Lab.el.ID: Μία installative performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Lab.el.ID είναι ένα project, όπου επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, της ηλεκτρονικής/αλγοριθμικής σύνθεσης, καθώς και της media/visual art συναντιούνται στην Αθήνα σε ένα εντατικό εργαστήριο δημιουργίας και πειραματισμού.

Το Lab.el.ID είναι ένα project που προέκυψε από τη συνεργασία καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, της ηλεκτρονικής/αλγοριθμικής σύνθεσης, καθώς και της media/visual art συναντιούνται στην Αθήνα για δυο εβδομάδες σε ένα εντατικό εργαστήριο δημιουργίας και πειραματισμού. Αντικείμενό τους είναι η πολιτισμική ταυτότητα και η σημασία της, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της κινητικότητας και της διαδικτυακής συνδεσιμότητας, των αδιάκοπων feeds, posts, tweets, updates. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους θα το παρουσιάσουν σε μορφή installative performance στο ΚΕΤ, στις 12 & 13 Οκτωβρίου.

Η ιδέα για το project γεννήθηκε όταν η Φωτεινή Παπαδοπούλου (χορογράφος μεταξύ Ντύσσελντορφ και Έσσεν της Γερμανίας, με πάνω από 16 χρόνια σπουδές, καθημερινότητα και καλλιτεχνική δραστηριότητα εκεί) άρχισε να αναρωτιέται, με αφορμή μια αίτηση, πώς βλέπει τον εαυτό της και πώς την βλέπουν οι άλλοι: είναι μία Γερμανίδα καλλιτέχνις ελληνικής καταγωγής ή μία Ελληνίδα καλλιτέχνις που ζει στη Γερμανία; Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Marlene Kaminsky, ο media artist Κλαύδιος Σκληβανίτης, η χορογράφος Φωτεινή Παπαδοπούλου και ο συνθέτης Lukas Tobiassen, με τη στήριξη της ηθοποιού Φωτεινής Τσαρδούνη, θα βουτήξουν σε άγνωστα νερά με σκοπό να μιλήσουν καλλιτεχνικά όχι τόσο για όσα ξέρουν, αλλά κυρίως για εκείνα που θέλουν να γνωρίσουν μέσα από τις εμπειρίες και τη ματιά του άλλου.

Η Marlene Kaminsky είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις και έχει δουλέψει με διάφορα θεατρικά σχήματα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Αγγλία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κουβέιτ και την Ελλάδα. Το 2004 ίδρυσε στo Λονδίνο την ομάδα ‘International Theatre Crossroads/ITCR’. Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου έχει σπουδάσει Χορό και Σύνθεση Χορού με ειδίκευση στην Καταγραφή Κίνησης και την Ανάλυση Κίνησης στο Folkwang University of the Arts. Πραγματοποιεί παραστάσεις στο σημείο επαφής του χοροθεάτρου με την performance και το physical theatre σε συνεργασία με το Maschinenhaus Essen.

Το έργο του Lukas Tobiassen εκτείνεται από την ορχηστρική ως την ηλεκτρονική/αλγοριθμική σύνθεση. Ως ιδρυτικό μέλος του Ensemble CRUSH έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία πρωτότυπων κονσέρτων και συνθέσεων που ασχολούνται με τον ίδιο τον χώρο και τη «συνθήκη» ενός κονσέρτου.

Ο Κλαύδιος Σκληβανίτης σπούδασε Μηχανικός Έργων Υποδομής. Eίναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας iraisynn attinom η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της σκηνογραφίας και του τρισδιάστατου σχεδιασμού. Ως visual artist συμμετέχει στην παραγωγή μουσικών βίντεο και περιεχομένου για ζωντανές παραστάσεις.

Η Φωτεινή Τσαρδούνη είναι πτυχιούχος Νομικής και Θεατρικών Σπουδών. Ως υπότροφος μεταπτυχιακού προγράμματος του ΑΠΚΥ διερευνά την ταυτότητα του φύλου μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις του θεάτρου. Έγραψε και σκηνοθέτησε το “Blessed Breasts-work in progress” που αφορά τη θέση της γυναίκας στην πορεία της ιστορίας της.

Μια παραγωγή της Φωτεινής Παπαδοπούλου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Με τη χρηματοδότηση των: NRW KULTURsekretariat και Ministry of Culture and Science of the German State of North Rhine-Westphalia στο πλαίσιο του προγράμματος Transfer International.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ