#ΜένουμεΣπίτι: Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για εικονική περιήγηση και ποιοτική απασχόληση

Κάθε εβδομάδα νέες δράσεις και νέες προτάσεις από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για να #ΜένουμεΣπίτι, αλλά να παραμένουμε ενωμένοι και περίεργοι.

Οι τηλεπικοινωνίες την εποχή του #ΜένουμεΣπίτι που διανύουμε έχουν αναδειχθεί σε κυρίαρχο τομέα της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, της δουλειάς μας αλλά και της κοινωνικής μας επαφής, αφού με τη βοήθειά τους βλέπουμε συγγενείς και φίλους. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τις τηλεπικοινωνίες και την ιστορία τους; Τι είναι αυτό που μας επιτρέπει την σύνδεση και την επαφή με τον κόσμο εκτός του σπιτιού μας;

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και μάλιστα μας τις δίνει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, κερδίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των «μεγάλων» αλλά – κυρίως – των μικρών. Με σύνθημα το #StayConnected #StayCurious, το Mουσείο μπορεί να μη δέχεται επισκέψεις «κανονικές», έχει όμως τις διαδικτυακές του πύλες ορθάνοιχτες για να περιηγηθούμε στα πλούσια εκθέματα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, ενώ κάθε εβδομάδα προτείνει νέες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλη την οικογένεια !

Η Mona Liza στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Μια τόσο σπουδαία και σημαντική καλεσμένη όπως η περίφημη Mona Liza δεν «σταματά» πουθενά και παρ’ ότι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αυτή την περίοδο δεν δέχεται επισκέψεις, αυτή βρήκε τον τρόπο και «τριγυρίζει» ανάμεσα στα σπουδαία εκθέματα. Όλα τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, μπορούν να τη «δουν» μέσα από την εικαστική δράση, «Η Mona Lisa επισκέπτεται το Μουσείο», που προτείνει το Μουσείο με αφορμή αυτό το σπουδαίο έργο της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης. Ας μην ξεχνάμε πως ο πίνακας Mona Lisa, είναι ένα αριστούργημα του Leonardo da Vinci, που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Είναι μια γυναικεία προσωπογραφία, που ξεχωρίζει για την έκφραση και το αινιγματικό χαμόγελό της και έχει κατά καιρούς εμπνεύσει δεκάδες μεταγενέστερους καλλιτέχνες.

Τα παιδιά καλούνται να την παρατηρήσουν προσεκτικά και αμέσως μετά, αφού εμπνευστούν από ένα βίντεο με έργα του LeonardodaVinci και έργα κολάζ διάσημων άλλων δημιουργών, ακολουθούν απλά βήματα για να φτιάξουν με τη φαντασία τους το δικό τους κολάζ. Η δράση όμως δεν σταματά εδώ, αφού οι μικροί δημιουργοί μπορούν να «τοποθετήσουν» τη Mona Lisa μαζί με τα εκθέματα τηλεφωνικών συσκευών που ήδη βρίσκονται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Ένα πολύχρωμο κινητό τηλέφωνο για τους πιο μικρούς της παρέας

Οι πιο μικροί φίλοι του Μουσείου δε μένουν φυσικά παραπονεμένοι. Στην εικαστική δράση «Ένα κινητό με τα δικά σου χρώματα (4-6 ετών)», τα παιδιά εκτυπώνουν και ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους κινητό με τα χρώματα που τους αρέσουν. Το κινητό τηλέφωνο είναι σήμερα απαραίτητο μέσο επικοινωνίας για τη μαμά και τον μπαμπά και τώρα τα παιδιά έχουν ένα ολόδικό τους – που είναι μάλιστα και μοναδικό: Φαντασία, χρώματα και ένα ολοκαίνουριο κινητό τηλέφωνο δημιουργείται από το… πουθενά!

Βιβλιοδέτες ετών… 9 φτιάχνουν ένα τετράδιο από την αρχή

Μπορεί ένα εννιάχρονο παιδί να φτιάξει μόνο του ένα καινούριο τετράδιο και μάλιστα από το σπίτι; Φυσικά και μπορεί, , αρκεί να ακολουθήσει 6 απλά βήματα από ένα βίντεο κάνοντας κλικ στη δράση «Κατασκευάζουμε το δικό μας τετράδιο» του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ. Μαθαίνει για τη βιβλιοδεσία και αυτή η τόσο σημαντική τέχνη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και την ιστορία του ίδιου του πολιτισμού μας γίνεται οικεία, τόσο ώστε να την «ασκήσει» και το ίδιο το παιδί. Ένα βίντεο όπου αναλυτικά περιγράφονται βήμα – βήμα οι οδηγίες, κατευθύνει τον μικρό βιβλιοδέτη, που χρειάζεται απλώς χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή. Μετά από έξι απλά βήματα, ένα καινούριο τετράδιο, έτοιμο να γεμίσει από σκέψεις και εμπειρίες, έτοιμο να γίνει ένα πολύτιμο χειροποίητο «ημερολόγιο αναμνήσεων», θα είναι στα χέρια του!

Digital σημεία και η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ δεν εξαντλείται μέσα από δράσεις και κατασκευές που κάνουμε στο σπίτι, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα μιας περιήγησης με εξαιρετικό ενδιαφέρον στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσής του. Εκεί βλέπουμε το καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ, που ονομάζεται «Θαλής ο Μιλήσιος» και είναι το παλαιότερο στον κόσμο, ενώ κάθε εβδομάδα μας περιμένειμια καινούρια ψηφιακή εμπειρία.

Παράλληλα, το Μουσείο επιτελεί τον εκπαιδευτικό του ρόλο, μαθαίνοντάς μας κομβικούς σταθμούς στην ιστορία των Τηλεπικοινωνιών με έναν ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο. Ο Κόμης Μοντεχρήστο, για παράδειγμα, ο συμβολικός ήρωας του Αλέξανδρου Δουμά, από το ομώνυμο μυθιστόρημα με τις απίθανες περιπέτειες, χρησιμοποίησε τον τηλέγραφο στην εξέλιξη της ιστορίας του. Τι έχουμε εμείς να μάθουμε από αυτό για τον τηλέγραφο; Πώς ξεκίνησε η τηλεγραφία στην Ελλάδα; Το Μουσείο μέσω της πολύ έξυπνα στημένης έκθεσής του απευθύνεται και κερδίζει το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

#StayConnected#StayCurious @otegroupmuseumgr για νέες, ψηφιακές περιπέτειες, κατασκευές και γνώση!

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ