Ένα παιδικό βιβλίο που χαρακτήρας του είναι ένα μικρό σύννεφο. Ένα σύννεφο που το λένε Μέρλο.« Με λένε Μέρλο και βαθιά μέσα στο κεφάλι μου έχω μια λίστα με πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Για παράδειγμα θέλω να είμαι το πρώτο σύννεφο που θα ταξιδέψω με διαστημόπλοιο.
Θέλω να βοηθήσω έναν διάσημο ντετέκτιβ να λύσει τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου.Θέλω να ανακαλύψω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Αλλά το μεγαλύτερο όνειρο από όλα είναι να μ’ αγαπάτε, ακόμα και όταν βρέχει!» Ο ζωηρός Μέρλο, το μικρό συννεφάκι, ξεκινά μια περιπέτεια γνώσης και αναζήτησης.
Μια ιστορία γλυκιά που μας μαθαίνει να αποφεύγουμε τους αγνώστους και τα εμπόδια στο δρόμο προς το στόχο, που με πίστη προσπαθούμε να φτάσουμε! Μέσα από μικρές εικονογραφημένες ιστορίες μας ταξιδεύει ως «ανήσυχο» συννεφάκι και μας γνωρίζει με τις εποχές, τους κεραυνούς, τις αστραπές, τον ήλιο και τον άνεμο, μας δίνει μηνύματα χαράς, επικοινωνίας, προσοχής, φιλίας, ενώ στο τέλος γίνεται ιδέα στα χέρια ενός μικρού παιδιού.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αποφυγή αγνώστων στο δρόμο με παράλληλη γνωριμία με τα στοιχεία της φύσης και την ευγνωμοσύνη στους γονείς, ενώ θα στηρίζει οικονομικά το έργο της ΑΜΚΕ Karkinaki.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών.
Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και μάθημα ζαχαροπλαστικής για παιδιά από τους έμπειρους pastry chef του Beverley!
Τί είναι το Καρκινάκι
Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος τα παιδιά αυτά και εμείς, οι οικογένειες τους, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.
Η συγγραφέας
Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Ξεκίνησε να αποτυπώνει εικόνες και συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της, στο πρώτο της διήγημα Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες, εκδόσεις Άπαρσις.
Το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο, Μια Ζαχαρένια Συνταγή, τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρώτη του έκδοση στήριξε οικονομικά την παγκόσμια εκστρατεία “Back2School”, που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων. Και η δεύτερη την παγκόσμια εκστρατεία #WithRefugees. Ενώ την προσεχή χρονιά (2018) θα ανέβει ως θεατρική παράσταση στο θέατρο «Φούρνος».
Τον Φεβρουάριο του 2016 τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ως υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια για την συμβολή της στο έργο του Οργανισμού, τους σκοπούς του οποίου συνεχίζει να στηρίζει ενεργά.
Επιπλέον, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2017, στα πλαίσια των οποίων, πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Γραφείο με την Αστυνομία Κύπρου, με θέμα «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».
Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί το βιβλίο της, με τίτλο Ο Τυροκοφτερός, ένα graphic novel, που αφορά τη διατροφή παιδιών ηλικίας και το βιβλίο της με τίτλο «Μέσα από τα Μάτια Τους», 12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο!, σε συνεργασία με την PRAKSIS. Μέρος των εσόδων του διατίθενται για τη στήριξη των δομών φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων της Οργάνωσης.
Έχει διοργανώσει σημαντικές δράσεις τόσο για τα παιδιά – πρόσφυγες, όσο και για τα παιδιά στις ακριτικές περιοχές της Ξάνθης και τα παιδιά Ρομά. Ενώ συμμετείχε και ως ομιλήτρια στο TEDx Πάτρας 2017, με θέμα «Στιγμές» – «Moments»