Η καλλιτέχνης Δανάη Στράτου παρουσιάζει ένα project που έχει πραγματοποιήσει σε δύο χώρες: Φωτογραφίζει λουλούδια στην Ελλάδα και λουλούδια στην Ολλανδία. Η διερεύνηση μέσω της αντιπαραβολής των εικόνων ίσως μπορεί να φωτίσει τόσο τα κοινά όσο και τις διαφορές στο χάσμα Βορρά-Νότου που δημιουργείται σε αυτή την εποχή της αποδόμησης της Ευρώπης μετά την κρίση της Ευρωζώνης. Αυτόχθονες ποικιλίες παραμένουν στην φυσική τους μορφή στο Ελληνικό τοπίο ενώ μεταφέρονται εδώ και αιώνες στην Ολλανδία και καλλιεργούνται σε ατελείωτες εκτάσεις σε γενετικά τροποποιημένη ενισχυμένη μορφή με σκοπό την πώληση και εξαγωγή τους παγκοσμίως.
Η φωτογραφική αυτή δουλειά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Reflections Of Origin στη Galerie De Compagnie στην πόλη Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας (2016).
Δανάη Στράτου
Η Δανάη Στράτου είναι μια καλλιτέχνης της οποίας το έργο αποτελείται από υπαίθριες και εσωτερικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας και οπτικοακουστικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιεί διάφορα μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία, την τεχνολογία ήχου, το βίντεο, τη φωτογραφία καθώς και το μέταλλο ή τα φυσικά υλικά. Χρησιμοποιεί αφαιρετική γεωμετρική «γλώσσα» και ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ζωή στις σύγχρονες πόλεις, η αύξηση του πληθυσμού και η σχέση με το περιβάλλον καθώς και ή οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις σε όλο τον κόσμο.
Αντιπροσωπευτικά της δουλειάς της είναι τα έργα όπως: το Desert Breath (1997), μία εγκατάσταση Land Art που βρίσκεται στην έρημο της Σαχάρας, The River of Life (2004), μια βίντεο εγκατάσταση που καταγράφει τη ροή και το ρυθμό των επτά μεγαλύτερων ποταμών του κόσμου , και Cut – 7 Dividing Lines (2007) μια φωτογραφική εγκατάσταση που διερευνά τις συνδέσεις ανάμεσα σε πολιτικά ή θρησκευτικά διαιρούμενα μέρη του κόσμου. Σπούδασε Γλυπτική στο Central Saint Martins, University of the Arts, στο Λονδίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.