Street art performances, dj sets και μουσικά events, παιχνίδια, θεατρικά happenings, screenings, χορός και after hours party mood μας προ(σ)καλούν να ξενυχτήσουμε στους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας!
Το πρώτο event της χρονιάς έρχεται. Let’s be late λοιπόν! Από τις 20.00, οι βιομηχανικοί εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του μουσείου θα γεμίσουν μουσική και όχι μόνο… Η βραδιά ξεκινάει δυναμικά με early drinks ενώ ο Athens Voice Radio 102,5 θα εκπέμπει live για ένα 2ωρο με τις μουσικές επιλογές των παραγωγών Θάλειας Καραμολέγκου και Στέφανου Τσιτσόπουλου.
Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αρχιτέκτονα και street artist RTMone σε μία live street art performance. Κι αν σου αρέσει πολύ το graffiti και η street culture, μπορείς ακόμα να παρακολουθήσεις και το διαδραστικό του workshop “Logo self-portraits”, και, μέσα από ένα σύντομο tutorial, να κάνεις το πορτρέτο σου λογότυπο!
Τι θα έλεγες για ένα παιχνίδι μυστήριου όταν η νύχτα πέφτει; Η φανταστική ομάδα Βρες το δολοφόνο έχει ετοιμάσει το παιχνίδι μυστηρίου “Το μυστικό του Φραγκίσκου Φεράλδη” και καλεί τους τολμηρούς να εξιχνιάσουν μια σειρά από αλλόκοτα συμβάντα στους… σκοτεινούς χώρους του εργοστασίου. Έχεις μόλις 45 λεπτά! Θα τα καταφέρεις;
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Last but not least… Τα decks, μετά τις 22.00, αναλαμβάνει η πλέον αγαπητή στο αθηναϊκό κοινό dj και μουσικός παραγωγός Matina Sous Peau για να μας ξεσηκώσει με τα ευφάνταστα mashups της αλλά και hit dance κομμάτια των τελευταίων δεκαετιών.
Η άνοιξή μας αρχίζει με το πιο fun και αναπάντεχο happening στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Οπότε, let’s be late… και μην αγχωθείς για το τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι!
Πρόγραμμα:
20.00
– Live radio show | Athens Voice Radio 102,5
– Live street art performance & workshop | Rtm One
21.00 | 22.00 | 23.00
Παιχνίδι μυστηρίου “Το μυστικό του Φραγκίσκου Φεράλδη” | Βρες τον δολοφόνο
[meeting point: Κεντρική καμινάδα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας]
22.00
Dj set | Matina Sous Peau
Λίγα λόγια για το παιχνίδι μυστηρίου «Το μυστικό του Φραγκίσκου Φεράλδη»:
Όταν ο μπον βιβέρ Νικολά Φεράλδη ανακαλύπτει στη σοφίτα του ένα παλιοκαιρισμένο κουτί κλειδωμένο με λουκέτο, καταλαβαίνει ότι είναι μια ανάσα από το να γίνει πολύ πλούσιος. Γιατί αυτό το κουτί, το οποίο κάποτε ανήκε στον θείο του, Φραγκίσκο Φεράλδη, κατασκευαστή του Φωταερίου, περιέχει το κλειδί μιας τραπεζικής θυρίδας γεμάτη χιλιάδες χρυσές λίρες. Οι παράξενες σημειώσεις που συνοδεύουν το κουτί, επιβεβαιώνουν στον Νικολά ότι ο κωδικός που ανοίγει το λουκέτο κρύβεται μέσα στο Εργοστάσιο του Φωταερίου. Τι σχέση μπορεί να έχει με αυτήν την ιστορία ο φύλακας του χώρου ή η wannabe ποιήτρια που τριγυρνά στο Εργοστάσιο απαγγέλοντας ποιήματα;
Μίλα με τους μάρτυρες, ανακάλυψε τα μυστικά που κρύβονται στους τοίχους του Εργοστασίου και βοήθα τον Νικολά να ξεκλειδώσει το κουτί!
Έχεις μόλις 45 λεπτά! Θα τα καταφέρεις;
Συντελεστές
Με τους: Μάνο Κανναβό, Αθηνά Μπερδέκα, Γιάννη Πιττά
Επιμέλεια γρίφων: Φιλιώ Λαζανά
Γραφική επιμέλεια: Kappa Sigma Graphic Design
Μια παραγωγή του: Βρες τον Δολοφόνο
Λίγα λόγια για τους συνεργάτες μας:
Matina Sous Peau
Η Matina Sous Peau (Ματίνα Θρουμουλοπούλου) είναι μουσικός, παραγωγός, dj και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα, όπου σπούδασε κλασικό βιολί και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές μπάντες, όπως στους Monitor, τον Papercut και τη Dusk ως μουσικός, και τους My Drunken Haze και The Blue Square ως τραγουδίστρια. Παράλληλα φτιάχνει ευφάνταστα mashups και διασκευές, με κομμάτια από πολύ διαφορετικά είδη, κάποια από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο airplay ραδιοφωνικών σταθμών εντός κι εκτός Ελλάδος.
RTMone
Ο RTMone (Μανώλης Ηλιόπουλος) γεννήθηκε το 1984, ασχολείται με graffiti και street art ενεργά από το 1999 και αποφοίτησε από τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Θ. το 2010. Από το 2011, ζει στην Αθήνα, όπου ασχολείται επαγγελματικά με εικονογραφήσεις και τοιχογραφίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί Graffiti και Doodle Art Workshops. Είναι ο ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου Imaginary Rooms, μέσω του οποίου πραγματοποιεί μια πληθώρα διαφορετικών καλλιτεχνικών και κυρίως εκπαιδευτικών projects, ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι η “αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας”.