλεξίου, Χρήστος Νικολόπουλος, Μανώλης Λιδάκης, Γλυκερία, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Παπαδόπουλος, Nότης Μαυρουδής, Κατερίνα Κούκα, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης κ.α.

Έχει ηχογραφήσει τρεις προσωπικούς δίσκους με τίτλους «Πάμε για το Γιάχο Βάχο», «Στα μυστικά σου βάλε με» και «Τραγουδάκι μου», ενώ έχει δεκάδες συμμετοχές στους δίσκους «12 Ανέκδοτα Τραγούδια» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με τον Μιχάλη Δημητριάδη, «Ένας ναύτης από την Σύρο» με τον Στέλιο Βαμβακάρη, «Οι Έλληνες» ως ντουέτο με τον Λάκη Λαζόπουλο, «Στο άγγιγμα μιας χορδής» της Οκτάβας, «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» από την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και ποίηση της Μυρτιώτισσας, κ.α.

Το 2002, μαζί με τον Νίκο Κουρουπάκη και τον Δημήτρη Υφαντή, δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα «Τρίφωνο», με μοναδικό γνώμονα την βαθιά αγάπη τους για την μουσική αλλά και τη διάθεση να μας χαρίσουν καινούργια τραγούδια. Ξεκίνησαν λοιπόν το ταξίδι τους στη μουσική το 2002 με συνέπεια σε ό,τι οραματίστηκαν, κατακτώντας το ενδιαφέρον ενός ευρέος ηλικιακού φάσματος, που αποτυπώθηκε σ’ ένα σταθερό κοινό που τους ακολουθούσε σε κάθε εμφάνισή τους. Με το «Τρίφωνο» κυκλοφόρησαν 4 δισκογραφικές δουλειές («Καράβια μοιάζουν οι ψυχές», «Τρίφωνο», «Προσοχή Τρίφωνο» και «Τα τζιτζίκια του χειμώνα»).

Ταξίδεψαν την μουσική τους σε όλη την Ελλάδα με αρκετές εμφανίσεις μόνοι τους ή με παρέα όπως: τον Παντελή Θαλασσινό (2004 & 2005), τα Υπόγεια Ρεύματα (2005), τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» (2005 & 2006), τον Χρήστο Λεοντή (2006), την Μαρία Δημητριάδη και την Μαρία Φαραντούρη (2007), τον Κώστα Χατζή (2007), την Χαρούλα Αλεξίου (2007), την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (2007 & 2008), την Γλυκερία και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (2008 & 2009), την Μελίνα Τανάγρη (2009 & 2010), τον Νίκο Ξυδάκη (2011 & 2012).

Το 2011, μετά την αποχώρηση του Ν. Κουρουπάκη για τη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Περαντάκος έγινε μέλος του γκρουπ. Το 2012 δισκογράφησαν με το νέο μέλος Γιώργο Περαντάκο δύο τραγούδια («Η βουλή των Αγίων» & «Της χαράς μαγαζί»). Με τον θάνατο του Γ. Περαντάκου τον Αύγουστο του 2013, το «Τρίφωνο» σίγησε.
 
Η Ερωφίλη έχει γράψει στίχους και μουσική και σε προσωπική δισκογραφική δουλειά αλλά και σε δουλειά του σχήματος «Τρίφωνο». Το 2011 έγραψε την πρωτότυπη μουσική για την παιδική παράσταση «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση. Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το CD «Ψαρόσουπα» με τα τραγούδια της, που ερμήνευσαν οι: Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Χαρούλης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Σταμάτης Κραουνάκης κ. ά.
 
Έχει δύο πλατινένια CD (το «Προσοχή Τρίφωνο» με τη Λίνα Νικολακοπούλου, που περιείχε το τραγούδι «Να μ’ αγαπάς» που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, και ένα CD σε ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο με τη Χαρούλα Αλεξίου, από το αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο). Έχει επίσης και ένα χρυσό CD από συμμετοχή του γκρουπ «Τρίφωνο» στη δισκογραφική δουλειά του Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «Από άλλα περιβόλια».
 
Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λατινική Αμερική, Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη, Τουρκία) εμφανιζόμενη σε σημαντικές διοργανώσεις.  
 

Η Ευαγγελία Μαυρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Kodaly, απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» με ειδική καθηγήτρια την Τατιάνα Παπαγεωργίου. Παράλληλα απέκτησε πιστοποίηση από το Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου στη Μουσική Εκτέλεση (CertGSMD, with Honors). Αφού αποφοίτησε από το τμήμα μουσικολογίας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας – Deree College (BA in Music), συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο και την ενορχήστρωση στο Trinity College of Music του Λονδίνου στην τάξη των Alexander Ardakov και Paul Bartholomew.
 
Έχει μελετήσει τζαζ πιάνο και αυτοσχεδιασμό κοντά στους Andrea Vicari, Philip Colman, Σάμι Αμίρι, Danilo Memoli, Δημήτρη Καλατζή και Ιωάννη Αναστασάκη και κλασικό τραγούδι στην τάξη Μονωδίας του Τάκη Φίνα. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Peter Donohoe, Δημήτρη Τουφεξή, Γιώργο Χατζηνίκο, Penelope Roskell, Martino Tirimo, Douglas Finch, Mikhail Kazakevich, Roger Green, και σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους Denize Arman Gelenbe, Natalia Pavlutskaya και Joan Enric Lluna.  
 
Έχει βρεθεί επί σκηνής σε συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού, όπως το Town Hall στη Νέα Υόρκη, το Maison de l’UNESCO στο Παρίσι, το Blackheath Halls στο Λονδίνο, το Circus Maximus–Emperor’s Palace στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Alte Oper στη Φρανκφούρτη, το Shablul Jazz Club στο Τελ-Αβίβ και το Beogradska Arena στο Βελιγράδι, ενώ έχει εμφανιστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Έχει συμπράξει με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Trinity College of Music υπό τη διεύθυνση του Jonathan Tilbrook, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Χορωδία της ΕΡΤ και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «Νικόλαος Μάντζαρος» και τη Χορωδία Νέων Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τσούτσου, με το Χρήστο Λεοντή, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Πέτρο Βαγιόπουλο, την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, καθώς επίσης και με τους Λίνα Νικολακοπούλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Βασίλη Λέκκα, Κώστα Καλδάρα, Μαρία Σουλτάτου, Μιχάλη Δημητριάδη, Σοφία Παπάζογλου, Κώστα Μάντζιο, Μόρφω Τσαϊρέλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Τανάγρη, Τρίφωνο, Πασχάλη Τόνιο, Απόστολο Ρίζο, Γιώργο Καραδήμο, Σταύρο Σιόλα, Αργυρώ Καπαρού, Χριστίνα Μαραγκόζη, Δέσποινα Ολυμπίου, Janet Kapuya κ.α. σε συναυλίες και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  
 
Βρίσκεται ενεργά στο χώρο της δισκογραφίας ενορχηστρώνοντας, αναλαμβάνοντας τον προγραμματισμό και παίζοντας πιάνο σε πολλές παραγωγές. Παράλληλα, ασχολείται με τη μουσική διδασκαλία στο θέατρο και τη μουσική ενορχήστρωση παραστάσεων, ενώ έχει ενορχηστρώσει μουσικά, θεατρικά και μουσικοθεατρικά έργα.

 
Ο Δημήτρης Παπαλάμπρου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο κλασική κιθάρα, τζαζ και ροκ κιθάρα, αρμονία και αντίστιξη.
 
Ως κιθαρίστας συνεργάστηκε με τους: Ηλία Λιούγκο, Φοίβο Δεληβοριά, Ορφέα Περίδη, Διονύση Σαββόπουλο, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργο Περαντάκο, Ερωφίλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Λιζέτα Καλημέρη και άλλους.
 
Υπήρξε μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για δύο χρόνια. Από το 2009 συνεργάστηκε με το συγκρότημα «Τρίφωνο».
 
Το 2013 ολοκλήρωσε μαζί με την Ευαγγελία Μαυρίδου την ενορχήστρωση των τραγουδιών, που συνέθεσε η Ερωφίλη για το θεατρικό έργο «Ψαρόσουπα».
 
Ως συνθέτης συνεργάστηκε με: το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Χίου στην παράσταση «Φωτεινή Σάντρη» του Γ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Μαρίας Κωνσταντάρου, την ομάδα «εν δυνάμει» στις παραστάσεις «6+1» στο Σύγχρονο θέατρο Αθήνας του Γ. Κιμούλη, «Ξέχνα το» στις Ροές της Σοφίας Σπυράτου, «3” Η μνήμη του χρυσόψαρου και άλλων ευτυχισμένων ζώων» στον Άδειο χώρο του Εθνικού Θεάτρου, την παιδική σκηνή της ομάδας «εν δυνάμει» στις παραστάσεις «Ο Φαντασμένος» της Ζωρζ Σαρρή, «Ο ψαράς και η Ψυχή του» του Όσκαρ Ουάιλντ, «Όλος ο Άντερσεν σε μια ώρα» της Κατερίνας Μπερδέκα, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ, το θέατρο Αλτερα Παρς στην παιδική παράσταση «Ο εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, το θέατρο Θησείο στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, το θέατρο Από Μηχανής στις παραστάσεις “Drunk enough” της Karil Cherchill, στην παράσταση «την Τρίτη στο σουπερμάρκετ» του Εμανουέλ Νταρλέ (υποψήφιος για βραβείο κοινού του Αθηνοράματος), στην παράσταση «Έγκλημα στα παρασκήνια» του Γιάννη Μαρή και στην παράσταση «Αρχιμάστορας Σόλνες» του Ίψεν.
 
Έχει κυκλοφορήσει το προσωπικό του CD, σε αγγλόφωνο στίχο, με τίτλο «Salt of the earth».

O Nίκος Παπαναστασίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος πτυχίου ακορντεόν.
 
Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί ως μουσικός με συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: Χρήστος Λεοντής, Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανόλης Λιδάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Σκουλάς, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ερωφίλη (Τρίφωνο), Γιάννης Χαρούλης, Κώστας Λειβαδάς, Παντελής Θαλασσινός, Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.ά.
 
Είναι καθηγητής μουσικής στην ιδιωτική εκπαίδευση και Διευθυντής του Ωδείου Νέα Παιδεία στο Χαϊδάρι Αττικής. Επιπλέον διδάσκει ακορντεόν, αρμόνιο και φωνητική στο Πάνειον Ωδείο Ραψανιώτη.