Έτος 1999. Μόλις έχω έρθει στην Αθήνα από τα Σφακιά. Κάπου ανάμεσα στα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου με παίρνει η μητέρα μου και πάμε να δούμε μια παράσταση κάπου στου Ψυρρή. «Σεσουάρ για Δολοφόνους» λεγόταν. Όταν τελείωσε η παράσταση ήμουν ενθουσιασμένος με αυτό που μόλις είχα δει. Μέχρι τότε δεν είχα βιώσει κάτι παρόμοιο. Δεν γνώριζα τι πάει να πει «διάδραση» και ενεργή συμμετοχή του κοινού. Γέλασα, διασκέδασα, μπήκα στην διαδικασία του μυστηρίου να βρω τον δολοφόνο…
Όταν –χρόνια μετά– ξεκίνησα να σκηνοθετώ, με ρώτησε κάποιος εάν θα έκανα ποτέ κωμωδία και του απάντησα: «Αν ποτέ σκηνοθετήσω μια τρελή κωμωδία, αυτή θα ήταν το “Σεσουάρ”». Ποιος να μου το έλεγε ότι η τύχη θα τα έφερνε έτσι που η ευχή μου θα γινόταν πραγματικότητα! Ιδιαίτερα, βιώνοντας δύσκολες στιγμές τα δύο χρόνια του εγκλεισμού και των μέτρων απομόνωσης λόγω της πανδημίας, ένιωσα ότι θέλω περισσότερο γέλιο και χαρά στην επαγγελματική ζωή μου. Και τι καλύτερο για να σου ανεβάσει την διάθεση από το «Σεσουάρ για δολοφόνους»; Έτσι μπήκε στην ζωή μου, πριν από 3 χρόνια αυτή η παράσταση, που γέμισε με γέλια και ζωντάνια το θέατρο Λαμπέτη. Συνολικά παίξαμε 450 παραστάσεις, τις περισσότερες εξ αυτών σε ασφυκτικά γεμάτο θέατρο!
Αρκετά όμως! Έφτασε η στιγμή να βάλουμε τα καλοκαιρινά μας και να ταξιδέψουμε σε περιοδεία το “Σεσουάρ” για πρώτη στην 16χρονη ελληνική διαδρομή του. Ποθούμε διακαώς να μοιραστούμε αυτό το –μοναδικό στο είδος του– έργο με κάθε πόλη της χώρας μας. Ήδη από τις πρώτες μας παραστάσεις, διαπιστώσαμε ότι η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κοινού είναι ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι τον χειμώνα!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Αγαπητές και αγαπητοί μας θεατές, καθίστε αναπαυτικά, αλλά μην χαλαρώνετε διόλου. Διότι αυτήν την παράσταση την καθορίζετε εσείς και μόνο εσείς! Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και κομβικής σημασίας. Ο αρχιφύλακας Σταύρος Σταυράκος και ο βοηθός του Παναγιώτης Βαλαβάνης αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα σε αυτό το τρελοκομείο – κομμωτήριο (συγγνώμη… beauty salon εννοώ) και χρειάζονται την πολύτιμή βοήθειά σας για να βρουν τον ή την δολοφόνο της διάσημης πιανίστριας Αμαλίας Τσαλίκογλου. Οι ύποπτοι είναι τέσσερις: ο κομμωτής Τόνυ Λέπουρας, η βοηθός πιστολάκι Σόφη Χριστοδούλου, ο αντικέρ Λεωνίδας Πέτροβας και η κοσμικιά Άντα Χατζηπατέρα. Τα στοιχεία είναι πολλά, αλλά ο ένοχος μονάχα ένας! Οπότε, κρατήστε τις αντένες σας ορθάνοιχτες και… καλή απόλαυση!
Γιατί… η μέρα που δεν γέλασες είναι χαμένη μέρα!
Διαβάστε επίσης:
Σεσουάρ για δολοφόνους: Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει στην Ελλάδα!