mitroo / σημείο 2.0 από την nomadesartcore στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το mitroo μετά την παρουσίαση του στο Χοροχρόνο του Βοτανικού, συνεχίζει την πορεία – ερευνά του και εξελίσσεται μέσα σε ένα ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.

Το mitroo μετά την παρουσίαση του στο Χοροχρόνο του Βοτανικού, συνεχίζει την πορεία – ερευνά του και εξελίσσεται μέσα σε ένα ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε να αναζητάμε τις δονήσεις των λέξεων που βρέθηκαν στον δρόμο, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, σε ένα χώρο ορόσημο των τελευταίων 50 χρόνων. Τόσο δυνατός σε μνήμες όσο και αμφιλεγόμενος στην μέχρι σήμερα χρήση του. Εκεί ανάμεσα σε συνθήματα, στην αίθουσα 13 του κτηρίου Γκίνη, αναζητάμε ένα καινούριο μητρώο.

Ένα καλλιτεχνικό πάζλ αναδομείται και επικοινωνεί εκ νέου:

Το θέατρο εδώ, συνομιλεί με τα εικαστικά, τη μουσική, το βίωμα και με όπλο το χιούμορ μορφοποιεί μαζί με το κοινό, τις έννοιες  της οικογένειας, της  εργασίας, του έρωτα, της απελευθέρωσής και της σωτηρίας. Πρώτη ύλη όλα όσα μας βαραίνουν και θέλουμε να αφήσουμε, ήχοι και υλικά που μας έχουν σημαδέψει.

Σε φυσικό τόπο και χρόνο μια γυναίκα συστήνεται και μαζί της μια ολόκληρη κοινωνία, με όλα τα ευχάριστα και τα συγκαλυμμένα, τα σκοτεινά και όλα όσα διψούν για φως.

Μήτρα λέξεων, σκέψεων και αντικείμενων η παράσταση αναμετριέται με τις επιλογές που μας παραμόρφωσαν, μας αποξένωσαν και αναζητά μαζί με τον θεατή την Μ ε τ α μ ό ρ φ ω σ η.

 

«Είναι σημαντικό να γνωριστούμε…»

Κάθε παράσταση είναι μοναδική, όπως και η σύνθεση των θεατών της.

H παράσταση είναι εμπνευσμένη από καταγεγραμμένες λέξεις μιας άστεγης. Βρέθηκαν  τυχαία στον Εθνικό Κήπο.

Ερμηνεύει /ζωή δρακοπούλου

Σκηνική σύνθεση / πέτρος ρούσσος ,γιάννης σιούτης

Εικαστική επιμέλεια  / μαρία καραθάνου

Κείμενο/  γιάννης σιούτης

Μουσική επιμέλεια, sound design /κώστας γ

Video, sketch / γιάννης νικολόπουλος

Φωτογραφία/αλέξανδρος θεοφυλάκτου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας / amodini κωστάκη

Οργάνωση Παραγωγής / υρώ τακάκη

Τεχνική υποστήριξη/ νίκος παπαϊωάννου

Παραγωγή/ nomadesartcore

Βιογραφικό:

Το 2011 δημιουργήθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία [nomadesartcore] με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Μιας και η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετατοπίζεται αέναα , η κίνηση , η παρατήρηση , η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία μας στο δρόμο της δημιουργίας. Προσπάθεια να βρούμε και πάλι τον λόγο και τον τρόπο των αναπαραστάσεων στις μέρες μας. Με κέντρο τον άνθρωπο, με  λόγο που γεννάτε εντός μας δημιουργώντας διαλόγους, αφουγκραζόμαστε και εκφραζόμαστε μέσα από καλλιτεχνικές διαδρομές.

Η κίνηση και η ανασφάλεια είναι το μόνο σταθερό μας σημείο. Στόχος να γεμίσουμε με νέες ζωές, να συνδεόμαστε με ανθρώπους και να δημιουργούμε πυρήνες , που να μπορούν και μόνοι τους να υπάρχουν , να προτείνουν , να εκφράζονται.

Διαδρομές:

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί [2012-2016]

Στόχος η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ .Όπου εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα;

Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος-Χαρά-Θλίψη-Θυμός και Αγωνία

Δημιουργούνται 5 ερευνητικά βιωματικά τριήμερα σε πέντε ανενεργούς σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία δρουν και αναγνωρίζουν το κάθε συναίσθημα κάνοντας το σύμμαχο στην ολοκλήρωση.

• Το [ project 1] ΦΟΒΟΣ  πραγματοποιήθηκε 28,29,30 Σεπτεμβρίου 2012  στο κτήριο του πρώην Δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό σε μια διαδρομή όπου 30 καλλιτέχνες από πολλά πεδία αλληλεπιδρούσαν μαζί τους θεατές σε μια διαδρομή αναγνώρισης φόβου , επιθυμίας και επιλογής.

• Το [ project 2] ΘΥΜΟΣ  πραγματοποιήθηκε 5,6,7 Απρίλη 2013 στο κτήριο του παλαιού Κτέλ Αθηνών στα Ιωάννινα ,σε μια διαδρομή όπου 50 καλλιτέχνες από πολλά πεδία  συνέθεσαν τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής και ξεδίπλωσαν το θυμό που κρύβεται μέσα της αλληλεπιδρώντας μαζί τους θεατές.

• To [project 3 ΘΛΙΨΗ] πραγματοποιήθηκε 14,15,16 Φεβρουαρίου 2014 στον παλαιό σταθμό Δραπετσώνας , στον Πειραιά.Μια διαδρομή με 55 καλλιτέχνες από πολλά πεδία και άξονα την κοινωνική και την προσωπική Θλίψη. Απογοήτευση-Μελαγχολία-Συμφορά-Δάκρυα-Οδύνη-Πόνος-Στεναχώρια.

• To [project 4 XAΡΑ] πραγματοποιήθηκε στις 8,9,10 Αυγούστου 2014 στο λιμάνι της Μυτιλήνης στα πλαίσια του προγράμματος “9 νησιά ενώνουν την φωνή τους – Πέλαγος Πολιτισμού” ,με άξονα την ανάγκη του ανθρώπου να γεμίσει με μικρές χαρές αγνοώντας πολλές φορές τον χτύπο της καρδιάς του.

• Το [project5 ΑΓΩΝΙΑ] θα πραγματοποιηθεί το 2016.

[Ανά]μεσα [2015]

τι κινείται την ώρα της σύγκρουσης

 και της απόφασης στα σώματά μας;

Προς τα πού μας πάει;

Μια παράσταση παρατήρησης για τον κεντρικό χώρο ανάμεσα μας.

Χώρος Τέχνης 14η  Μέρα / Ιούλιος 2015

Dark.Light [2014]

στην 6η  έκθεση εικαστικών Ελευσίνας με θέμα το ΦΩΣ / καλλιτέχνες πειραματίζονται με το σκοτάδι και το φως δημιουργώντας μια διαφορετική διαδρομή ανάμεσα σε έργα τέχνης  και τους θεατές ακούγοντας αποσπάσματα από την πολιτεία του Πλάτωνα.//Ελευσίνα.

THE FIRST STOP [2014]

Ερευνητική performance που συμμετείχαν 15 καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία πάνω στο θέμα του Φασισμού. Πότε ήταν η πρώτη φορά που συνάντησες τον φασισμό στην ζωή σου; Καλλιτέχνες αναρωτιούνται και χαρτογραφούν μνήμες και εικόνες πολιτών ανα την Ελλάδα και όχι μόνο//Σχολή Καλών Τεχνών ,Απρίλιος 2014

Κατάσταση Πολιορκίας [2011]                                                                                                          

μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ,το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας ,όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη τον Οκτώβριο του 2011.

Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ Νταρουίς μαζί με του Έλληνα εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

αρτplay  από το 2012 | σεμινάρια, εργαστήρια με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την εκφραστική κίνηση , την αναπαράσταση, την παράσταση , την βιωματική διαδρομή. 

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ