Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Χιλιάκριβη και η Λάμια του Αριστείδη Δάγλα.
Ένα πέπλο οµίχλης, αφού κατάπιε λαίµαργα το φεγγαρόφωτο, περιέβαλε το σπίτι και µια φωνή στριγκή και υποχθόνια έκανε τη Χιλιάκριβη να λουφάξει έντροµη στο υπόγειο, αγκαλιάζοντας το µαντίλι της και ελπίζοντας το κακό να περάσει γρήγορα. Μια ψηλόλιγνη µαυροντυµένη γερόντισσα, µε πρόσωπο µοχθηρό κι απόκοσµο, µε νύχια αιχµηρά και δόντια που εξείχαν άγαρµπα απ’ το κοκαλιάρικο στόµα της, φάνηκε να αιωρείται πάνω απ’ τη στέγη.
Η Λάµια στροβιλίστηκε σαν άνεµος γύρω απ’ το σπίτι και το τάραξε συθέµελα.
Ο Αριστείδης Δάγλας γεννήθηκε το 1969 και µεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ της Αθήνας και δάσκαλος στο Παιδαγωγικό Τµήµα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου της Αθήνας. Έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές στη ?ιοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και έχει ενεργό συµµετοχή στα κοινά του επαγγελµατικού κλάδου των Νοσηλευτών από το 2006 µέχρι σήµερα.
Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.
Ασχολείται µε τη συγγραφή και την επιµέλεια άρθρων, δοκιµίων, επαγγελµατικών και λογοτεχνικών κειµένων ως διευθυντής σύνταξης, επί σειρά ετών, του περιοδικού της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Οµοσπονδίας και της µηνιαίας εφηµερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε εφηµερίδες, περιοδικά και ιστολόγια τόσο του χώρου της υγείας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και προσανατολισµού.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Η ενασχόλησή του µε τη συγγραφή των «Μεγανησιώτικων Παραµυθιών» συνδέεται άρρηκτα µε τις παιδικές του µνήµες από τις διηγήσεις του περιβάλλοντος της οικογένειας και της γειτονιάς του χωριού του, του Κατωµερίου Μεγανησίου Λευκάδας. Πηγή έµπνευσης όµως είναι τα δύο του παιδιά, η Αλίκη και ο Λάµπρος, τα οποία έχει την τύχη να µεγαλώνει µε τη σύζυγό του Ελένη.
Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκοµείο Νίκαιας.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο Δεκατρής, Η Σταχτοµάρω και Τα Παγανά.