1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ “ΔΙΚΤΥΟΥ” | Οι Εκδόσεις Εν Πλω, για μια ακόμη φορά, στηρίζουν την πρωτοποριακή ιδέα των ανθρώπων του «Δικτύου», προσφέροντας 1 ευρώ από την αγορά κάθε βιβλίου για την υλοποίηση ενός κινητού σημείου πώλησης καφέ (Coffee Bike), όπου θα απασχολούνται καθημερινά 6 γυναίκες, δίνοντας μια ευκαιρία επαγγελματικής επανένταξης στις αποφυλακισμένες γυναίκες που υποδέχεται το «Δίκτυο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 120 ΤΙΤΛΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ | Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου, θα ανακαλύψετε εκατοντάδες τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας για μικρούς και μεγάλους, μόνο με 3 ευρώ!
ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! | Με κάθε αγορά αξίας 10 ευρώ επιλέγετε ένα ακόμα βιβλίο εντελώς δωρεάν από το τμήμα προσφορών! (Στα 20 ευρώ 2 βιβλία, στα 30 ευρώ 3 βιβλία κ.ο.κ).
ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ! | Τα δώρα δεν τελειώνουν, γι’ αυτό με κάθε αγορά σας, συμμετέχετε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του Bazaar, για ένα μαγευτικό διήμερο ταξίδι στην Ελλάδα για 2 άτομα.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια του «Δικτύου», εμπλουτίζοντας τις βιβλιοθήκες μας!
Παράλληλες εκδηλώσεις
Θα πραγματοποιηθούν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου κατά τη διάρκεια του Bazaar Βιβλίου.
Σύντομα λεπτομέρειες…
Το Δίκτυο
«Τα δεινά του εγκλεισμού είναι για όλους ίδια. Ο νεκρός χρόνος, η μελαγχολία, οι τάσεις για αυτοκτονία. Οι γυναίκες όμως θέλουν άλλη τεχνική, ο ψυχισμός τους είναι περίπλοκος. Χρειάζονται περισσότερο συναίσθημα και επινοητικότητα. Τους δείχνουμε διαρκώς την επιθυμίας μας να βρουν την ελευθερία μέσα στον εγκλεισμό. Προσπαθούμε να ζωντανεύουμε τις ανάγκες που η φυλακή τους νεκρώνει.» Κλήμης Πυρουνάκης, μέλος Δ.Σ. & διαχειριστής του Δικτύου.
Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε Καταστήματα Κράτησης. Βασική αρχή του Δικτύου είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη oμάδα πληθυσμού. Η συμβολή του ΔΣΦΑΓ έχει στόχο την αύξηση των μέσων και των πόρων, ώστε να αντιμετωπίσουν οι έγκλειστοι και οι αποφυλακισμένοι τη συγκεκριμένη αντιξοότητα που επήλθε, τους υπερφόρτωσε, τους προκάλεσε πόνο, τους δημιούργησε δυσλειτουργία σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τους έφερε σε κατάσταση περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.