Το θέατρο Αυλαία και η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (Αφορμή), σας προσκαλούν στο “Καντάν”, μία παράσταση σωματικού θεάτρου όπου στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Νοh και του σύγχρονου ιαπωνικού χορού Butoh συγκεράσονται με την σύγχρονη μουσική.
Η παράσταση δημιουργεί μια οπτικοακουστική παρτιτούρα πάνω στην οποία δύο ηθοποιοί, δύο χορευτές, δύο μουσικοί και δύο φωνές σύγχρονης μουσικής, «διαλογίζονται» πάνω στα θέματα της οργανικής ουσίας της ζωής και των επιλογών της/μας.
Το «Καντάν» είναι μια διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Γιούκιο Μισίμα, το οποίο στην πρωτότυπή του μορφή αποτελεί έργο του ιαπωνικού θεάτρου Νοh.
Έργο ασυνήθιστης ομορφιάς, ποιητικό και σκληρό, θέτει ερωτήματα γύρω από την φύση και τις επιθυμίες του ανθρώπου, την πολιτική, την εξουσία, τον πλούτο. Όνειρο και πραγματικότητα , ζωή και θάνατος συγχέονται μέχρι τη στιγμή της αφύπνισης.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Αθηνά Δράγκου
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Ρουβέλας
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Koyouki Kako
Βοηθός σκηνογράφου: Ιωάννα Λαδά
Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλιος Τζολόπουλος
Κατασκευή μάσκας: Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσικοί: Ana Chifu – φλάουτο, Νταβίνα Φλωρεντίν – κρουστά, Χάρης Δούλκας– φωνή, Γιούλα Μιχαήλ – φωνή,
Performers: Έντι Λάμε, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χριστίνα Σαπουνίδου, Έλσα Σίσκου, Σοφία Χατζηβασιλείου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΟΜΑΔΑ Α4Μ (αφορμή)
H πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών «Α4Μ» ιδρύθηκε το 2008 από τη σκηνοθέτιδα-ερευνήτρια θεάτρου Αθηνά Δράγκου και το μουσικό-ηθοποιό Δημήτρη Παπαδόπουλο. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να ερευνήσει νέες θεατρικές φόρμες μέσα από μια ολιστική προσέγγιση στην οποία θέατρο-λόγος, χορός-κίνηση, μουσική-αναπνοή-ήχος δεν διαχωρίζονται. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μορφές θεάτρου-χορού τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης έχει επίσης ως στόχο να δημιουργήσει διαπολιτισμικές παραστάσεις.
Η τελευταία δουλειά της ομάδας παρουσιάστηκε στα 47 Δημήτρια με τίτλο “Project Οδύσσειες: Θεσσαλονίκη ΙΙ, Μνήμη/Νήματα’’, στην αποθήκη 7, Ο.Λ.Θ. Άλλα έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (50o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Κ.Θ.Β.Ε., Πειραματική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών του Κ.Θ.Β.Ε. Δημήτρια, θέατρο Άνετον) και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Μπανγκόκ).
Το 2011 η ομάδα δημιούργησε το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (Ολυμπίου Διαμαντή 30) όπου και πραγματοποίησε το 1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει και διοργανώσει στον ίδιο χώρο πλήθος σεμιναρίων και πειραματικές παραστάσεις από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό.