Στην καρδιά του καλοκαιριού, μια «όαση» στο κέντρο της Αθήνας, ο δροσερός και φιλόξενος κήπος του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων με …
τα πεύκα, το πηγάδι και τα παγκάκια, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του και υποδέχεται μουσικούς από όλο τον κόσμο. Εν μέσω ανήσυχων και δύσκολων ημερών, μουσικοί από την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Ομάν και την Ελλάδα, έρχονται με τις μελωδίες τους να απαλύνουν πληγές, να τέρψουν ψυχές και να μας ταξιδέψουν σε χώρες μακρινές…
Κοπιάστε στην πλατεία των Αέρηδων στην Πλάκα…
Τρίτη 5 Ιουλίου
\”Τάνγκο, σάμπα…μπόσσα νόβα\”
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Λατινοαμερικάνικα τραγούδια με τη Martha Moreleon & και το κουιντέτο Cara Latino
Πέντε μουσικοί από τη Λατινική Αμερική τραγουδούν την αγάπη, τον έρωτα, τηλύπη και τη χαρά, μέσα από μελωδίες και τραγούδια από την Κούβα, το Μεξικό, την Κολομβία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία…
Roman Gomez (πιάνο, κιθάρα), Herman Mayr (φωνή, κιθάρα, μπάσσο), Javier Rico (κρουστά), Demian Gomez (κρουστά)
Πέμπτη 7 Ιουλίου
Συγκρότημα \”Δήθεν\”
Παραδοσιακοί σκοποί της Μ. Ασίας, αστικά τραγούδια της Σμύρνης αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια που έγιναν δημοφιλή μέσα από τις φωνές της Ρόζα Εσκενάζυ και Ρίτας Αμπατζή, από τους Βιβή Βουτσελά (τραγούδι- κρουστά), Γιάννης Κ. (κιθάρα- λαούτο- τραγούδι), Νίκος Μουργελάς (κανονάκι- μπαγλαμάς), Γιώργος Παππάς (ούτι- σάζι), Δημήτρης Καζάνης (βιολί)
Παρασκευή 8 Ιουλίου
Παράσταση Φλαμένκο, με την Ισπανίδα τραγουδίστρια Carmen Molina de Brito και το Ελληνοϊσπανικό συγκρότημα Ronda al Alba…
Η Carmen Molina de Brito ξεκίνησε να τραγουδά από επτά χρονών peñas flamencas στην Huelva, την πόλη της Ανδαλουσίας όπου μεγάλωσε. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους εκφραστές του είδους, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ αλλά και σε ντοκυμαντέρ με θέμα το φλαμένκο, εκ των οποίων το δημοφιλέστερο αυτό του Carlos Saura, “Flamenco Flameco”, αποδεικνύοντας έτσι τη δυναμική που κρύβει η φωνή της.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (ειδικά για την παράσταση αυτή)
Δευτέρα 11 Ιουλίου
Α΄μέρος: Δεξιοτέχνες μουσικοί από το Ομάν σε παραδοσιακές μουσικές της Ανατολής
Ταξίδι στα βάθη της Ανατολής με αραβικά maqam, ταξίμια κι αμανέδες με τριμελές σχήμα από το Ομάν (ούτι, κανονάκι, βιολί).
Σε συνεργασία με το “The Oud Hobbyist Association”
Β΄ μέρος: Από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, στην παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου…
Τρεις μουσικοί της νέας γενιάς με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους, ερμηνεύουν τραγούδια και μελωδίες από την ελληνική παράδοση, από την παράδοση της ανατολικής Μεσογείου αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις σε παραδοσιακές φόρμες.
Μάρθα Μαυροειδή (τραγούδι, λαύτα), Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα)
Τρίτη 12 Ιουλίου
\”Λισαβόνα μέσω Αθήνας\”
Η μπάντα του Andre Maia αναδεικνύει εκείνη την εκδοχή του fado, που συνδυάζει τους αφρικανικούς ρυθμούς των σκλάβων, με την παραδοσιακή πορτογαλική μουσική και τα τραγούδια των πορτογάλων ναυτικών με την έντονη αραβική επιρροή που ασκήθηκε στη χώρα μέχρι και τον 15ο αιώνα. Χρησιμοποιώντας το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, όργανα προερχόμενα από την μουσική παράδοση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και το μπαγιάν, αποδίδεται ο ήχος του fado μέσα από μια πρωτότυπη μουσική γέφυρα που ενώνει Ανατολή και Δύση…
André Maia (τραγούδι- κρουστά), Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι- κρουστά), Σοφία Μουλακάκη (μπαγιάν), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα- λαούτο- κρουστά), Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο)