Την έκθεση επιμελείται η κα. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ ενώ τον γενικό συντονισμό της έκθεσης έχει η κα. Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Η έκθεση πραγματοποιείται με χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια κα. Μαυρογένη, στο έργο της εικαστικού ο θεατής γίνεται κοινωνός της συνομιλίας της με την Ιστορία, μέσα από τα κειμήλια του Μουσείου, τις προσωπικές στιγμές των ανθρώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον τόπο μας. Η καλλιτέχνης με αφορμή τόσο το χώρο όσο και τους ανθρώπους, δίνει τη δική της εκδοχή για το νόημα και τον αντίκτυπο της σημαντικότητας σχετικά με τις έννοιες ελευθερία, παιδεία και κοινωνία.
Στοιχεία απλά μεταπλάθονται σε έργα τέχνης, όπως αυτό του χαρτιού του καταστροφέα εγγράφων. Τα ιστορικά γεγονότα χαράσσονται, καταγράφονται, χρωματίζονται, υφαίνονται, αξιολογούνται και επανεξετάζονται συνεχώς κάτω από το πρίσμα μιας ανεξάντλητης ροής πληροφοριών και μαρτυριών, με σύγχρονη οπτική. Με αυτό τον τρόπο η δημιουργός επιχειρεί να γίνει εκφραστής της συλλογικής αντίληψης που έχει μια κοινωνία για το παρελθόν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.