Η έκθεση έχει μεν ως κεντρικό της άξονα το φωτογραφικό της έργο, ωστόσο συγκροτείται σαν ένα ανθολόγιο εικόνων, ήχων και κειμένων που αντικατοπτρίζουν την αισθητική ταυτότητα της και καταγράφουν τα στιγμιότυπα μιας δημιουργικής διαδρομής από το 2008 μέχρι σήμερα μέσα από μια αλληλουχία τόπων και γεγονότων.

Τα έργα της έκθεσης συνδέονται μεταξύ τους μέσα από τη θεματική του τοπίου, το οποίο περιγράφεται είτε οπτικά (μέσω των φωτογραφικών του αναπαραστάσεων), είτε ηχητικά (ως soundscapes στην ηχητική εγκατάσταση Somewhere), είτε λεκτικά (με μια αποσπασματική, κειμενική φόρμα). Ο θόρυβος από τους δρόμους του Μανχάταν, οι συνομιλίες στο φωτογραφικό στούντιο κατά τη διάρκεια της μαθητείας, ένα καλοκαιριάτικο δειλινό κάτω από τον ουρανό της Μεσογείου, ένας στίχος – μνεία στην απεραντότητα της θάλασσας, μια εντύπωση του γυναικείου σώματος σε απόλυτο παραλληλισμό με τις παραγωγικές δυνάμεις της φύσης. Το τοπίο γίνεται ένα μέσο ανάγνωσης και προσδιορισμού του χώρου και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται σαν ερμηνευτικό εργαλείο, σαν μια κατασκευή που μας αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Έλλη αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί την καθημερινότητα.

Σχετικά με τη φωτογράφο:

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, οικειότητας, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέττας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Μέσω της χρήσης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, καθώς και κινούμενης εικόνας, μοντάζ και γραφής, το έργο της Έλλης επιθυμεί να προτρέψει παρατήρηση και παρουσία. Η δημιουργική διαδικασία και η έμφαση που δίνεται στη διαδρομή, έξελιξη και καλλιτεχνική διεργασία είναι στο επίκεντρο των θεματικών του. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στο βρετανό φωτογράφο Nick Knight και τον αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley, η Έλλη έχει από το 2013 εστιάσει στην προσωπική της δουλειά, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί στην Αγγλία, Ιταλία και Τυνησία. Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της φωτογραφικό βιβλίο, “Alphabet”, υπό το πρίσμα του project σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας Whitelight Editions το οποίο συνεπιμελείται μαζί με τη Γκέλη Σιγανού.

Η έκθεση “as long as you want” είναι η πρώτη της ατομική έκθεση και η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς της στην γενέτειρα της Αθήνα.

www.ellietsatsou.com


Συγγραφή και επιμέλεια κειμένου έκθεσης: Ματίνα Χαραλάμπη, ιστορικός τέχνης
Γραφιστική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μίαρης, art director


Παράλληλες δράσεις:

18.05.2017, 8μ.μ.

Διάδραση μουσικής και φωτογραφίας: ακουστικό σετ από τον μουσικό, drummer Στέφανο Χυτήρη. Ένας αυτοσχεδιασμός προέκταση στην ηχητική εγκατάσταση Somewhere.

31.05.2017, 8μ.μ.

Closing night: ανάγνωση ποιήματος From the path the water από τον Βρετανό εικαστικό και ποιητή Wessie du Toit και παρουσίαση συνεργατικού βιβλίου με ομώνυμο τίτλο.