Οι Εκδόσεις Κέδρος, παρουσιάζουν το βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου με τίτλο «Η μπάλα της ζωής τους» που αφορά μια μπάλα με ψυχή…
… και αποτείνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.
Εικονογράφηση: Ελένη Τσάμπρα
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αν νομίζετε ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου είναι άψυχα αντικείμενα, κάνετε μεγάλο λάθος!
Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Το Σκληρό Φάουλ» ζει μια μπάλα… με προσωπικότητα και ανησυχίες, που αντιπαθεί ιδιαίτερα τους αλαζόνες και όσους κοροϊδεύουν τους αδύναμους. Για το λόγο αυτό βοηθά τον ατάλαντο νεαρό αθλητή Παντελή Χασογκόλη, τον οποίο όλοι στην ακαδημία περιγελούν για την ανικανότητά του στο ποδόσφαιρο. Χάρη στα κόλπα της μπάλας ο Παντελής αναδεικνύεται σε κορυφαίο σκόρερ! Όμως, προς μεγάλη απογοήτευση της μπάλας, τα μυαλά του Παντελή παίρνουν αέρα. Η απογοήτευση αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η μπάλα ανακαλύπτει τον τρομερό τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε, πράγμα το οποίο την οδηγεί στην απόφαση να εγκαταλείψει τα γήπεδα και να εξαφανιστεί. Αρχίζει τότε ένα περιπετειώδες ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσει μερικούς παράξενους αλλά πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς και οι λιγοστοί κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού, που προκαλούν σε αγώνα την Μπαρχελώνα, τη διασημότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη. Κοντά τους η μπάλα θα μάθει πως αξίζει κανείς να υπάρχει, ακόμη και μέσα σε έναν άδικο κόσμο, και να αγωνίζεται για να τον κάνει καλύτερο.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Έχει εκδόσει δύο παραμύθια στις εκδόσεις Άγκυρα: Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο στην κοιλιά (2003) και Το παιδί και τα θυμωμένα αστέρια (2006). Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές (2007), το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, Τροχονόμος στα κατσάβραχα (2009), Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ (2010), Η μπάλα της ζωής τους (2012).