Δύο χρόνια χωρίς μουσική, δύο χρόνια σχεδόν μακριά σας!

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να ξανανταμώσουμε. «Ψυχή & Σώμα» ξεκινάμε τη φετινή μας περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα, όμως η ψυχή μας είστε εσείς! Μαζί θα περιδιαβούμε στο μοναδικό κόσμο της μουσικής! Βράδια με φεγγάρι, βράδια δροσερά, ενώνοντας τις φωνές μας και τις ψυχές μας! Μουσικές, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μελωδίες που δημιουργήθηκαν από εμάς για εσάς όλους αυτούς τους μήνες και που τώρα έρχονται να χρωματίσουν τις στιγμές μας.Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

Συντελεστές

Αντώνης Σαρακατσιάνος / πιάνο
Αθανάσιος Σωτηριάδης / πλήκτρα
Γεώργιος Σκηπητάρης / κλαρίνο, καβάλ
Ιωάννης Πούλιος / κιθάρα, λαούτο
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου / κρουστά
Γεώργιος Κορτσινίδης / τύμπανα

Ηχοληψία / Ιωάννης Ιωαννίδης (FOH), Κώστας Πατρίκας (stage)
Φωτισμοί / Ιωάννης Δουλγερίδης

Βιογραφικά

Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Το 1996 κερδίζει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ερμηνείας παραδοσιακής μουσικής και με υποτροφία της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Goldsmiths (πτυχίο, μεταπτυχιακό στην Εθνομουσικολογία) ενώ τελειώνει με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ως υπότροφος του ιδρύματος Michael Marks Charitable Trust. Το 2004 αρχίζει την συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα στη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Τα Παιδιά της Νιόβης» και ακολουθούν τα ορατόρια «Κοσμάς ο Αιτωλός» και «Απόστολος Παύλος», καθώς και η μουσική μονογραφία «Άγιες Μνήμες». Το 2005 βραβεύεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Λονδίνου (Hellenic Foundation) ως «Ο πιο υποσχόμενος νέος Έλληνας καλλιτέχνης του Λονδίνου» και το 2006 αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής και σολίστας στο 21ο Διεθνές Βυζαντινό Συνέδριο του Λονδίνου με πατρόνα τον Πρίγκιπα Κάρολο. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος παραστάσεων, ηχογραφήσεων και σεμιναρίων καθώς και στο Βυζαντινό Φεστιβάλ του Λονδίνου ερμηνεύοντας το ειδικά γραμμένο έργο του Sir John Tavener «Μοιρολόι για την Κωνσταντινούπολη». Από το 2008 έως σήμερα, μαζί με τον αδερφό του Ματθαίο, υπήρξαν εμπνευστές και παραγωγοί των παραστάσεων «Ψυχή & Σώμα» αγκαλιάζοντας ένα παγκόσμιο ρεπερτόριο μουσικής σε σημαντικά κέντρα πολιτισμού του δυτικού κόσμου αλλά και της Μέσης Ανατολής. Από τον Σεπτέμβριο του 2008-2014 διετέλεσε Επισκέπτης Βοηθός Ερευνητή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2010 διδάσκει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Τέλος, είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού διπλώματος (2015) με βαθμό άριστα.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Σε ηλικία 9 ετών παίρνει τα πρώτα μαθήματα ποντιακής λύρας από τον παππού του, ενώ στα 12 κάνει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Το 1996 κερδίζει το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο παραδοσιακής μουσικής και κατόπιν υποτροφίας από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Goldsmiths (πτυχίο, μεταπτυχιακό στην Εθνομουσικολογία). Από το 2007 είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, του πρώτου παγκοσμίως στην αγγλική γλώσσα που αναφέρεται στην ποντιακή λύρα και στις μουσικές δυνατότητες του οργάνου. Το 2005, του απονέμεται το Πρώτο Βραβείο του Ιδρύματος Τεχνών Βρετανίας ως ο καλύτερος ερμηνευτής μη δυτικού οργάνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συμμετάσχει σε πάμπολλα φεστιβάλ εθνικής μουσικής ανά τον κόσμο. Το 2004 ερμηνεύει το μουσικό Ολυμπιακό θέμα της τηλεόρασης του BBC με την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας ενώ το 2005 εμφανίζεται στο Ηρώδειο για την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών όπου ερμηνεύει συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα με την ποντιακή λύρα. Το 2007 εμφανίζεται ως σολίστας με τον Cat Stevens στο Porchester Hall και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου με το μουσικό σχήμα «Music Beyond Borders» ενώ το 2008 προσκαλείται σε κονσέρτο, μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο, από την διεθνή οργάνωση «Φίλοι του Αγίου Όρους» παρουσία του Πρίγκιπα Καρόλου. Επίσης, είναι ο πρώτος Έλληνας σολίστας μουσικός που εμφανίζεται στο Ιράκ (Art Palace Centre, Σουλεϊμανία, 2009). Ο Ματθαίος διδάσκει ποντιακή λύρα μέσω της ιστοσελίδας www.playlyra.com. Εκτός από ποντιακή λύρα παίζει βιολί, λαούτο, ούτι, μπουζούκι, κιθάρα, Ιρανική λύρα, Αφγανικό ρεμπάπ, καθώς επίσης και την Αφγανική και Ουζμπέκικη λύρα. Η ποντιακή λύρα, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, είναι ολόκληρη η «ψυχή» του.

**
Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή σας στο χώρο είναι υποχρεωτική.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
Οι ταξιθέτες θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.