Το πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο «Η Σκιά του Ειδώλου», του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, μετά

τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο «Θέατρο της Ημέρας», συνεχίζει δεύτερο κύκλο παραστάσεων, για το μήνα Μάρτιο, στο «Θέατρο Εν Αθήναις» στο Γκάζι.

Ένας νεαρός ηθοποιός προσπαθεί να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του Νικόλαου Δραγούμη, του άγνωστου Έλληνα ζωγράφου που έζησε στη Γαλλία και ονομάστηκε ο Βαν Γκογκ της Ελλάδος. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα από  μια βαθειά εσώτερη διαδικασία.

Ο πρωτότοκος Νικόλαος Δραγούμης, υπήρξε η πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη μορφή της οικογένειας του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, με τα έντεκα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν, ο Ίωνας, η Ναταλία, ο Φίλιππος και άλλα, όμως ο Νικόλαος ήταν εκείνος που παρέμεινε στην αφάνεια. Η καλλιτεχνική του έφεση, σε συνδυασμό με την άσκηση πίεσης από την πλευρά του πατέρα του να σπουδάσει την Νομική επιστήμη που δεν επιθυμούσε, επιβάρυναν την ήδη ταραγμένη ψυχή του και επίσπευσαν τον εγκλεισμό του στα διάφορα ψυχιατρεία. Το αυστηρό οικογενειακό κατεστημένο των Δραγούμηδων, τον ήθελε να ακολουθεί καριέρα διπλωμάτη, αλλά εκείνος, τύπος μποέμ, ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος, είχε πάθος με τη ζωγραφική. Πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το θεϊκό του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό του σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία. Υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της τεχνοτροπίας των κηλιδιστών (πουαντιλισμός).

Συγγραφέας: Γρηγόρης ΧαλιακόπουλοςΣκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Παπαδάκη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου
Δημόσιες σχέσεις: Γιάννα Ακριβού
Παραγωγή: Κίρκη Καραλή
 
Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου