Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου, με τίτλο «Η Ζωή, ο Θάνατος κι αναμεσίς η Τέχνη», στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ένα ενδιαφέρον ρεσιτάλ πιάνου εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική τραγωδία θα δώσει η καταξιωμένη πιανίστα Κωνσταντίνα Βιδαλάκη την Τετάρτη 5 Απριλίου στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.

Οι διαφορετικές μουσικές αποχρώσεις που ζωντανεύουν εντυπώσεις και συναισθήματα από τη ζωή του Debussy… Τα ανθρώπινα δράματα που λειτουργούν για τον Beethoven και τον Janáček ως ύψιστη πηγή δημιουργίας… Η εκστατική ατμόσφαιρα της Κάθαρσης του Μπορμπουδάκη, που τελικά οδηγεί στη λύτρωση… Πώς καταφέρνει η Τέχνη να γεφυρώσει τα δύο άκρα, τη Ζωή και τον Θάνατο;

Πρόγραμμα

– C. Debussy: Επιλογή από Preludes Book I
– L. v. Beethoven: Sonata op. 31 no 2, “Η καταιγίδα”
– L. Janáček: Sonata 1. X. 1905
– M. Μπορμπουδάκης: Κάθαρσις

Κωνσταντίνα Βιδαλάκη

Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη, γεννημένη στα Χανιά, ανήκει στη νέα γενιά ανερχόμενων Ελλήνων πιανιστών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών και από νεαρή ηλικία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και υποτροφίες, όπως μεταξύ άλλων, το χρυσό μετάλλιο της UNESCO, υποτροφίες από το Ισπανικό Σωματείο “World in Harmony”, το Ι.Κ.Υ, το Ίδρυμα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, και το γερμανικό Ίδρυμα Ernst von Siemens. Στα πλαίσια του Διαγωνισμού “Βραβεία Gina Bachauer” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την εξαιρετική εμφάνισή της παρουσία της Πριγκίπισσας Ειρήνης.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας και σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου. Επιπλέον έχει ηχογραφήσει σε ζωντανή μετάδοση για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στα πλαίσια του Αφιερώματος στον Γάλλο συνθέτη Claude Debussy – Young Greek Classics. Τον Μάιο του 2021, προσκλήθηκε από την UNESCO City of Music σε συνεργασία με το Künstlerhaus Hannover να ηχογραφήσει μία συναυλία για τη γερμανική τηλεόραση H1.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, η Κωνσταντίνα προσκλήθηκε από τη Γερμανική Πρεσβεία και το Πολυτεχνείο Κρήτης να δώσει μια ομιλία τον Μάιο του 2019, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του Γλωσσικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Το 2020 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Après un rêve”, σε συνεργασία με τον τρομπονίστα Pavlo Titiaiev και την εταιρεία ABC-Roxxon Records. Τον Ιούλιο του 2022 πραγματοποίησε περιοδεία συναυλιών στην Λατινική Αμερική μαζί με το Trio Jaris. Έλαβε σημαντικά καλλιτεχνικά ερεθίσματα από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως οι Ian Fountain, Oliver Wille, George-Emmanuel Lazaridis, Konrad Maria Engel, Jacques Ammon, Yuri Bogdanov και Igor Petrin. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο με την υψηλότερη βαθμολογία (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο) στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου στην τάξη του καθηγητή Christopher και το 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με διάκριση στην τάξη της Βασιλείας Ευσταθιάδου.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ