Μεταβάσεις: Εικαστική έκθεση στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την εικαστική έκθεση με εγκαταστάσεις, performance, έργα γλυπτικής και ζωγραφικής από τέσσερις γυναίκες εικαστικούς.

Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την εικαστική έκθεση με εγκαταστάσεις, performance, έργα γλυπτικής και ζωγραφικής από τέσσερις γυναίκες εικαστικούς.

Η έκθεση, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 21.00 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Απριλίου 2013

Τέσσερις γυναίκες εικαστικοί παρουσιάζουν τα έργα τους (εγκαταστάσεις, performance, γλυπτική, ζωγραφική) στο πλαίσιο της έκθεσης «Μεταβάσεις». Βιώνοντας την ραγδαία αλλοτρίωση της σύγχρονης κοινωνίας, επιχειρούν  να διασώσουν την αίσθηση ταυτότητας τους αντλώντας από τις συλλογικές μνήμες και την ατομική εμπειρία. Παρά την ετερότητα της εικαστικής τους έκφρασης, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται, αποκαθιστώντας μια δυναμική και πολυδιάστατη ισορροπία.

Κότικα Γιώτα

Η εγκατάσταση και το ζωγραφικό έργο της εστιάζει στην έννοια του ανοίκειου, με άμεσες αναφορές στην εγκλωβισμένη παιδικότητα, στην ταυτότητα και στη μνήμη. Οι σκληρές έννοιες παραμυθιών και οι αντιθέσεις στα εφηβικά πρόσωπα κοριτσιών συνθέτουν μια ιστορία σε έναν πλασματικό χρόνο και χώρο.

Βρετού Νινέτα

Το έργο της διαπραγματεύεται το ζήτημα του trendy, ως διαδικασία διαμόρφωσης, και ομογενοποίησης των σύγχρονων κοινωνιών. Το trendy θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα παγκόσμιο και εν πολλοίς ελεγχόμενο δίκτυο διασύνδεσης ιδεών, εικόνων, τάσεων, συμπεριφορών αλλά και αντικειμένων. Στο εσωτερικό  αυτού του “ιστού” δημιουργούνται τάσεις ευρείας απήχησης που δρομολογούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις  και καταλήγουν σε τυποποιημένες πράξεις και συμπεριφορές.

Δασκαλοπούλου Βούλα

Κατά ένα μεγάλο μέρος, η δουλειά της είναι εμπνευσμένη από ένα αρχέγονο  μύθο του τόπου της, και αφηγείται τη  διαχρονική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τη πάλη πραγμάτων, που τον «στοιχειώνουν»  και τον φοβίζουν για το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξής του.  Εξερευνώντας  τον μύθο, παρατηρεί την   διαχρονική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να « ξορκίσει » τους φόβους του και  επενδύοντας στο  παρελθόν και τη συλλογική μνήμη να αντιμετωπίσει το παρόν και το μέλλον.

Τερλέγκα Σοφία

Το έργο της αγγίζει “ευαίσθητες χορδές” της ζωής της και μέσα από την διαδικασία της performance, προβληματίζεται για τα κοινωνικά στερεότυπα.Ταυτιζόμενη με την κούκλα στην οποία γίνονται οι αλλαγές, ενσωματώνει τις στερεότυπες ιδέες που επιβάλλει η κοινωνία και παρουσιάζει μία πράξη που καταλήγει στην αυτοκαταστροφή.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ