Νέα συνεργασία της Callista Crafts με τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος του Μουσείου Μπενάκη

Ανακαλύψτε online τη νέα συνεργασία της Callista Crafts με τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) του Μουσείου Μπενάκη.

Η Callista Crafts έχει καταφέρει μέσα από μια σειρά αντιθέσεων να συνθέσει ένα υπέροχο, εντελώς  διακριτό λεξιλόγιο του στυλ. Στο  brand συνυπάρχει το διαχρονικό με το μοντέρνο, ο ακατέργαστος  χαρακτήρας του χειροποίητου με τη φινέτσα της σύγχρονης πολυτέλειας , μια αίσθηση του «τώρα» με τον σεβασμό στην παράδοση. Ιδρύθηκε το 2013 από την Ελένη Κωνσταντινίδου και τη Σήλια Σιγάλου, μέσα από την επιθυμία και των δυο τους να δημιουργήσουν αξεσουάρ πέρα από μόδες και εφήμερες τάσεις, που θα περιέκλειαν τις σύγχρονες αισθητικές αντιλήψεις, αλλά θα αναδείκνυαν – διασώζοντας  τες ταυτόχρονα – όλες τις μνήμες και τη γνώση της ελληνικής παράδοσης που άντεξαν στον χρόνο.

Η τεχνική δεξιότητα και η ποιότητα που εκφράζει η Callista, καθώς και η ηθική της πρακτική στον χώρο της μόδας,  έδωσαν το έναυσμα  για τη συνεργασία του οίκου με την Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος («ΝΗ.Μ.Α») του Μουσείου Μπενάκη για λογαριασμό του Benaki Shop. Καρπός της σύμπραξης  υπήρξε μια συλλογή από one- off δερμάτινες τσάντες και νεσεσέρ σε εξ ολοκλήρου χειροποίητη παραγωγή και αποκλειστικές αποχρώσεις δερμάτων, με τεχνική macramé στα χερούλια και ιμάντες που υφάνθηκαν στους αργαλειούς του NΗ.M.A.

Πέρα από  ζωντανό κύτταρο της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το NH.M.A. αποτελεί σημείο αναφοράς για σύγχρονους σχεδιαστές και καθιερωμένες επωνυμίες μόδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους οποίους συνεργάζεται σε project που προϋποθέτουν ώρες χειρωνακτικής εργασίας και εξαιρετικές τεχνικές δεξιότητες. Πρόκειται για τον μοναδικό «οίκο» που παράγει προϊόντα πασμαντερί (φούντες, κρόσια, ροζέτες, πλεκτά κορδόνια κλπ) στην Ελλάδα σήμερα, ενώ ειδικεύεται και στην επεξεργασία και βαφή μεταξωτών και βαμβακερών νημάτων.

Στη συλλογή Callista Crafts X Benaki Shop,  έμπνευση στάθηκε μια κεντημένη φρίζα σε νυφικό μαξιλάρι με τρικάταρτη γολέτα από τη Σκύρο (17ος – 18ος αιώνας), η οποία μεταφέρθηκε αφαιρετικά στο σχέδιο του ιμάντα των τσαντών, ενώ οι χρωματικοί τόνοι για τα δέρματα της συλλογής προέρχονται από ροδίτικο μοτίβο σε γύρο κρεβατιού με σχηματοποιημένα φύλλα (18ος- 19ος αιώνας).

Η σειρά παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.» του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στη βιτρίνα της Πινακοθήκης Γκίκα.

Δείτε τη συλλογή εδώ

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ