Το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ρεσιτάλ του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής,
αναβάλλεται λόγω ασθενείας του καλλιτέχνη.
Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν να τα επιστρέψουν στα Ταμεία του Μεγάρου για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.
Η νέα ημερομηνία του ρεσιτάλ θα ανακοινωθεί προσεχώς.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Πληροφορίες συναυλίας
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει έναν σπουδαίο πιανίστα, τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε έργα Σεργκέι Ραχμάνινοφ στις 14 Ιανουαρίου 2013 στις 20.30.
Η συναυλία εντάσσεται στη σειρά Γέφυρες: Μια γνωριμία με την κλασική μουσική.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Σεργκέι Ραχμάνινοφ:
– Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli, έργο 42
– Études tableaux, έργο 39 αρ. 1, 2, 3, 4, 5, 9
– Ελεγεία, έργο 3 αρ. 1
– Πρελούδια, έργο 3/αρ. 2, έργο 23/αρ. 1,3,5,7 & έργο 32/αρ. 9, 10, 11, 12, 13
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος ανήκει στη σπάνια κατηγορία καλλιτεχνών που κινούνται με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού και τη διεύθυνση ορχήστρας ως ένας ανανεωτικός αρχιμουσικός. Ιδανικός ερμηνευτής έργων του Ραχμάνινοφ ο σπουδαίος έλληνας πιανίστας έχει επιλέξει για το μοναδικό ρεσιτάλ του στο Μέγαρο, ένα πρόγραμμα από έργα του μεγάλου ρώσου συνθέτη και πιανίστα: παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli, έργο 42, etudes tableaux, έργο 39 αρ. 1,2,3,4,5,9, ελεγεία, έργο 3 αρ.1 και πρελούδια, έργο 3/αρ.2, έργο 23/αρ.3,5,7 & έργο 32/αρ.9, 10, 11, 12, 13.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος που τιμήθηκε το 2009 ως επίτιμο μέλος του Rachmaninoff International Society θεωρείται από το διεθνή Τύπο ως ένας πιστός ερμηνευτής-μελετητής της μουσικής του Ραχμάνινοφ στα πιανιστικά και στα συμφωνικά του έργα. Κορυφαίες του στιγμές είναι η ερμηνεία του στα πρελούδια του Ραχμάνινοφ στο Λονδίνο το 2009 και η ξεχωριστή του προσέγγιση ως μαέστρος στα Συμφωνικά έργα του συνθέτη και ιδιαίτερα η πολύ ξεχωριστή του προσέγγιση στην Δεύτερη Συμφωνία.
Ο καταξιωμένος έλληνας σολίστ έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως η Φιλαρμόνια του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Τσεχίας, η Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, η Συμφωνική της Βοστόνης, η Συμφωνική της Βαλτιμόρης, η Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας , η Συμφωνική της Ραδιοφωνίας του Μονάχου και πολλές άλλες. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η συνεργασία του με τον Βλαντιμίρ Ασκενάζυ και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Οι Times της Νέας Υόρκης σε άρθρο τους τον χαρακτηρίζουν ως «έναν μάγο του ήχου και έναν σπάνιο μουσικό που ακροβατεί με ιδιαίτερη άνεση ανάμεσα στην κλασική και την τζαζ μουσική, σαν ένας γνήσιος διάδοχος του Keith Jarrett…»
Το 2000 κάνει έντονη την παρουσία του στο ρόστερ της διεθνούς δισκογραφικής εταιρίας ECM αλλά και στη διεθνή σκηνή ως πιανίστας και συνθέτης με το εκπληκτικό άλμπουμ Achirana. Με το πιάνο τρίο (Άριλντ Άντερσεν: κοντραμπάσο, Τζων Μάρσαλ: κρουστά) εισάγει νέα ηχοχρώματα στο ύφος της κλασικής πιανιστικής ερμηνείας, μέσα από ευρωπαϊκές περιοδείες και εμφανίσεις του μουσικού σχήματος σε μεγάλα τζαζ φεστιβάλ. Το επόμενο άλμπουμ, σπάνιας αισθητικής, με τίτλο The Triangle, έχει ήδη αναδείξει τον Τσαμπρόπουλο σε δημιουργό μεγάλης εμβέλειας. Τον Οκτώβριο του 2004, σε συνεργασία με την ECM, πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη περιοδεία του στις ΗΠΑ με σταθμούς στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, την Ουάσινγκτον και τη Βαλτιμόρη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για το ποιητικό σόλο άλμπουμ Akroasis. Την περίοδο 2006-2010 πραγματοποίησε συναυλίες στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Αγγλία και τη Ρωσία, παρουσιάζοντας το best seller της ECM Chant Hymnes and Dances. Το άλμπουμ παρέμεινε αρκετές βδομάδες στις πρώτες θέσεις του top 10 του Billboard στη Νέα Υόρκη.
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος