Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους προτείνοντάς τους ξεχωριστά δημιουργικά προγράμματα για τον ελεύθερο χρόνο τους.
Στα δίωρα εικαστικά εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί με πολλή φροντίδα από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 10:00-12:00, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικά υλικά και να πειραματιστούν με ποικίλες τεχνικές ζωγραφικής δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα τέχνης.
Μέσα από αυτή την εμπειρική μαθησιακή και ταυτόχρονα ψυχαγωγική διαδικασία, θα αναπτύξουν την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα, την αυτοεκτίμηση και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, θα αποκτήσουν γνώσεις και θα διασκεδάσουν.
Υπεύθυνη εικαστικός: Κατερίνα Κιπενή-Θαλασσινού
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Η παρακολούθηση του 4μηνου εικαστικού εργαστηρίου θα δώσει την προαιρετική δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν το επόμενο 4μηνο εικαστικό εργαστήρια του Μουσείου που θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020.
Μπορείς να πάρεις κι εσύ μέρος σε αυτήν την δημιουργική περιπέτεια!Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε περιμένει! Εδώ η Τέχνη γίνεται παιχνίδι! Κρατήστε θέσεις στο νέο τετράμηνο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 5-11 ετών που ξεκινά τον Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.
Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια, περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,.
Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.