Η Τασούλα Επτακοίλη συναντά τον Βαγγέλη Γερμανό στον Ιανό

Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί στον Ιανό με τον Βαγγέλη Γερμανό, για τη μουσική και τη ζωή.

Θα μιλήσουν για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Πειραιά, τις σπουδές του, την αγάπη του για τη μουσική, τις πρώτες σημαντικές συνεργασίες του και όχι μόνο… Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Λίγα παραπάνω λόγια για την εκδήλωση:

Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Πειραιά: στην Καστέλλα και στα Καμίνια. Οι σπουδές του και τα χρόνια που δούλεψε ως μαθηματικός σε φροντιστήριο. Η αγάπη του για τη μουσική. Οι πρώτες σημαντικές συνεργασίες του: με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Κύτταρο, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, και με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, στο θρυλικό Πάρτι, τον Ιούλιο του 1983.

Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία, το 1981, με τα θρυλικά «Μπαράκια», που άνοιξαν το δρόμο σε μια νέα γενιά τραγουδοποιών. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Βαγγέλης Γερμανός συνέχισε να ερωτεύεται, να ταξιδεύει, να γράφει τραγούδια και να τραγουδάει, αλλά και να παίζει στο σινεμά και στην τηλεόραση. Και -πού και πού- να ζωγραφίζει. Α, κάτι ακόμα: Το πραγματικό του όνομα είναι Βαγγέλης Γεωργουλόπουλος. Το ψευδώνυμο «Γερμανός» προέκυψε, όπως εξηγεί, λόγω χρωμάτων: ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα ο Βαγγέλης Γερμανός θα μιλήσει στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις Συναντήσεις με Μουσικούς στο καφέ του ΙΑΝΟΥ.

Συναντήσεις με μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ

Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο καφέ του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε… Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ