Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, ανάμεσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ.

Η δική τους μετακίνηση στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr . (Ακολουθείστε τον σύνδεσμο για το video dithepi.gr/el/events/4660/)

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας θα συνεχίσει να ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ. Μετά τoυς Σίμο Κακάλα (“Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι”) και Λευτέρη Γιοβανίδη (“Λουκής Λάρας”), έρχεται στη Μετακίνηση 7 ο Τάκης Τζαμαργιάς (“Το μινόρε της αυγής”). Aκολουθούν οι: Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς 22 Δεκεμβρίου, Ζωή Χατζηαντωνίου 29 Δεκεμβρίου, Άντζελα Μπρούσκου 5 Ιανουαρίου.

Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά; Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική μας Μετακίνηση 7!

Ο Τάκης Τζαμαργιάς για την Μετακίνηση 7

«Η Μετακίνηση 7 μου έδωσε την ευκαιρία να δω τον Πειραιά με άλλα μάτια. Αγαπώ την πόλη μου κι ας θυμώνω κάποιες φορές μαζί της. Η περιπλάνηση της Μετακίνησης 7 και των εμπνευστών της σε τόπους οικείους και συνάμα θαμπούς όπως η Φίλωνος της Τρούμπας, τα λιπάσματα και το τσιμεντάδικο της Δραπετσώνας, το φουγάρο και το πάρκο Κερατσινίου με τα σφαγεία που δούλεψε ως εκδορέας ο Βαμβακάρης, με ταξίδεψαν ισχυρά στο παρελθόν μου σε παλιούς καιρούς, σε πρόσωπα και συμβάντα οικεία, βιώματα που με σημάδεψαν και με καθόρισαν.

Τα είδα όλα μπροστά μου.

Είδα την πόλη αλλά και το Μινόρε της αυγής με φίλτρα τρυφερότητας και πόνου. Το Μινόρε δεν είναι μια ακόμη παράσταση στο ΔΘΠ αλλά το νήμα που μας συνδέει με την ιστορία της πόλης. Τώρα πια έχω άλλα σήματα για την ανάδυση και εδραίωση του Πειραιώτικου ρεμπέτικου. Στο video των 9 λεπτών τρέχει το βίωμα μιας γενιάς που μεγάλωσε στις παρυφές της πόλης του Πειραιά.»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας
Μοντάζ: PM studio
Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτογραφίες Βαγγέλης Πουλής