Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Γουίλ Ντυράν, με τίτλο «Η περιπέτεια της φιλοσοφίας. Η ζωή και η σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων» σε μετάφραση του Γιώργου Μπαρουξή και με προλογικό σημείωμα του Νίκου Δήμου.
Το βιβλίο του βραβευμένου με Pulitzer Γουίλ Ντυράν, γραμμένο το 1926, θεωρείται ότι μύησε περισσότερους ανθρώπους στο αντικείμενο της φιλοσοφίας από οποιοδήποτε άλλο σχετικό βιβλίο. Ένα βιβλίο αναφοράς στο οποίο ένας από τους σημαντικότερους διανοητές της σύγχρονης εποχής αφηγείται τις ζωές και εκθέτει τις απόψεις των σημαντικότερων φιλοσόφων του δυτικού κόσμου – από τον Πλάτωνα ως τον Σανταγιάνα. Αυτό το βιβλίο δεν είναι μια πλήρης ιστορία της φιλοσοφίας. Είναι μια προσπάθεια να εξανθρωπιστεί η γνώση με την επικέντρωση της θεωρητικής σκέψης γύρω από ορισμένες κυρίαρχες προσωπικότητες. Ορισμένες δευτερεύουσες μορφές παραλείφθηκαν ώστε εκείνες που επιλέχθηκαν να έχουν τον απαραίτητο χώρο να ζήσουν. Είναι μια μύηση που ανοίγει απέραντους ορίζοντες με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Durant επιδόθηκε με πάθος στην αποστολή που είχε αναλάβει να αποσπάσει τη φιλοσοφία από τον γυάλινο πύργο του ακαδημαϊκού κόσμου και να την εισαγάγει στη ζωή των απλών, καθημερινών ανθρώπων. Υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η αδελφοσύνη και η κοινωνική μεταρρύθμιση, πολύ πριν τέτοια ζητήματα καταστούν δημοφιλή, ο Durant συνεχίζει μέσω του γραπτού του έργου να ψυχαγωγεί και να διδάσκει αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν μια ζωή ευρύτερης προοπτικής, αντίληψης και ανεξικακίας.
Ο Γουίλ Ντυράν (Will Durant) (1885-1981) έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ (1968) και το Μετάλλιο της Ελευθερίας (1977). Αφιέρωσε πάνω από πενήντα χρόνια στη συγγραφή του επιβραβευμένου από τους κριτικούς εντεκάτομου έργου “Η ιστορία του πολιτισμού”. Το βιβλίο του “Η ιστορία της φιλοσοφίας” (1926) μύησε περισσότερους ανθρώπους στο αντικείμενο της φιλοσοφίας από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Durant επιδόθηκε με πάθος στην αποστολή που είχε αναλάβει να αποσπάσει τη φιλοσοφία από τον γυάλινο πύργο του ακαδημαϊκού κόσμου και να την εισαγάγει στη ζωή των απλών, καθημερινών ανθρώπων.